Alt Karın Yağlarımı Nasıl Eritirim?

Alt karın yağlarına çözüm
Alt karın yağlarına çözüm
Via deepkhicher / Pixabay

Vücudun farklı noktalarındaki yağlarını yakmak için farklı egzersizler yapılır. Fakat bazı bölgelerdeki yağların eritilmesi, sanıldığından çok daha zordur. Öyle ki, bazı kişiler bir noktadan sonra o bölgelerdeki yağları eritmeye çabalamaktan dahi vazgeçebilir. Söz konusu bölgelerden birisi alt karın bölümüdür. Evet, alt karın bölgesindeki yağların eritilmesi son derece zordur. Bunun farklı nedenleri vardır. Söz konusu nedenlerin en önemlisi, buradaki yağların daha dirençli olmasıdır. Ayrıca karın bölgesindeki kasların çalıştırılması, çok kolay değildir.

Alt karın yağlarının yakılması için uğraş veren pek çok insan, ciddi şekilde zorlanır. Fakat bu durum, alt karın yağlarının asla yakılamayacağı anlamına gelmez. Buradaki yağlar, düzenli ve sıkı bir çalışma ile yakılabilir. Söz konusu çalışmalarda, doğru egzersizlerin doğru olarak yapılması son derece önemlidir.

 

Alt Karın Yağları Nasıl Eritilir?

Alt karın yağlarının eritilme nedeni, genellikle düzgün bir görüntü elde etmek içindir. Bilindiği gibi karın bölgesinde six pack adı verilen kaslar vardır ve bunların belirgin bir hale gelmesi, hemen herkes tarafından istenir. Bu kasların görünmesi için yağ oranının belirli bir seviyenin altında olması gerekir. Vücut yağ oranınız %18 ile %20 seviyelerinden daha fazla ise karın bölgeniz yağlı demektir. Bundan dolayı da karın kaslarınız belli olmaz. Ancak bu oran %12 seviyelerinde ise karın kaslarınız belirgin hale gelir. İşte alt karın kaslarının genel görünüme böyle bir etkisi vardır. Peki, alt karın yağları nasıl eritilir?

Alt karın yağlarının eritilmesi için ciddi bir planlama yapılması gerekir. Sadece egzersiz ile buradaki yağların eritilmesi mümkün değildir. Bundan dolayı beslenmenin ve hatta sıvı alımının dahi planlanması gerekir. Tüketilen protein, yağ ve karbonhidrat miktarı ayarlanmalı ve buradan elde edilen kalori hesaplanmalıdır. Daha sonra günlük harcanan kalori miktarına göre beslenme programı, protein ağırlıklı olarak hazırlanmalıdır. Ayrıca sağlıklı bir metabolizma için su tüketimine dikkat edilmelidir. Buradaki genel hususların haricinde, alt karın yağlarının yakılması için dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda yer almaktadır.

Via Damir Spanic / Unsplash

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Karın Kaslarım Neden Belli Olmuyor?

 

1. Doğru Zamanda Egzersiz Yapın

Egzersizlerinizi, istediğiniz zaman yapmanız doğru değildir. Ne zaman çalıştığınıza bağlı olarak, vücudun yaktığı besin türü farklılık gösterir. Eğer yemekten hemen sonra egzersize başlarsanız, büyük oranda tükettiğiniz karbonhidratları yakacaksınız. Bundan dolayı açken ya da yemek yedikten birkaç saat sonra egzersiz yapmalısınız. Böylece vücudun ana enerji kaynağı, yakılan yağlar olacaktır.

 

2. Sıkı Çalışın

Karın bölgesindeki yağlar inatçıdır. Fakat ağır çalışma ile buradaki yağların eritilmesi mümkündür. Bundan dolayı egzersiz sırasındaki setler arasındaki molaları kısa tutun. Çalışma sırasında ve sonrasında karın bölgesinde yanma hissini duyun.

 

3. Definasyon Arttırın

Yağların yakılması sürecinde definasyon hızı çok önemlidir. Bunu arttırmak için egzersiz sırasında ve egzersizden sonra karın kaslarınızı sıkın ve daha sonra serbest bırakın. Bu basit hareket, tahmin ettiğinizden çok daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

 

4. Beslenme Programınıza Sadık Kalın

Beslenme programlarını hazırlamak için bir uzmandan yardım alın. Daha sonra ise bu programa harfiyen uyun ve kesinlikle program dışına çıkmayın. Tüketilen karbonhidrat ve yağ miktarını sınırlayın ve protein ağırlıklı olarak beslenmeye özen gösterin.

 

5. Yaşamınızı Hareketlendirin

Alt karın yağları oldukça inatçıdır ve belki de vücuttan en son giden yağlardır. Bundan dolayı egzersizlerin haricinde de yaşamınızı hareketlendirmeye çalışın. Günlük yaşamda kısa mesafelere araçlar ile gitmeyin ve yürümeyi tercih edin.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Motivasyonunuzu Tavan Yaptıracak Filmler

 

6. Karın Kaslarını Çalıştıran Egzersizleri Yapın

Yağ yakmak için çok farklı egzersiz türleri vardır ve bunların bir kısmının karın kaslarını çalıştırdığı bilinir. İşte karın yağları için bu tür egzersizleri tercih edin. Karın kasları, diğer kaslardan bağımsız olduğu için bu bölgenin çalıştırılması daha zordur. Bundan dolayı diğer egzersizlerin karın bölgenize etkisi ya hiç olmaz ya da oldukça sınırlı kalır. Doğru egzersiz, bundan dolayı son derece önemlidir.

 

7. Kalori Hesabı Yapın

Vücudun yağ yakması ya da yapmasının temelinde basit bir matematik hesabı vardır. Eğer aldığınız kalori fazla ise vücudunuz yağ yapar. Fakat harcadığınız kalori fazla ise vücudunuz yağ yakar. Bundan dolayı günlük olarak aldığınız ve harcadığınız kalorinin hesabını yapın. Bunu yapması sandığınızdan çok daha kolaydır. Öyle ki, mobil uygulamalar sayesinde zorlanmadan yapacaksınız.

 

8. Uzman Yardımı Alın

Karın bölgesindeki yağların yakımı için fitness eğitmeninizden yardım alın. Bu yardım sayesinde doğru beslenme ve egzersiz programını oluşturabilirsiniz. Böylece çok daha etkili sonuçlara elde edecek ve hayalinizdeki vücuda sahip olacaksınız.

 

BONUS

İnatçı Alt Karın Yağlarını Yakmanıza Yardımcı Olan L-Karnitin Yağ Yakıcı Besin Takviyelerini İncelemek İçin Tıklayınız.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir