Ağırlık Çalışmalarında Doğru Nefes Alıp Vermek

Eğer ağırlık çalışması seti esnasında kısa, çabuk ve ıkınmalı şekilde nefes alıp veriyorsanız yada ağırlık kaldırırken nefesinizi tutuyorsanız yanlış yapıyorsunuz.

Ağırlık çalışmasındaki yoğun efor, havanın ciğerlerden patlamalı şekilde atıldığı ve doğal olmayan bir solunum kalıbına teşvik etmeye eğilimlidir. Ağırlık ne kadar fazla ise nefesinizi tutmaya olan eğilimiz o kadar artar.Ama ağırlık çalışırken solunum yapmanın doğru şekli, yürürken, koşarken veya bisiklete binerken yaptığınız gibi ritmik ve doğal bir şekilde nefes alıp vermektir.
Amerika birleşik devletleri ulusal kuvvet ve kondisyon Birliği’nin direktörü olan Ken Kontor ” Bu suretle, nefesinizi fazla uzun tutarken oluşabilecek sorunları önlersiniz. ” Diyor ve ekliyor: ” diyafram alanınızda basınç oluşabilir ve bu kalbinize olan kan akışını engelleyebilir. Ki bu kan basıncı artışı veya baş dönmesine yol açabilir. ”

Kan basıncındaki ani ve sert bir artış, istenmeyen bir durumdur çünkü bu bir koroner probleme yol açabilir. Bununla beraber büyük bir ağırlığın altında ki her türlü baş dönmesi, sağlık açısından iyi değildir! Hatta ağırlığı düşürülmesine ve sakatlanmaya da sebep teşkil edebilir.

Aslında ağırlık çalışırken doğru solunum yapmak solunum egzersizle senkronize edilmesi (es zamanlı olma). meselesidir. Ağırlığı veya vücudunuzu kaldırırken yavaşça ve devamlı bir şekilde nefes verin; ölür veya vücudunuzu indirirken yavaşça ve devamlı bir şekilde nefes alın. Egzersizi sarsıntılı, dengesiz şekilde icra etmekten ziyade, ritmik bir şekilde yapın. Ağırlık kaldırırken niye solunumunu farklı olsun ki? Bu tekneyi uygularken, solunumuzu senkronize etmenin artık size doğal gelmeye başladığını göreceksiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir