Arginine Kullanımının Normalde ve Yarışma Sonrası Kullanımının Önemi

Amino asitler protein üretiminde hücrelerin yapı taşlarıdır. Arginine vücutta üretilen ikincil amino asitlerdendir. Ayrıca insülin ve büyüme hormonu salgılanmasında rol oynar. Vücut geliştirme ile ilgilenenler için l-arginine takviyesi önemlidir. Timus bezinin aktivasyonunu yükseltir ve bağışıklık sisteminin fonksiyonlarını genişletir/yükseltir. Arginine nitric oxide (no2) sentezi yapar. Bilindiği gibi nitrojen kastaki protein sentezinin kilit taşıdır. Nitrojen dengesi geliştirilerek protein kas kütlesine daha kolay dönüştürülür. Argininin ürettiği nitrik asit kan damarlarının genişlemesine neden olur ve vücutta daha fazla kan akışı olur. Kas liflerinin mineral ve besin emilimi yükselir.

L-arginine-aloprotein

Androjenik ve anabolik steroid kullanimini durduran sporcular takviye arginineden daha fazla fayda sağlayabilir. Steroidler bazen hipertansiyona yol açabilir. Argininin büyüme hormonu seviyesini arttırması, lipid oksidasyonu yükseltmesi, kan basıncını düşürmesi, arteriyel plağı azaltması, kan akışını düzenlemesi nedeniyle steroid kullanımı sonrasındaki sporcularla beraber şişman insanlara da faydasını kanıtlamaktadır.

l-arginine-urazfazlic

Standart l-arginine dozajı olmamakla beraber 2 ile 30gr arası kabul edilebilir. Mide bulantısı, diare gibi yan etkilerin oluşmasına sebebiyet vermemek için günlük 3 -5 gr arası bir dozla baslanmalıdır. Antrenman öncesi ve sonrası alınmalıdır. 1 hafta sonra dozajı arttırarak yan etkileri olasılığını azaltip, faydalarını maximize edebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir