Protein Tozları Çeşitleri ve Kullanım Önerileri

aloproteinler

Düzenli olarak spor yapan bütün sporcuların kesinlikle ek protein desteğine ihtiyaçları vardır. Çünkü kas kütlesi arttıkça gıdalardan alınan protein bir yerde yetersiz gelebiliyor ve bazenistediğimiz öğünü alamadığımız oluyor. Kas kaybını önlemek ve protein sentezini gerçekleştirmek için eksiksiz proteine ihtiyacımız vardır. Kullanacağınız zamanda piyasada bulunan çok çeşitli protein toozları yüzünden de kafanızın karıştığını biliyoruz. Protein tozlarını, farklı amaçlar için farklı görevleri ve emilim süreleri olan ve üretim şekillerinin farklılığıyla ayırabiliriz.

Proteinler; wheyaloppp, izole whey, hidrolize, kazein, yumurta proteini, soya proteini ve süt proteini olarak kategorize edilebilirler. Hepsinin ayrı görev ve içerikleri vardır. Başlangıç için izole whey önerilsede kesinlikle bir diyetisyen yada antrenör yardımına başvurularak supplement takviyesi için tavsiye alınmalıdır. Sert diyet yapanlar için hidrolize protein ve kazein proteini kombinasyonu verilirken, yağ oranı çok düşün olan ve kilo almaya çalışan yeni başlamış bir sporcu için izole protein tozu önerilebilir. Yada vegan sporcular için soya proteini tavsiye edilir.

Yapılan sporunda kişiden kişiye göre farklılık gösterdiği gibi kullanılan protein tozu tipininde kişiye özel olması şaşırcıcı değildir. Protein kas gelişiminin yapı taşı ise doğru taşlarla doğru duvarı inşa etmemiz bizi gideceğimiz hedefe doğru adımlarla en hızlı şekilde götürecektir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar