Ter Yüzünden Oluşan Su Kayıplarını Önlemek

Sizin su ihtiyacımızı karşılayabilecek tek içecek su değildir. Hemen her alkolsüz içki Bu işi görebilir. Portakal, marul, domates, salatalık gibi yiyeceklerin bile ağırlıklarının %85 ile %95’i sudur ve su kaybını önemli miktarda Önler. Kafeinin su kaybettirme özelliği olduğundan, bitkisel çayları, kafeinsiz buzlu çayı, kafeinsiz kahve susuzluğunu gidermek için tercih edebilirsiniz.

Soğuk su içmek sistemi şok eder mi yada mide krampları sebep olur mu? Ortalama olarak sağlıklı sporcularda soğuk su içmek istemiş ok etmez yada mide krampları sebep olmaz. Aslında çok sıcak havalarda yapılan egzersizler de soğuk su içmek daha yararlıdır. Çünkü sizi daha çabuk soğuktur. Hatta bunu daha lezzetli bulup daha çok su içmek isteyebilirsiniz. Eğer soğuk algınlığınız varsa veya mevsim kış ise soğuk su içmek iyi bir seçim değildir. Eğer soğuk havalarda kalıyorsanız uzun kış yürüyüşleri yapıyorsanız veya buz pateni yapıyorsanız vücudunuzdabilmek için sıcak kafeinsiz ballı karışık çay, sıcak çorba, sıcak çikolata ve sıcak elma suyu içebilirsiniz.

Coca cola ve Pepsi Amerika’da sporlar arasında çok popüler bir susuzluk gidericidir ama yüz 50 kalorilik rafine edilmiş şekerden başka bir şey içermez. Gatorade, allsport, powerade gibi ticari içecekler besleyici değeri çok az olan şeker içerir. Meyve suları, terle kaybedilen potasyum miktarını karşılar, C vitamini verir ve bir çok besleyici yanı vardır. Hafif içecekleri kötü yada iyi olarak yargılamaktansa, bir insanın günde ne kadar tükettiğine bakılmalıdır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir