Profosyonel MMA (Kafes Dövüşçüsü) Murat Kazgan

muratkazgan

Profosyonel MMA (Kafes Dövüşçüsü) Murat Kazgan ve kardeşi Kaan Kazgan ile sponsorluk anlaşmasına varmış bulunmaktayız. İlerleyen süreçlerde sitemizin blog kısmından Murat Kazgan ve Kaan Kazgan ile söyleşilere ve kendilerinin antreman,beslenme üzerine tecrübelerine ulaşıyor olacaksınız. Türkiye’nin en meşhur ve başarılı MMA dövüşçüsü MURAT KAZGAN ile birlikte blog ve sitemizin antreman performansı kategorisinden ücretsiz olarak video paylaşımı ve yazılı bilgi paylaşımları yapılacaktır.

Murat Kazgan Kimdir ? 

MMA Dövüşçüsü Murat “Lord Pitbull” Kazgan 3 Ocak 1986  yılında İstanbul’da doğdu. 1996 yılında Kick-Thai Boks ile spor hayatına başladı. İdmanlara başladıktan 6 ay sonra İstanbul Şampiyonu oldu. Ertesi yıl Salonlar Arası Minikler Türkiye Şampiyonluğu’nu kazandı. Daha sonra Thai Boks ve Kickboks branşlarının yanında Klasik Boks çalışmalarına başladı. 2000 yılında ise Taekwondo’ya başladı. 2003 yılına kadar her üç branşta da birçok antrenörle çalıştı, amatör maçlara çıktı. 2003 yılı sonunda Kickboks ve Taekwondo’da siyah kuşak sahibi oldu. 2004 yılında Kickboks ve Thaiboks ve Taekwondo antrenörlüğü yapmaya başladı. İstanbulda birçok salonda bu branşlarda ders verdi.

Ülkemizde son yıllarda yaygınlaşan ve ilgi görmeye başlayan MMA ile 2004 yılında internet aracılığıyla tanıştı. Bu yeni sporu ilk gördüğünde çok şaşırmış ve etkilenmişti. Maçları izlemeye başladığı zaman bu sporun tam ona göre olduğunu düşündü. Çocukluktan beri spor salonu içinde ve dışında hareketli ve mücadeleye açık biriydi. Salon, Boks ve Ring tipi dövüş sporlarının yanısıra sonuna kadar devam eden bu tip müsabakalar açıkça ilgisini çekmişti. Ve o tarihten sonra kendini bir MMA’ci gibi hissetmeye başladı. Spor kariyerinin devamının kesinlikle MMA’de olduğunu anlamıştı. O tarihten sonra, daha önceden çalıştığı sporları MMA’e uyarlayarak kendine yeni bir çalışma sistemi oluşturdu. Internetten antreman ve maç videolarını izleyerek ve önemli kitapları, dökümanları inceleyerek hemen hergün çalışmaya başladı. MMA’in olmazsa olmazlarından Güreş ve Brezilya Jiu Jitsusu’nu antremanlarına ekledi. Aslında güreşe her zaman ilgisi vardı. Bu yüzden güreşe adapte olmakta pek zorlanmadı. 2007 yılına kadar kendi olanaklarıyla çalıştı ve bunun yanı sıra antrenörlük yapmaya devam etti. Artık sadece MMA antrenörlüğü yapıyordu.

Fakat Türkiye’de böyle bir spor olmadığı için bir çalışma partneri, müsabakalarda kendini sınayabileceği başka sporcular ya da menejeri yoktu. Türkiye şartlarında gidebileceği yere kadar gittiğini fark edip MMA için bu noktadan sonra yapması gereken şeyin yurtdışına çıkmak olduğuna karar verdi. İlk olarak Tayland’da Tiger MMA Team’in kampına katıldı; birkaç ay boyunca Ray “Magical” Elbe ile çalıştı. Orada birçok profesyonel dövüşçü ve menejerle tanıştı. Daha sonra Türkiye’ye döndüğünde sadece Thaiboks, Serbest Stil Güreş ve BJJ çalışmalarına ağırlık verdi.

Artık her gün 2-3 ayrı antreman yapmaya başlamıştı. Daha sonra İngiltere’de yaşayan arkadaşı, Cagerage Veteran Sami Berik aracılığı ile Exeter’de iyi bir organizasyonuna çağırıldı. Ve bu maç ile Türkiye’den çağırılmış ilk ve tek A Klas Profesyonel Kafes Dövüşçüsü Ünvanı’nı aldı.

Türkiye’ye döndükten sonra ülkemizde MMA sporunu yaygınlaştırmak ve geliştirmek için Kazgan MMA Team’i kurdu. Bu takımın öncelikli amacı Türkiye’yi uluslararası arenada temsil edecek sporcu yetiştirmekti. Daha sonra dünyanın önde gelen, kendini kanıtlamış BJJ ve MMA takımlarından Edson Carvalho Team’in İstanbul temsilciliğine getirildi. Ve Team Carvalho’nun Avrupa Temsilcisi Bruno Carvalho’yu takımının idmanları için Türkiye’ye davet etti. Devamında ise Avrupanın en iyi MMA takımlarınından biri olan İsveç’teki gbgMMA Team ile antremanlara başladı. Şuanda da önümüzdeki aylarda yapacağı maçlara hazırlanıyor; çalışmalarına çok yoğun bir şekilde Türkiye’de ve yurtdışında devam ediyor.

Ayrıca Türkiye’nin en genç MMA sporcusu, kardeşi Kaan Kazgan’ı çalıştırıyor. Henüz 15 yaşında olmasına rağmen haftada 11 ayrı antremana çıkan Kaan BJJ, Güreş ve Muay Thai üzerine yoğunlaşmış halde. 6 yaşından beri birlikte antreman yaptığı kardeşi Kaan’ın gelecekte ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek bir sporcu olacağına inanıyorum.

KAZGAN MMA Team ise Çamlıca’daki Türkiye’nin ilk MMA odaklı Spor / Dövüş Akademisi Murat Kazgan Fight Academy’de antremanlarına son sürat devam etmektedir.

murat-kazgan-aloprotein

Murat Kazgan ‘ın Sponsorları :

turkish-air-line alo

Murat Kazgan Video :

Daha fazla videoya sosyal medya ve resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Murat Kazgan’la yapmış olduğumuz sponsorluk anlaşmasının hayırlı olmasını diliyoruz.Önümüzdeki yıl içersinde bilgilendirici onlarca video ve bilgiye ulaşabileceksiniz.Bu bilgiler ve videolar sizin beslenmenize,doğru antreman yapmanıza olumlu yönde etkiler sağlayacaktır ve sadece aloprotein.com üzerinden ulaşabileceksiniz.

murat-kazgan-gym

Sağlıkla kalın.

Aloprotein.com

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir