Eliptik Bisiklet Kullanmanın Vücuda 6 Faydası

Eliptik Bisiklet Faydaları Nelerdir?
Eliptik Bisiklet Faydaları Nelerdir?
Görsel: Stevepb / Pixabay

Eliptik bisiklet, modern spor salonlarında yer alan en yaygın spor aletlerinden birisidir. Cross trainer ve X-Trainer isimleri ile de bilinen bir alettir. Bu alet sayesinde spor salonunda yürüme, koşma ve merdiven çıkma gibi birçok hareketi yapabilirsiniz. Bunların haricinde çok farklı avantajlar ve kolaylıklar sağlar. Ancak insanların önemli bir kısmının bu faydaların farkında olmadığını söylemek yanlış olmaz. Bu basit ama etkili aletin vücuda sağlamış olduğu faydaları derledik. Yazımızın devamında eliptik bisiklet kullanmanın vücuda faydaları hakkında merak ettiklerinizi bulabilirsiniz.

 

1. Kalori Yakma

Kalori yakma, başta kilo verme olmak üzere sağlıklı yaşamın en önemli anahtarlarından birisidir. Eliptik bisiklet ile kısa bir süre içinde çok fazla kalori yakmak mümkündür. Doğru teknikleri uyguladığınızda sadece 30 dakika gibi bir sürede 400 kalori yakabilirsiniz. Diğer egzersizler ile bu rakamlar karşılaştırıldığında, ne kadar etkili bir kalori yakma aracı olduğu çok daha net bir şekilde anlaşılacaktır.

Bu noktada insanların önemli bir kısmının eliptik bisikleti yeteri kadar önemsemediği söylenebilir. Kendilerini zorlamayanlar, istedikleri sonucu elde edemeyabilirler. Eğer bu aletin ne kadar etkili olduğuna inanılır ve buna uygun olacak şekilde çalışılırsa, ortaya çıkan sonuç beklentileri fazlasıyla karşılayacaktır.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Hangi Egzersiz Kaç Kalori Yaktırır?

 

2. Kardiyovasküler Etki

Eliptik bisiklet ile yapılan hareketler, sağlıklı yaşam için önerilen temel egzersizlerdir. Yürüme, merdiven çıkma ve koşma gibi egzersizlerin birçok uzman tarafından tavsiye edildiği herkes tarafından bilinir. Bu egzersizlerin düzenli olarak yapılması sonucunda kalp atış hızında belirgin bir artış meydana gelir. Bahsedilen hızın artması, aslında kalbin güçlenmesi demektir.

Benzer şekilde düzenli antrenman yapılmasına bağlı olarak aerobik kapasitesinde de artış sağlanır. Bahse konu artışın sonucunda ise akciğerlerin güçlenmesi demektir. Bunların tamamı bir arada değerlendirildiğinde, kardiyovasküler sisteminizin ciddi anlamda güçlendiği söylenebilir.

kardiyovasküler etki eliptik egzersiz
Görsel: Janeb13 / Pixabay

 

3. Egzersiz Özelleştirme

Egzersizlerin sürekli tekrar edilmesi, istenilen hedefe ulaşmanız için zorunludur. Ancak bu noktada vücudun yapmış olduğunu egzersizlere alıştığı ve söz konusu egzersizlerin de etkisini bir miktar kaybettiği bilinmelidir. Böyle bir durumu engellemek ise çok basittir. Evet, sizin de tahmin edebileceğiniz gibi çözüm eliptik bisiklettir.

Eliptik bisiklet, size egzersizinizi özelleştirme imkânı verir. Yani bir egzersizin hızını, yapılan hareketlerin zorluğunu ve diğer unsurları değiştirebilmenizi sağlar. Ayrıca aralıklı egzersiz de yine bu aletle mümkündür. Bahsedilenlerin tamamı birlikte değerlendirildiğinde, kaslarınızı sürekli yeni ve farklı zorluk seviyesindeki hareketler zorlayabilirsiniz. Böylece egzersizlerin çok daha etkili sonuçlar vermesini sağlayabilirsiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Egzersiz Rutininizi Değiştirmeniz Gerektiğini Gösteren 5 İşaret

 

4. Bütüncül Egzersiz

Eliptik bisikletlerde pedal ve iki adet kol vardır. Pedallar sayesinde vücudun alt bölümü çalışırken, kollar ise vücudun üst bölümünün çalışmasını sağlar. Kol kaslarınıza katkıda bulunur. Dolayısıyla da bütüncül bir egzersizden söz edilebilir. Örneğin koşu bantları üzerinde yürümek veya koşmak, vücudunuzun alt bölgesinin daha fazla çalışmasını sağlar. Ancak aynı hareketleri eliptik bisiklette yaptığınızda, vücudunuzun sadece alt bölümü değil, aynı zamanda üst bölümü de çalışır.

 

5. Taklit Etme

Egzersiz yapanların en önemli sorunlarından birisinin monotonluk olduğu söylenebilir. Sürekli aynı egzersizleri yapmak, bir süre sonra ciddi derecede sıkıcı gelecektir. Bunu engellemek için egzersizlerin çeşitlendirilmesi gerekir. İşte eliptik bisiklet bu noktada sizin yardımınıza yetişir. Söz konusu bisiklet ile koşma, yürüme, bisiklete binme ve merdiven çıkma gibi egzersizleri yapabilirsiniz. İlgili egzersizleri başarılı bir şekilde taklit ettiğine emin olabilirsiniz. Gözlerinizi kapattığınızda, kendinizi merdiven çıkıyor gibi hissedeceksiniz.

eliptik bisiklet egzersizi
Görsel: Febrian Zakaria / Unsplash

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Daha Fazla Yağ Tüketerek Daha Fazla Yağ Nasıl Yakılır?

 

6. Kalp Atış Hızı Kontrol Ekipmanı

Eliptik bisiklette bulunan kablosuz kalp atış hızı kontrol ekipmanı, egzersizlerinizin zorluğunu ayarlar. Buradan alınan veriler ile kalbinizin ne kadar hızlı attığına bakılır ve zorluk derecesi belirlenir. Yapacağınız ayarlamalar sayesinde zorluk seviyesini başlangıçta seçer ve egzersiz boyunca bu zorluğu korursunuz.

 

SONUÇ

Eliptik bisiklet, sağlamış olduğu faydalar ile insanların beklentisini üst seviyede karşılar. Hatta bazı faydalarının oldukça şaşırtıcı olduğu dahi söylenebilir. Bütün bunlardan dolayı daha fazla değer görmesi gerekir.

Egzersizlerinizi Yaparken Daha Fazla Yağ Yakımı İstiyorsanız Karnitin Ürünlerini Buradan İnceleyebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir