Vücut Tipleri 3: Mezomorf

Ektomorf ve endomorf vücut tipleri arasında olan bir vücut tipidir. Genel olarak sahip olunması istenen avantajlı bir fiziksel yapıya sahiptir. Çabuk yağ yakabilen ve yağsız kas kütlesini en hızlı kazanan tiptir.

Geniş omuzlara sahip, yağsız ve kaslı bir fiziksel yapının içinde güçlü ve iri kemiklerle donatılmaları güce dayalı sporlarda 2 adım önde tutar. Orantılı ve yağsız oluşlarının en büyük avantajı sert kardiyolara ihtiyaç duymadan fit ve kaslı durumda olmalarını sağlamasıdır.

Beslenmeleri en az 6 öğün olmalıdır. Alacakları karbonhidrat oranı %50-%60 oranında olmalı ve kas kaybetmemeleri için yeterli kalori miktarını kesinlikle karşılamalıdır. Daha çok protein ve karbonhidrat dengesine dikkat ettiklerinde istedikleri kusursuz gelişim ve görüntüye sahip olabildiklerinden fazla suplement kullanımına da ihtiyaç duymazlar.

Yapılacak antrenmanlarda powerlift yada submaximal ağırlıkla hipertrofi disiplinleri daha fazla tercih edilmektedir. Kas yapısının sertliği yeterli miktarda su ve mineral alınmadığında kramplara yol açabilir. Antrenmanlarda en az 1,5 litre su içilmesi gerekir ve gün içinde 20 kg ağırlığa 1 litre su tüketilmesi tavsiye edilir. Hızları, kuvvette devamlılıkları ve patlayıcı kuvvetleri yüksektir. Bu sebeple hız ve kuvvete dayalı sporlarda başarılı olmaları şaşırtıcı olmayacaktır. Kaslı fakat hantal olmayan tipte olmaları onları her zaman başarılı olmaya zorlayacaktır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir