Citrulline Malate!

Suplementler kullanıyorsanız, özellikle de pre-workoutlarla içli dışlıysanız, ürününizi ambalajdan değil içerikten değerlendiriyorsanız sizin için yabancı olmayan bir etken madde citrulline malate. İşe yarayıp yaramadığı tartışılmakla beraber araştırmalarla etkilerini paylaşacağız.

Citrulline Malete Nedir?
Citrulline bir amino asittir. Fosfat ve ornitine etkileşimi sonucu oluşmaktadır. Citrulline aminoasidi arıca arjinin amino asitinin nitrik oksit dönüşümünde de kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalara göre citrulline amino asiti kandaki arjinin seviyesinin arttırarak nitrik oksit üretimini tetiklemektedir ve buda kas dokusunun daha fazla beslenmesi ve daha büyük patlayıcı güç anlamına gelecektir.

Malate yiyeceklerin korunmasına yarayan, elma ve benzeri meyvelerin ekşi tadını almalarını sağlayan tuz bileşenidir. Supplement olarak ise Citrulline ve diğer amino asitlerin vücutta stabil hale gelmelerini sağlamaktadırlar.

Bu suplementin en güzel etkisi kasın yorgunluğunun kısa sürede geçmesidir. Bu sayede az dinlenmeyle maksimum güçte antrenman yapabiliriz. Doz olarak 3-5 gr alınmalıdır ve performansa etkisi %10-%15tir. Alacağınız pre-workout ürünlerinde içeriğinde citrulline olması arginine olmasından 2 kat daha iyidir çünkü arginine seviyesinide yukarıya çekeceğinden verimli olacaktır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir