Protein Destekli Sporcular İçin Tatlı Tarifleri

Protein destekli sporcular, her akıllarına geldiği zaman farklı tatlılar tüketemezler. Tatlı, vücuda ciddi miktarda şeker soktuğu için, sağlıksız bir hal alacağından, kaslara zarar vermesi de mümkün olacaktır. Ancak sporculara özel olarak tasarlanan tarifler içerisinde, istediğiniz gibi seçimler yaparak, sizlerde aradığınız lezzetleri hem protein desteği alarak, hem de daha sağlıklı biçimde tüketebilirsiniz. Birbirinden lezzetli tariflerin yer aldığı günümüzde, protein desteklenmesi sonucunda elde edebileceğiniz en güzel fırsatlarla birlikte, ihtiyaçlarınıza cevap bulmanız mümkündür. Sporcular için özel olarak kullanılabilecek, tüketildiği zaman sorunlar yaratması yerine; protein ihtiyacına cevap verecek özellikte olmaları nedeniyle, en iyi çözümlere erişme şansını da sunmaktadır. İhtiyacınız olan her an sizlere sorunsuz ve kalıcı rahatlıklar sunacak olan bu tariflerle beraber, en iyi gereksinimleri elde edebilirsiniz.

Tatlı ihtiyacı vücutta belirdikten sonra, belli bir miktarda tüketilmesi gerekmektedir. Her ne kadar yoğun spor yapıyor olursanız olun, formunuza dikkat etmek için düzenli olarak tatlı tüketmeseniz bile; sizlere sunulan bu imkanlarla beraber daha rahat tüketim sağlayabileceğiniz tatlılara ulaşmanız mümkündür.

Şimdi sizlere, bir adet oldukça lezzetli ve protein destekli tatlı tarifi sunacağız.

Böğürtlenli Proteinli Cheesecake

Göze hoş görünen, hafiften sertleşmiş kremasıyla birlikte yenmesi oldukça keyifli olan tatlılar arasında olan cheesecake, farklı meyvelerin kullanılması sonucunda ihtiyacınıza ve damak tadınıza cevap verecek çeşitliliklere de erişmenizi sağlamaktadır. İstediğiniz kadar farklılık yaratabileceğiniz gibi, aradığınız lezzeti de en iyi şekilde bulacağınız bu tarifle birlikte, protein desteğini de en iyi şekilde elde ederek, spor yapmadan önce tüketmeniz gereken tutarda proteine de sorunsuz olarak ulaşabilirsiniz.

1 diliminde toplamda 160 civarında kalori bulunması sebebiyle, oldukça düşük karbonhidrat oranına sahip olmasıyla da kilo almanıza imkan tanımayacak bir tatlı tarifine erişebilirsiniz.

Kullanılması Gereken Malzemeler

İlk olarak taban için malzemeler;

– Vanilya veya farklı bir aromaya sahip olan protein tozu, yaklaşık olarak 40 gram kullanmalısınız,

– 6 yemek kaşığı ve toplamda 90 gram badem unu,

– Tam tahıllı buğday unu, yine 6 yemek kaşığı ve ortalama 90 gram,

– Tam öğütülmüş Stevia yaprağı tozu 1 yemek kaşığı civarında kullanabilirsiniz,

– Hindistan cevizi veya farklı bir ekstra meyve 2 yemek kaşığı olacak şekilde,

– Son olarak, yumurtanın beyazı ve bir tutam civarında tuz katmanız gerekecektir.

Bununla birlikte ihtiyacınız olacak diğer malzemeler; yağsız olarak özel seçeceğiniz krem peynir, süzme yoğurt, yumurtanın beyazı, vanilyalı protein ve eklemek istediğiniz meyve türlerinden birini seçmeniz yeterli olacaktır.

Hazırlanışına gelecek olursak;

İlk olarak fırınınızı daha önceden yarım saat civarında 180 derecede ısıtmalısınız. Daha sonra, taban malzemelerini bir kaba boşaltarak tamamen kıvamını yakalayana kadar çırpın. Eğer yoğun olduğunu düşünürseniz, bir miktar su ekleyerek, gerekli kıvama kavuşturabilirsiniz. Daha sonra boşaltacağınız kapla birlikte 10 dakika civarında pişirip, bir kenarda beklemesini sağlayın. Fırının sıcaklığı 140 dereceye düşürdükten sonra, ilk olarak yoğurt ve peyniri bir kabın içine dökerek karıştırın. Ardından içerisine, hazırlamış olduğunuz yumurtanın beyazını, protein tozunu, tatlandırıcıyı ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kıvamı yakaladıktan sonra, diğer kapla birleştirip fırına verin. Yarım saat civarında pişirdikten sonra bir müddet soğumasının arından yiyebilirsiniz.

Bir diliminde 16 gram civarında protein bulunan bu eşsiz bir lezzetle birlikte, hem günlük protein ihtiyacınızı karşılayabilir, hem de lezzetli bir tatlı yemenin mutluluğunuz yaşayabilirsiniz. Ne kadar özen gösterseniz de vücudunuza giren şeker ve yağdan kurtulmanın pek yolu bulunmaz. Bu nedenle, fazla kasmadan ve belli aralıklarla tüketebilirsiniz.

Çikolatalı Brownie Protein Kupa Keki

Oldukça lezzetli ve pratik hazırlanabilecek olan Çikolatalı Brownie Protein Kupa Keki sayesinde, ihtiyacınız olan proteinlere sağlıklı şekilde ulaşabilirsiniz.

Kullanılması Gereken Malzemeler

– Bir miktar çikolata,

– Badem unu,

– Şekersiz Kakao,

– Yumurtanın beyazı,

– Şekersiz elma püresi,

keki yapmak için yeterli olacaktır.

Hazırlanışı ise;

İlk olarak tüm malzemeleri bir kabın içine koyup, önceden hazırladığınız hamurunuzu da katarak, tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Özellikle mutfak mikseri kullanmanız, iyi bir kıvam yakalamanız için yardımcı olacaktır. Daha sonra, kupa bardağınızı alarak, hamuru kek haline getirin. Ardından, üzerine hazırlayacağınız meyvelerle karıştırılmış jölenizi ekleyip, fırına verebilirsiniz. Piştikten sonra, oldukça lezzetli ve hoş görüntülü tatlınızı afiyetle yiyebilirsiniz.

Kahveli Dondurma

Yaz aylarının sıcağını üzerinizden atacak olan özellikte olmasıyla da çekici özellik kazanan Kahveli dondurma, hazırlanış konusunda basit aşamalar içerip, malzeme konusunda da problem yaşamayacağınız bir yapıya sahiptir.

Malzemelere gelecek olursak;

– 1 adet yumurta,

– 1 yemek kaşığı boyunda nescafe,

– 2 su bardağı yağsız süt,

– 1 yemek kaşığı yağı azaltılmış olan kakao,

– 1 yemek kaşığı light süt tozu yeterli olacaktır.

Hazırlanışı;

Hazırlanışı aşamasında ilk olarak yumurta, tatlandırıcı, nescafe, kako ve süt ile süt tozunu bir tencereye koyup, iyice karıştırmanız gerekiyor. Yeterince karıştıktan sonra, ocağa koyarak kısık ateşte kaynama bırakın. Piştikten sonra, ocaktan alarak soğumaya bırakabilirsiniz. Daha sonrasında, dondurma makinesine oda sıcaklığına geldiği anda yavaşça koymaya başlayabilirsiniz. Kıvamını aldıktan sonra, yarım saat ile bir saat aralığında dondurucuya koyarak bekletebilirsiniz. Ardından servise hazır olacak dondurmanızı afiyetle yiyebilirsiniz.

 

Diğer protein destekli tarifler için makalelerimizi inceleyebilirsiniz;

Lezzetli Protein Shake Tarifleri

PROTEİN İHTİYACINIZI YARDIMCI OLACAK 3 TARİF

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir