Kalorisi Yüksek Kilo Aldırıcı Besinler

Belli bir kilonun altında olan herkes, rahatsızlık duymakta ve ciddi miktar kilo almak için çaba sarf etmektedir. Kilo almak için düzenli beslenmek, kalorisi ve karbonhidrat değeri yüksek olan gıdalar tüketmek gerekir. Her zaman yüksek kaloriye sahip olan gıdaları tüketerek kilo alabilir, az tüketerek kilo konusundaki sorununuzu aşabilirsiniz. Bu yazımızda sizlerle en yüksek kalori oranına sahip olan besinler hakkında bilgiler vereceğiz.

Düzenli olarak tüketim ve düzenli spor sonucunda hayal ettiğiniz kiloya kolay yoldan ulaşabilirsiniz. Kilo almanın ilk şartı olan belli aralıklarla ve sıklıkla yemek tüketmek iken; bunun bir tarafında da düzenli uyku ve spor yapmak gelmektedir. Tüm bu gereksinimleri düzenli olarak yerine getirdiğiniz zamandan itibaren, sağlıklı olarak ve istediğiniz olumlu sonuca ulaşana kadar kısa bir süre vücudunuzun toparlandığını, daha sonraki süreçlerde de şekle girdiğini ve kilo aldığınızı hissedeceksiniz.

 

Kalorisi Yüksek Yiyecekler Nelerdir?

Kalorisi ve karbonhidrat değeri yüksek olan gıdaları sıklıkla tüketmeniz sonucunda, elde edeceğiniz kilolar sağlıklı olacaktır. Her zaman fast food tarzı yiyeceklerden, kızartma tarzı atıştırmalıklardan uzak durmanızın sonucu olarak, hem sağlıklı hem de yüksek oranda kalori içeren gıdalar, sağlıklı kilo almanıza yardımcı olacaktır. Yüksek kalori oranlı gıdalara bakmadan önce, 19-51 yaş arası kadınlarda günlük kalori miktarının en fazla 1800 ile 2400; 19-51 yaş arası erkeklerde ise; 2200 ile 3000 arasındaki değerlerde olması, sağlık açısından önemlidir. Bu değerlerin altında veya üstünde kalmanız, sağlığınız açısından olumsuz sonuçlar çıkarabilir.

– Kuruyemişler

Günlük olarak tüketeceğiniz 100 gramlık kuruyemiş, kalori açısından en iyi çözüm olarak sizlere sunulacaktır. Normal ana öğünlerin yanında yiyeceğiniz badem, fındık, fıstık, çam fıstığı, kabak çekirdeği ve mısır gibi kuruyemişler sayesinde, kilo almanızı şansınızı ciddi oranda yükseltebilirsiniz.

– Kurutulmuş Meyveler

Kuruyemişlerden sonra, kurutulmuş ve suyunun tamamen yok edildiği kurutulmuş meyveler de yüksek kalori içeren gıdalar arasındadır. Bağışıklığı güçlendirip, kansere karşı savaşmasıyla da bilinen kuru meyveler, ciddi oranda da kalori içermeleri sayesinde, kilo alma konusunda insanlara yardımcı olmaktadırlar. Günlük kuruyemiş yanında tüketeceğiniz kurutulmuş meyvelerle de, en olumlu sonuçlara ulaşabilirsiniz.

– Fıstık Ezmesi

 100 gramında 588 kalori barındıran fıstık ezmesi ayrıca, yağ ve proteinde içermektedir. İçerdiği maddelerle birlikte hem vücudunuzu yormayan yapıya, hem de kaliteli bir kalori kaynağına dönüşmektedir. Kilo almak isteyenler içinde oldukça ideal bir seçim olacaktır.

– Tereyağı

 En güçlü kalori kaynaklarından birisi olan tereyağı, yemeklerinize katabileceğiniz, ayrıca kahvaltılarda da tüketebileceğiniz bir gıdadır. 100 gramında yer alan 785 kalori sayesinde de, kilo almanızı kolaylaştıracak etkiye sahiptir.

Yüksek kaloriye sahip olan diğer gıdalar ise; muz, baklagiller, avokado, balık ve dana eti olarak bilinmektedir. Yeme içme düzeninizi en iyi şekilde sağlayıp, buna göre hareket etmeniz sonucunda, kilo alma işini şansa bırakmayıp, daima doğru beslenme yoluyla başarılı ve sağlıklı kilolar alabilirsiniz.

En Sağlıklı Kilo Alma Yöntemleri Nelerdir?

Sağlıklı bir şekilde kilo almak için durmadan yemek veya yiyip daha sonra uyumak gibi bir yöntem kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

  • Her zaman, vücudunuzun belli oranda kaloriye ve ardından gelecek olan karbonhidrata ihtiyacını gidermenizle birlikte, gerekli olan değerleri tutturabilmeniz sonucunda kilo almanız mümkün olacaktır.
  • Özellikle metabolizması hızlı çalışan insanların kilo alma konusunda problem yaşadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
  • Kilo almak için yapmanız gerekenlerin başında yoğun ama düzenli bir beslenme alışkanlığı edinmeniz olacaktır.
  • Her zaman beslenme konusunda kendiniz istikrar belirleyerek, günlük 3 ana öğün ve aralarda olabildiğince sağlıklı ve fazla ara öğünle günü kapatmanız, düzenli bir uykuya sahip olmanız ve aralıklarla spor yapmanız gelmektedir. İstediğiniz başarılı sonuca ise; vücudunuzun verdiği tepkilere bağlı olarak 1 ila 3 ay içerisinde ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda kilo almak için karbonhidrat yükünün ve kalorisi yüksek besinlerin yanı sıra kalori ve protein bakımından da oldukça zengin olan kilo aldırıcılar genel olarak toz halinde de bulunmaktadır. Kilo (gainer) almanıza yardımcı sporcu gıda ürünleri incelemek ve fiyatlar hakkında bilgi sahibi olmak için; https://www.aloprotein.com/kilo-ve-hacim

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir