Sirke!!!

İnsülin sizi yağlı yapabileceği gibi yağsız ve kaslı da yapabilir. Bu tamamen sizin insülin direncinize bağlıdır. Optimal insülin direnci olmadan aldığınız protein kaslara teslim edilmez. Bunun yerine çoğu yağa dönüşür..Demek ki insülin direncimizi optimize etmeliyiz. İşte bunu yapmanın kolay bir yolu. Her şeye sirke ekleyin. Sirke sadece carb öğünlerinizin insülin ve glikoz yanıtını zayıflatmakla kalmaz insülin direncinizi de yükseltir.

Araştırmalar, öğünde sirke tüketiminden 60 dakika sonra insülin direncinin %34 arttığını göstermiştir. Çünkü sirkedeki asetik asit,diyabet tedavisinde kullanılan,akarboz veya melforminin verdiğine benzer fizyolojik etkileri vererek disakkaridaz aktiviteyi bastırır. Elma sirkesi vitamin ve mineraller, amino asitler ve diğer önemli bileşiklerin mükemmel bir kaynağıdır. Ayrıca fosfor,kalsiyum,sodyum,potasyum,demir,magnezyum,klor,B Vitaminleri açısından da zengindir. Pastörize edilmemiş elma sirekesi pektin ve malik asit de içerir.
Sirke salataları tatlandırmak için mükemmel bir ektir ayrıca bazı sebzelerle de iyi gider. Post-workout öğünlerinize,onun glikojen ikmal etkilerini maksimize etmek için sirke ekleyin ve günün son yüksek car öğününü yerken, insülin düzeyini kontrollü seviyede tutup, vücudunuza glikoz yayılırken, ekstra kalorilerden fayda sağlayın

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir