A Vitamininin Etkileri

A Vitamininin Etkileri

– Görmemizi sağlayan pigmentlerin yapılmasını sağlar. Ayrıca gözün kornea tabakasının sağlığı için gereklidir.

– Büyüme ve dokuların iyileşmesinde etkilidir. Çocukluk çağında kemiklerim büyümesini ve dişlerin sağlıklı olarak oluşmasını sağlar. Herhangi bir nedenle hasar gören dokularının onarılmasını ve enfeksiyon etkilerinden korunmasına gerçekleştirir.

– Tüm hücrelerin sağlığına etkilidir. Dinimizin (sadece dış yüzeydeki değil vücudumuzun dokuları üzerinde bulunan Örtücü özelliğe sahip olan bütün deri hücrelerinin) üremesini sağlayan taban hücreleri üzerinde uyarıcı özelliği vardır. Hücrelerin yer aldığı dokunun gerektirdiği Şekilde farklılaşması ve yapısının sağlandığını sağlar. Bu etkisi ile dolaylı olarak kansere karşı öylece etki gösterir.

– Sümüksü salgı yapma özelliğine sahip, burun, göz, sindirim sistemi ve akciğer gibi yerlerdeki hücreler için gereklidir. Bu özelliği ile de hem bu dokularını çalışmasına hem de korunmalarına etkilidir.

– Serbest radikalleri nötrolize eder. Dışarıdan gelen zararlı maddeleri bağlayıp antioksidan özelliği ile vücudumuzu olası tahribatlardan korur.

– Vücut savunma sisteminde bulunan T lenfositleri uyararak hücrelerin farkılaşmalarını kontrol eder. Bu etkisi kansere karşı bir diğer olumlu özelliğidir

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir