BCAA Kullanımının Önemi

BCAA besinin üç aminoaside indirgenmiş halidir. Bu aminoasitler isoleucin, leucin, valinedir. Çalışma esnasında en fazla ihtiyaç duyduğumuz aminoasitler arasında bulunan leocin, BCAA’da yüksek miktarda bulunduğu için ben BCAA’yı asla eksik tutmam. Özellikle eski olimpik sporcuların, mega BCAA yöntemiyle rekorlar kırması benim her spor dalında ve en antrenman sisteminde BCAA kullanımını artırmamı sağlamıştır.

Bu üç aminoasidin kas büyümesi ve toparlanmasında kilit konumda olması ve doğru kullanımı sonucunda yağ yakığımına da yardım etmesi, ayrıca metabolizmayı hızlandırması, BCAA’nın önemini sporcuların gözünde kat ve kat artırmaktadır. BCAA kullanımı sonucunda antrenman yapılmadığında bile protein sentezinin görülmesi, antrenman yapamama durumunda ya da sakatlık durumunda kas kaybını minimize eder.

BCAA’lar yağ yakımı diyetleri sırasında, kas kaybını azaltıp yağ kaybını da hızlandırdığı için, kardiyovasküler antrenman yapan arkadaşlar için de kilit konumdadır.

BCAA’lar ayrıca antrenman sonrasında çalıştığımız bölgelerdeki gecikmeli kas ağrısı adı verilen çalışmış kasın ağrısını en aza indirger. Araştırmalara göre çalışma sırasındaki yorgunluğa neden olan seratonin hormonu salgılanmasında karşıt görev alarak bu hormonun salgılanmasına engel olup az yorulmamızı sağlar.

Yazdığım yazılar tamamen kendi bilgim, okuyup araştırdığım ve de tecrübe ettiğim bilgilerdir. Yine de beslenme, antrenman ve supplement seçimi kişiden kişiye değiştiği için uygulamadan önce bir hocaya danışmanız sizin için daha iyi olur. FAZLIC

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir