Bayanlara Özel Vücut Geliştirme Önerileri

Bayanlar İçin Vücut Geliştirme Tüyoları

Bayanlar İçin Vücut Geliştirme Tüyoları

Vücut geliştirme birçok insan için önemli bir spordur. Hem sağlık hem de daha iyi bir görünüm için erkek ve kadın herkes tarafından yapılabilir. Vücut geliştirme ise sporun en fazla tercih edilen dallarından biri olarak gösterilebilir. Bu yazıda bayanlara özel vücut geliştirme önerileri hakkında bilgiler bulabilirsiniz. Aslında spor, kadın ve erkek fark etmeksizin herkes için aynıdır. Ancak erkek ve kadınların vücut yapıları farklı olduğu için bazı noktalarda antrenmanlar farklılık gösterebilir. Bayanlara özel vücut geliştirme önerileri ile de bayanların daha etkili ve sağlıklı bir şekilde vücut geliştirmesi sağlanabilir. Bu öneriler genellikle spora ve vücut geliştirmeye yardımcı olacak şekildedir.

 

Hedef Koyun Ve Planlı Bir Şekilde İlerleyin

Bayanlar için vücut geliştirmede verilebilecek ilk tavsiye hedef konulmasıdır. Hedef koymak ve planlı bir şekilde ilerlemek, iyi bir vücuda sahip olmak için oldukça önemlidir. Ancak konulan hedeflerin abartılı olmaması önemlidir. Özellikle sosyal medya platformlarında yer alan modellerin ve benzeri kişilerin fizikleri bazı ilaç ve estetik operasyonlar yardımı ile yapılmış olabiliyor. Bu kişilerin sahip olduğu gibi bir vücuda sahip olmak kolay değildir. Uzun bir çalışma gerektirir ve bu yüzden de daha sağlıklı, doğal hedefler koymanız tavsiye edilir.

Fit bir vücuda sahip olan sporcuları örnek alabilir ve vücut geliştirmede idol olarak tercih edebilirsiniz. Hedefinizin sağlıklı ve fit bir vücut yapmak olması daha iyidir. Aynı zamanda bir plan oluşturmak ve buna göre hareket etmek de süreci hızlandırır. Yine de bu plan aksatılamaz diye bir şart yoktur. Esnek planlar oluşturmak her zaman daha iyidir. Aksatmak zorunda kaldığınız antrenmanınızı sonraki birkaç gün içinde telafi ederek programın gerisinde kalmamış olursunuz. Böylece bir gün sporu aksatsanız dahi motivasyonunuzu üst seviyede tutar ve vücut geliştirme antrenmanlarınıza devam edebilirsiniz.

Via Scottwebb / Pixabay

 

Vücut Geliştirme Eğitmenlerinden Destek Alın

Vücut geliştirmek isterken yanlış hareketler ve programlar nedeni ile sakatlıklar yaşanabilir. Bu nedenle bir salona yazılmak veya eğitmenlerden destek almak sizin için avantaj olacaktır. Eğitmen desteği ile vücut geliştirme sporu daha sağlıklı ve doğru bir şekilde yapılabilir. Bu yüzden bayan ya da erkek fark etmeksizin herkese uzman kişilerden destek almalarını tavsiye ediyoruz. Vücut geliştirme antrenmanları, zayıflamak ve benzeri amaçlar için yapılan antrenmanlara göre daha zor ve farklı olabilir. Bu yüzden eğitmen desteği almak fayda sağlar.

 

İdeal Kiloyu Sorun Olarak Görmeyin

Vücut geliştirme yapan bayanlar bazen ideal kilo hesaplamalarına çok fazla kafayı takabilir. İdeal kilo her zaman sağlıklı ve gelişmiş bir vücut sahibi olunduğunu göstermez. Vücut geliştirme sporunda önemli olan yağ oranı ve kas kütlesidir. Yağ oranı ve kas kütlesi iyi bir oranda olduğu takdirde sağlıklı bir vücuda sahip olunduğu anlaşılır. Bunlarla birlikte kuvvetinizin ve enerji seviyeniz de iyi ise ideal kilo hesaplamalarına çok fazla takılmamanızı tavsiye ederiz. Bayanlar bazen ideal kiloya çok takıldığı için vücut geliştirmeyi yanlış yapabilir. Bu yüzden bayanlar için ideal kilo hesaplamaları tek başına bir ölçü olmamalıdır.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Göbek Eritmede En Yeni ve Modern Teknikler

 

Beslenmeye Önem Verin

Bayanlar için vücut geliştirme konusunda verilebilecek önerilerden biri de düzgün bir beslenme programı yapılmasıdır. Bayanların bu noktada dikkat etmesi gereken en önemli unsur, vücut geliştirme için yapılan beslenmeler ile diyet programlarının aynı olmadığıdır. Vücut geliştirme sporunu yapmak isteyen bayanların uygun bir beslenme programı oluşturması ve ihtiyaç duyulan besinleri alması gerekir. Bu yüzden vücuda ihtiyaç duyulan proteini, vitaminleri veren bir beslenme programı yapılması öneriliyor.

Beslenmeye Önem Verin
Via PublicDomainPictures / Pixabay

 

Yağ Yakımı Ve Ağırlık Kaldırmayı Aksatmayın

Vücut geliştirme sporunda ağırlık kaldırma, vazgeçilmez egzersizler arasında yer alır. Bu egzersiz hem kas kazanmak hem de güçlenmek için mutlaka yapılmalıdır. Vücut geliştirme konusunda bayanlar için sunulan önerilerden biri de yağ yakımı egzersizlerinin aksatılmamasıdır. Yağ yakımı için yapılan egzersizler ile enerji harcanarak vücuttaki fazla yağ yakılır.

Vücut geliştirmede hem yağ yakımı hem de ağırlık kaldırma antrenmanı büyük öneme sahiptir. Bayanlara bu antrenmanları mutlaka doğru bir şekilde yapmalarını tavsiye ediyoruz. Vücut geliştirme sadece kas kazanma, yağ yakma ve fit bir bedene sahip olma anlamına gelmez. Bu sporda vücudun dayanıklılığı artar ve insan daha sağlıklı olur. Bu yüzden bayanlar tarafından yapılması gereken en önemli şey, verilen öneri ve tavsiyelere uymaktır.

Ağırlık çalışmasının dışında bayanlara özel yoga, pilates gibi farklı egzersizler de vücudunuzun sıkılaşmasını sağlayacaktır. Bu tür egzersizleri de ihmal etmemeniz programınıza dahil etmeniz gerekmektedir. Bir bayan olarak %24 ve 26 arasında kas kütlesine sahip olabilirsiniz. Kardiyo ve ağırlık egzersizleri ile bunu sağlayabilirsiniz. Size önerimiz, ulaşabileceğiniz kas kütlesini bilmeniz ve buna göre egzersiz yapmanızdır.

Kas kütlenizi artırmak için beslenmenin yanında gıda takviyelerinden de faydalanabilirsiniz. Özellikle protein tozu gibi kas hacminizi artırmaya yardımcı olan takviyeler sayesinde daha hızlı bir şekilde sonuç almaya başlayabilirsiniz. Protein tozu fiyatları, markaya ve içeriklerine göre değişiklik göstermekle birlikte hedeflerinize ve bütçenize göre bir seçimde bulunabilirsiniz.

Şu An İndirimde Bulunan Güncel Kampanyalı Protein Tozu Ürünleri İçin Tıklayın.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir