Yağ Yakıcı L-Carnitine (L-Karnitin) Kullanımı İle Tüm Bilgiler

Yağ Yakıcı L-Carnitine (L-Karnitin)

Vücudumuzda yer alan yağın eritilmesi konusunda büyük bir fayda sağladığı bilinen L-Carnitine (L-Karnitin), aslında vücutta yer alan yağın enerjiye dönüştürülmesi konusunda destek olan bir amino asit olarak bilinmektedir. Normal şartlarda vücudun kendi içinde ürettiği bu amino asit, vücutta yer alan yağın eritilmesine konu olmasına rağmen, çok fazla tüketilmesi veya sadece oturduğunuz yerde tüketmeniz sonucunda yarar yerine, zarar verebilir. Günlük yaptığınız antrenmanlara bağlı olarak tüketeceğiniz miktarı ayarlamanız gereken L-Carnitine, en sağlıklı kilo verme yöntemi olan yağ yakmanıza büyük fayda sağladığı gibi, neredeyse kilo vermek isteyen tüm sporcuların başvurduğu bir yöntemdir. Likit veya direkt talep olarak satışa sunulan L-Carnitine, günlük ortalama 3 gram civarında tüketilmesi sonucunda etki edebilecek, kaliteli bir amino asit olarak bilinir.

Yalnızca yağ eritme veya kilo verme konularında değil, birçok sağlık sorununu ortaya çıkaran oksidadif stresi maddesini de vücutta azaltmakta olup; sağlık konularında da oldukça sık rastladığımız bir madde olmaktadır. Kalp krizi riskini azalttığı, diyabet sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu, alzheimer konusunda belli başlı olmasa da, bilinen olumlu etkilerinin gözlemlendiği gibi başlıca konularda da, sağlığa yararlı bir yapıya sahiptir. L-Carnitine, tamamen kilo vermek için yeterli olmadığı gibi, durduğunuz yerde yağ yakmanızı da sağlamaz. Ancak, sizler çalışmalarını arttığınız zamanlarda sizlere daha fazla çalışma hissi verip, direkt olarak yağların erimesine de fayda sağlaması sonucunda etkisini görüntüleyebilirsiniz.

L-Carnitine (L-Karnitin) Nedir?

Günümüzde vücut geliştiricilerinin sıklıkla başvurduğu L-Canitine, vücut tarafından doğal olarak üretilmekte olan yağ oksidasyonu olarak adlandırılan süreçle birlikte, yağın direkt olarak enerjiye dönüştürülmesini sağlayan ikincil amino asit olarak bilinmektedir. Bununla birlikte, çeşitli hastalıklara davetiye çıkaran oksidadif stresi azalmasını da sağlaması sayesinde, birçok hastalığın giderilmesine yardımcı olmaktadır. Vücudumuz genel olarak bu maddeyi karaciğer ve böbreklerde üreterek; kalp, kas, sprem ve beyinde depolamaktadır. Genel olarak vücudun ürettiği miktar yeterli olsa da, bazı vücutlarda bu durum normal değildir. Yetersiz olduğu zamanda direkt olarak başvurulabilecek olan L-Carnitine, ek madde olarak bilinmekte ve kullanılmaktadır.

L-Carnitine (L-Karnitin) İçeren Besinler Nelerdir?

Her zaman kimyasal olarak adlandırılan hap şeklinde ve farklı bir maddeyle sizlere sunulan L-Carnitine ihtiyacınızı doğal yollardan da karşılayabilirsiniz. Doğal olarak bulunan gıdaların başında kırmızı et, tavuk göğüs eti, morina balığı, kaşar peyniri, dondurma, eski kaşar, beyaz ekmek, pilav, yumurta ve tam buğday ekmeğinde ihtiyacınız olacak kadarına sorunsuz olarak ulaşabilirsiniz. L-Carnitine eksikliği olanlarda bu gıdaları tüketmeleri sonucunda eksiklik giderileceği gibi; sağlık açısından ve sunduğu etki açısından da doğru bir sonuç almak mümkün hale gelmektedir. Sizlerde ihtiyacınız olan L-Carnitine’ye doğal yollardan sahip olmak istediğiniz anlarda, tercihlerinizi bu yönde yapabilirsiniz.

L-Carnitine (L-Karnitin) Nasıl ve Ne Kadar Kullanılmalıdır?

Spora yeni başlamış veya spor yaptığınız halde L-Carnitine amino asidini yeni kullanmaya başladıysanız, kesinlikle çok fazla kullanmamanız gerekmektedir. İlk başlarda, tablet olarak satılan ürünlerde olsun; likit olarak satılan ve damla olarak kullanacağınız L-Carnitine’de olsun, gramaj oldukça önemlidir. Başta bahsettiğimiz en fazla günlük 3 gram gibi bir tüketim sağlamanız, ilk başlarda kendinizi zorlamamanız konusunda ideal rakam olacağı gibi, ağızdan almanızda mümkündür. Ayrıca, kullanım dönemlerine baktığımız zamanda, tablet veya damla şeklinde fark etmeksizin, spora başlamadan 15 dakika önce almanız ideal bir sonuç elde etmenizi sağlayacak; ortalama 1 buçuk saatlik bir antrenmanın sonlarına doğru sizlere ekstra efor sarf ettireceğini de bilmeniz gerekmektedir.

Yağ yakıcı seçimi için yardımcı makaleler;

>Hangi Yağ Yakıcıları Kullanmam Gerekir?

>En İyi Yağ Yakıcılar

L-Carnitine ile Zayıflamak Mümkün mü?

Herhangi bir ürün, ilaç veya aklınıza gelebilecek herhangi tüketilebilen bir şeyi içtikten veya yedikten sonra hemen zayıflayabiliyor olsaydık, eminim ki; dünyadaki milyonlarca insan bu maddeyi kullanırdı. L-Carnitine, yapacağınız sporların dozunda kullanım sağladığınız zamanlarda, vücudunuzda yağ yapmak istediğiniz çalışmaların dozunu arttırıcı etki sağlayarak, aslında yapmak istediğiniz her şeyi hızlandırma etkisine sahiptir. Temel olarak yağ yakıcı etkiye sahip olsa da, bunu tetiklediğiniz zamandan itibaren vücudunuza direkt etki sağlayacaktır. Her zaman etkisini olumlu olarak göstermezken; aşırı kullanım sonucunda da sağlığınıza olumsuz etkilerini gözlemleyebilirsiniz.

Yağ yakma ile ilgili yardımcı makaleler;

Sporcular İçin Yağ Yakıcı Diyet Besinleri

Yağ Yakıcı Besinler

L-Carnitine Egzersiz Performansı

L-Carnitine, genel olarak bilinen yanıyla; yağ yakmak üzerinde eşsiz bir etkiye sahiptir. İstediğiniz zamanlarda kullanıp, vücudunuzda kas harici yağ hücrelerinin olmasının etkisiyle, yağların yakıldığını hissedebilir, kilo verme konusunda vücudunuza etkileşimde bulunacak ana besin kaynağını da elde edebilirsiniz.

Kilo verme konusunda oldukça başarılı sonuçlar sunan L-Carnitine, egzersiz konusunda da ihtiyacınız olan yapıya sahiptir.

Vücudun performans kazanmasına direkt olarak etki etmesi sayesinde, gerekli olan güç ve enerjiyi elde edebilmenize olanak sunan L-Carnitine, egzersiz performansınızda yüksek oranda artış belirtecektir. Bu sayede, spor yaparken güçsüz hissettiğiniz zamanları geride bırakıp, düzenli olarak kullanmanızla birlikte hem daha kaliteli, hem de kalıcı bir güce sahip olarak, aradığınız enerjiyi vücudunuzda hissedebilirsiniz. Yapılan araştırmalar neticesinde, normal sporcunun yaptığı spordan daha fazla verim alındığı belirtilirken, yağ yakma konusundaki performansından hiçbir şey kaybetmediği kesinleşmiştir.

Yağ yakma konusu haricinde aktarılana göre; enerji kazanma ve her zamankinden daha yüksek performansta egzersiz yapabilme imkanını da sporculara sunan yapısı sayesinde, L-Carnitine yüksek oranda enerji ve güç verici etkiye sahiptir. Aynı zamanda, kilo verme konusunda da yanınızda olacak eşsiz bir yapıya sahip olması nedeniyle de, her konuda desteğini sizlere sunacak farklı bir yapıya sahip olduğunu da söyleyebiliriz.

Yağ Yakarken Kas Kütlesi Kazanılabilir Mi ? bilgi için TIKLAYINIZ.

Karnitin Biyosentezi ve Metabolizması

Yağ metabolizması ve enerji üretimi konusunda oldukça sağlam bir role sahip olduğu bilinen karnitin, endojen sentez ve besinle birlikte, istenilen derecede vücuda alınmaktadır. Toplam olarak 5 basamakla şekillenmesini tamamlayan biyosentez olayı ise; lizin aminoasit metilasyonu ile başlayıp, deoksikarnitin hidrosilaz katalizörlüğünde deoksikarnitinin sonuç olarak karnitine dönüşmesiyle de son bulur. Herhangi bir canlıda sadece karaciğerde, insanlarda ise; karaciğerde başlayıp, böbreklerle devam eden bir zincirle tamamlanmaktadır. Son olarak tüm bu işlevlere kalp ve kaslarda devreye girip, tamamlanmasına yardımcı olmaktadır.

Birkaç yolla alınan karnitinin ağız yoluyla alınan türünü kullandığınız zaman, ince barsaklardan akitf olarak emilim sağlanarak, asetile edilmektedir. Bu alım sonucunda %75 besinsel, %25 ise; endojen kaynaklı bir sonuç elde edilmektedir. Kanda bulunan karnitinin %80’i serbest formda iken; %20’si ester olarak varlığını sürdürmektedir.

>Sonuç olarak; İhtiyacınız olan karnitini hangi yöntemle alırsanız alın, ister vücudunuz kendisi üretsin; isterseniz farklı yöntemlerle vücudunuza girmesini sağlayıp, yine de kalp, kas, beyin ve spremle depolanması ve kullanılması söz konusu olacaktır.

L-Carnitine’nin Zararı Var mı?

Her maddenin uzun vadeli kullanımında ve yüksek oranda kullanım sağladığında zararı olduğu gibi; L-Carnitine kullanırken de, vücuda tavsiye edilen dozun üzerine çıkmanız sonucunda problemlerle karşılaşabilirsiniz. Günlük 3 gramdan fazla kullanımı sonucunda, birçok yan etkiyle karşılaşabilirsiniz. Üstelik, uzun süreli doz aşımı yapmanız sonucunda kaslarının zayıflamasını ve geceleri yaşayacağınız nöbetlerle karşılaşmanız da olumsuzluklarından birisi olacaktır.

Yağ Yakıcı Suplementler İle Zayıflamak Sağlıklı mı? bilgi için TIKLAYINIZ.

Yan etki olarak
  • mide bulantısı
  • kusma
  • ishal
  • kaşıntı

vücutta farklı bir koku ve nöbetler geçirmeniz yan etkilerinin en fazla görülenleridir. Yani direkt olarak kullanım sonucunda L-Carnitine, vücut yapınıza göre değişkenlik gösteren farklı yan etkileri içerirken, genel anlamda kalıcı bir rahatsızlıkla karşılaşmanıza da sebep olmayacaktır.

L-Carnitine (L-Karnitin) ürünleri incelemek ve güvenilir şekilde alışveriş yapmak için https://www.aloprotein.com/l-karnitin-claziyaret edebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir