Ananas!

Sağlıklı bir karbonhidrat olab ananas, vücutgeliştirme diyetiniz içinde iyi bir seçenektir. Sadece tatlı ihtiyacınızı tatmin etmekle kalmaz, ağır bir antrenmandan sonra ananas yemek kaslarınızın iyileşmesinde yardımcı da olur. Bu tropikal meyve, enerji replasmanı için gerekli karbonhidratlar ve ağrı hafifletmeye yardımcı olan antioxidanlar bakımından oldukça zengindir.Diğer meyveler gibi ananas da, kalori açısından düşük ve yağsızdır. Çok iyi bir C vitamini ve manganez kaynağıdır. 1 bardak dolusu küçük parçalanmış ananasta 83 kcal kalori, 22gr. Karbonhidrat, 2 gr. Lif bulunmaktadır. Bu miktar, günlük C vitamininin %131, manganez ihtiyacının ise %77 sine takabül eder.Bu tatlı meyve, az miktarda da olsa; A-K-B Vitaminleri, kalsiyum, demir, mahnezyum,fosfor ve potasyum içerir.

Bir vücut geliştirmeci olarak asıl odağınız beslenmenizde yeterli proteini almaktır ancak karbonhidrat miktarı da göz ardı edilmemesi gerekir. Gerçekten, beslenmenizde yeterli ölçüde karbonhidrat almazsanız kaslarınız güçlenmek ve büyümek için şans bulamaz. Karbonhidratlar vücudunuzun enerji üretmesi için gerekli bileşenleri sağlar dolayısıyla vücudunuz enerji için kaslarınızdaki proteini kullanmak zorunda kalmaz. Besinsel faydaları yüksek olan kaliteli karbonhidratları kullanmamız önemlidir.

C Vitamini ve manganez çok güçlü antioksidanlardır. Kas yapmak için uygulanan, ağırlık kaldırmak gibi egzersizler, vücudu gerilime sokar. Antioksidanlar vücuduuzun bu gerilimden kötü sonuçlar almadan faydalanması için yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda, C Vitaminin egzersizler sonucunda oluşan kas ağrıları ve antioksidant seviyesinin azalmasıyla oluşan zararların ortadan kalmasına yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir