L-Carnitine (L-Karnitin) İle Birlikte CLA Mı? Yoksa Tek Termojenik Mi Kullanılmalı?

İhtiyaçlarınıza göre ek takviyeler alabileceğiniz günümüzde, spor yaptığınız dönem içerisinde kilo vermek, kaslarınızı geliştirmek veya sadece sağlıklı olmak için ihtiyacınız olan besinlerde farklılık göstermektedir. İhtiyacınız olan ek besinlere genel olarak baktığımız zaman, normal şartlarda vücudumuza alamadığınız veya vücudumuzun normalde yerine getiremediği aktivitelerde veya besinlerde kullanılması sonucunda elde edeceğiniz başarıyı yavaşlatacak unsurları ortadan kaldırmak, daha net sonuçlar almak ve hızlandırmak için ideal kullanımlar gerekir.

Yağ yakıcı etkiye sahip olan L-Carnitine, tek başına yeterince etkili bir amino asittir. Vücudunuzdaki yağları yakmak için gerekli olan yapıyı sizlere sunduğu gibi, kilo verme konusunda ihtiyacınız olan gücü ve hızlandırma etkisini de sizlere sunmaktadır. Ek olarak almak isteyeceğiniz CLA veya Termojenik Yağ Yakıcı ürünlerden birini daha seçmeniz, süreci hızlandıracaktır. Ancak aynı etken maddeye veya sunduğu etkilerde aynı olduğunu bildiğiniz farklı ek gıdalar sonucunda, vücudunuzda çatışma ortaya çıkartabilirsiniz.

Sporcuların yoğunlukla aklını meşgul eden sorulardan birisi olan L-Cartinite ile CLA mı kullanmalıyım, yoksa Termojenik Yağ Yakıcıyı tek başına kullanmam yeterli midir?

Aslında baktığımız zaman, Termojenik Yağ Yakıcıların temelinde yatan vücut metabolizmasını hızlandırmak, yağ yakıcı etkiyi de birleştirdiği zaman, yapacağınız sporla birlikte eşsiz bir sonuç almanızı sağlayan etken maddedir. Kilo verme konusunda Termojenik ürünlerin etkisiniTermojenik Yağ Yakıcılar İle Kilo Verilir mi?” inceleyebilirsiniz.

L-Carnitine (L-Karnitin) ise; yine yağ yakma konusunda belli bir oranda almanız gereken, vücuttaki yağların yakılmasına yardımcı olan amino asit olarak bilinen bir maddedir. İkisinin de temelde yaptığı iş; yağ yakmaktır. Ancak Termojenik Yağ Yakıcı maddelerinin ekstradan sunduğu vücudun enerjisini arttırma özelliği ve spor yapmaya teşvik etmesi sonucunda, ikili bir etki oluşturmayı başarmaktadır.

CLA ise; önemli bir antioksidan olması sebebiyle ve vücuttaki bağışıklık sistemini geliştiren yağ yakıcı etkiye sahip olması sebebiyle, tamamen sporcunun istediği sonuçlara göre şekillenecek bir kullanım sağlanmasını sunan özelliğe sahiptir.

CLA ve L-Carinitine hakkında detaylı bilgi sahibi olmak içinL-Karnitin (L-Carnitine) ve CLA Nedir, Çeşitleri Nelerdir ve Ne İşe Yararlar?makalemizi ziyaret ediniz.

L-Carnitine veya CLA Tek Başına Yeterli Olmaz mı?

Bahsi geçen maddelerin tamamının ana etkisi yağ yakmaktadır. Yani kilo vermenin en sağlıklı ve istenilen hali olan yağ yakma konusunda başarılı sonuçlar alabilmeniz için ihtiyaç duyduğunuz L-Carnitine ve CLA arasından seçim yaparak, istediğiniz kullanmanız sonucunda da aslında yağ yakma etkisini elde edebilirsiniz. Fakat CLA içerisinde bulunan maddeleri sonucunda bağışıklığı güçlendirmesi ve vücutta sağlıklı etki bırakması sonucunda, L-Carnitine ile birlikte kullanılması daha avantajlı olacaktır. Maddi açıdan baktığınız zaman, tamamen cebinize uygun olan etken maddeyi veya maddeleri kullanmanız gerekir.

Bir sonuca varmak gerekirse; hangi yağ yakıcıyı veya hangi yağ yakıcıları kullanacağınız tamamen sizin maddi tutarlılığınıza bağlıdır. Eğer spora yeterince bütçe ayırdıysanız, L-Carnitine ve CLA kullanmanız iki açıdan önem teşkil ederken; tek başına Termojenik Yağ Yakıcılarda, iki etkiyi sunmaktadır. Arada farklı olan güç vermesi ve bağışıklık arttırması özellikleri sunan ürünlerden hangisini tercih ederseniz, sonucunu da ona göre alacağınızı unutmayın. Kullanım talimatları oldukça önemli olan ve özellikle iki ek ürün kullanımının etkisinin sorun yaratmaması açısından dikkat edilmesi gereken detaylara bakmanız, hem vücudunuzun vereceği tepkilerde, hem de yapacağınız sporla alakalıdır.

Sağlık Açısından İki Ürün Kullanmanın Riski Var mı?

Akıllarda yer etmiş iki ürün olan L-Carnitine ve CLA’nın bilinen bir çakışma etkisi bulunmamaktadır. Ancak bünyenizde yer alan etkilerinin kontrol edilmesi, yapılacak kullanım sonucundaki etkilerin de olumlu olması sonucunda daha sağlıklı kullanabileceğiniz bu maddelerin zararları, tamamen size göre şekillenmektedir. Normal şartlarda sorun yaratmayacak özellikte olan ek gıda niteliğindeki maddeler, size özel tepkimeler vermesi sonucunda problem yaratabilir. Dikkat ettiğiniz sürece, sorun yaşanmayacağını söylememizde fayda var.

L-Carnitine, CLA, Termojenik yağ yakmaya yardımcı sporcu ürün çeşitlerini inceleyebilir, ürünler hakkında kullanıcı yorumları hakkında görüşleri okuyup, güvenli şekilde alışveriş yapabilirsiniz; “https://www.aloprotein.com/l-karnitin-cla

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir