Protein Değeri Yüksek Sebze ve Meyveler

Kas geliştirmek için gerekli olan proteine doğal yollardan ulaşmak isteyen sporcuların bilmesi gereken birbirinden faydalı protein deposu gıdalar, doğal olarak vücudunuzu geliştirmenize destek olan eşsiz ürünlerdir. Spor yaptığınız zamanlarda vücudun ihtiyacı olan ve her zaman depolamanız gereken protein, kas yapmak isteyen sporcuların yoğun olarak tüketmesi gereken sebze ve meyveleri bilmelerinin faydalarını da sürekli olarak görmektedirler.

Normal yollardan protein ihtiyacınızı gidermek, vücudun ihtiyaç duyduğu seviyeye geldikten sonra da, protein tozuna ihtiyaç duymadan eşsiz bir vücuda sahip olmak için en iyi ürünleri sizler için sıraladık. Sizde protein diyetinizi en iyi şekilde yapmak, kaslarınızın gelişmesine yardımcı olması ve yaptığınız sporun boşa gitmemesi için bu ürünleri tüketebilirsiniz.

En Yüksek Protein Değerine Sahip Sebzeler Nelerdir?

Protein konusundan zengin sebzeler tüketerek, hem yağ ve karbonhidrat alımınızı düşürür, hem de gerekli olan protein miktarına da sorunsuz olarak ulaşabilirsiniz. Ulaşabileceğimiz en fazla proteini içeren sebzeler şu şekildedir;

Brüksel Lahanası; Lezzet olarak tercih edilmesi zor olsa da; protein değeri olarak 1 bardak içerisinde 6 gram protein barındıran Brüksel lahanası, haftanın belli günlerinde tüketilmesi gerekir.

– Ispanak; Sebze yemekleri arasında en fazla tercih edilen ürünlerden olan ıspanak, 1 bardak içerisinde yine 6 gram protein barındırmaktadır.

– Brokoli; 1 bardağında yine 6 gram protein barındıran brokoli, sebzeler arasında tercih edebileceğiniz protein depolarından birisidir.

– Patates; Neredeyse tüm yemeklerde kullandığımız 1 adet patatesin içerisinde, 4 gram protein bulunmaktadır. Tüketiminizi arttırarak, hem tokluk oranınızı yükselterek ekmekten ve hamur içinden kurtulabilir, hem de ihtiyacınız olan proteine ulaşabilirsiniz.

– Kuşkonmaz; Yarım bardak kuşkonmazın içerisinde 2 gram protein bulunmaktadır. Farklılık arayanlar için ideal bir seçim olacaktır.

Saydığımız tüm sebzeleri, kilo konusunda problem yaşayan sporcuların direkt olarak tüketmesi sonucunda, günlük protein ihtiyacını gidermesi mümkün olacaktır. Her zaman kaliteli ve sağlıklı beslenmenin spor konusundaki öneminden bahsederken, özellikle sebzelere başvurmakta önemli bir yer kaplamaktadır.

En Yüksek Protein Değerine Sahip Meyveler Nelerdir?

Sebzelerde olduğu gibi; meyvelerde de ciddi oranda protein bulunmaktadır. Özellikle ara öğün olarak seçim yaparken, protein ihtiyacınızı karşılayacak meyvelerden seçim yapmanız sonucunda, aradığınız sağlıklı sonuca ulaşabilir, protein tozuna ihtiyaç duymadan gelişiminize katkıda bulunabilirsiniz. Şimdi protein deposu meyvelere bakalım;

– Kuru Kayısı; Kuru kayısıyı öğün aralarında tüketebileceğiniz, her zaman yanınızda taşıyacağınız bir meyve olarak görebilirsiniz. İçerisinde %5 oranında protein barındıran bu gıdayla birlikte, ihtiyaçlarınıza cevap bulabilirsiniz.

– Kuş Üzümü; Yine yanınızda kolaylıkla taşıyabileceğiniz ve ara öğün ve çerez niyetine yiyebileceğiniz kuş üzümü de, içerisinde %4 oranında protein içermektedir.

– Kuru Erik; Kuru erik, içerisinde %4 oranında protein içermesi sebebiyle, protein ihtiyacınızı ve öğün geçiştirmek için kullanabileceğiniz bir gıdadır.

– Kuru Üzüm; Kuru üzüm ise; diğerlerinden biraz daha az, yani %3 gibi bir oradan protein içermesiyle birlikte, aradığınız protein ihtiyacınıza cevap verecek ürünlerden olabilir.

Protein İhtiyacını Karşılamak İçin Tüketilebilecek Diğer Ürünler Nelerdir?

Meyve ve sebzelerin haricinde de, ihtiyacınız olan proteine ciddi oranda ulaşmanızı sağlayacak gıdalar mevcuttur. Özellikle hayvansal ürünlerde yüksek oranda protein olmasının yanı sıra, yağ ve şeker içerikli olmalarıyla da çok fazla tüketilmesi tavsiye edilmiyor olsa da; düzenli spor yaptığınız zaman sizlere problem yaratmayacaklardır. En çok proteine sahip olan gıdalar şu şekildedir;

– Kırmızı Et; Hayvansal gıdalar arasında en yüksek proteine sahip olan besinlerin başında kırmızı et gelmektedir. En az haftada 2 öğün kırmızı et tüketmeniz, vücudun ihtiyacı olan proteine büyük ölçüde yarar sağlayacaktır.

– Beyaz Et; Kırmızı etin içerdiği yağ oranından uzak durmak isteyenler için en iyi alternatif olan beyaz et, özellikle tavuk, hindi ve balık gibi gıdalarda, protein konusunda ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır.

– Baklagiller; Ulaşabileceğiniz tüm baklagiller, protein konusunda temel destekçiniz olacaktır. Fasulye ve nohut, bu konuda en iyi alternatiftir. 100 gramlık bir tüketim sonucunda 16 gram gibi yüksek protein şansı sunan baklagillerle de, aradığınız proteine sorunsuz biçimde ulaşabilirsiniz.

Son olarak, süt, yumurta, yoğurt, kabak çekirdeği, peynir ve badem de, yüksek oranda protein içermesi sebebiyle, her sabah kahvaltısında peynir, yumurta ve süt, her gece yatmadan öncede yoğurt tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir