Ağırlıkçılar İçin İzometrik Çalışma

Yeni bulgular izometrik sıkışımın, izotonik kuvvet için faydalı olduğunu gösteriyor. Bilindiği gibi metrik egzersiz, eklem hareket ettirilmeksizin adalenin kasılması/zorlanmasıdır. Bunu, hareketsiz sıkışım da denebilir.Kuzey Teksas eyalet Üniversitesi akademisyenlerinden Allen Jackson Ve bir grup meslektaşı, bench press egzersizine yardımcı olarak izometrik çalışma kullanımını incelediler.

İki grup analiz edildi: her grup altı-sekiz tekrarlı bench press yaptılar. Ancak gruplardan biri bu hareketin en zayıf noktasına yapılan bir izometrik kasılmayı da programlarına ilave ettiler. Hareketsiz bir bar, her sporcunun bench pressinin En zayıf olduğu yükseklikte olacak şekilde bir işe yerleştirildi ve bu şekilde ya iki setlik Üç yada üç setlik iki kasma uygulandı. Kasmaların her biri altı saniye ve aralarında 30 saniye dinlenilecek şekilde uygulandı.

İzometrik uygulama yapmayan deneklerin bench press’leri, %12 gelişirken, izometrik yapan grubun kuvveti neredeyse %20 arttı. İzometrik çalışma, ölü noktalarına aşılmasında yardımcı olabilir.

Bununla beraber izometrik çalışma, belli bir tecrübesi olan Sporcular için tavsiye edilen bir uygulamadır. Yeni başlayanlar için uygun değildir. Ayrıca tansiyon problemi olan kişilere de önerilmez.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir