En Hızlı Gelişen Kas Hangisi?

Image by Anush Gorak / Pexels

Vücudunuzun kas oranını arttırmak, sağlığınız için gerekli olan konulardan birisidir. Yağ oranınız yaşınız ilerledikçe sağlıksız olmanızı, çeşitli hastalıkları ve yorgun ve bitkin bir ruh halini de beraberinde getirir. Yani kaslarınızı geliştirmek ve daha kaslı bir vücuda sahip olmak sadece fit bir görünüm için gerekli olan bir konu değildir. Genel anlamda vücudunuza daha iyi bakmak ve daha sağlıklı olmanız için de gerekli olan bir konudur. Daha uzun ve sağlıklı bir hayat sürmek için vücudunuza iyi davranıp kas oranınızı arttırabilirsiniz.

 

Bölgesel Zayıflama ve Kas Yapma

Artık sağlıklı yaşamaya karar verip daha güçlü ve kaslı bir vücuda sahip olmaya karar verdiyseniz vücudunuzun hangi bölgelerinde yağlanma sorununu olduğunu tespit edebilirsiniz. Herkesin vücut tipleri birbirinden farklıdır. Bu yüzden öncelikle vücudunuzu iyi tanımalısınız. Eğer ciddi bir bölgesel yağlanma probleminiz varsa ve bazı yerlerinizde aşırı derecede yağ birikmişse öncelikle bunlardan kurtulmak için de bir program yapabilirsiniz. Çünkü aşırı yağlı bir bölgede kas yapma konusunda hemen sonuç alamazsınız. Sonuç olarak önce vücudunuzu tanımalı ve ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz.

 

Hızlı Gerilen Kaslar

Vücudumuzdaki kaslar genel olarak ikiye ayrılır. Hızlı gerilen ve yavaş gerilen olmak üzere iki çeşit kas tipi vardır. Hızlı gerilen kasları geliştirmek ve onlardan daha hızlı sonuç almak mümkünken, yavaş gerilen kaslı bölgeler daha uzun ve düzenli bir egzersiz süreci gerektirir.

  • Kol ve bacak kaslarımız hızlı gerilen kaslardır. Spor yaparken buralara yoğunlaştığınızda, çeşitli aletler ve de kardiyo çalışmasıyla kısa bir zamanda kol ve bacak kaslarınızı geliştirebilirsiniz.
  • Karın ve sırt kaslarımızda ise istediğimiz görüntüyü yakalamak çok daha zordur ve uzun bir süre gerektirebilir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Vücut Geliştirme Özgüven Aşılıyor

 

Kasların Gelişim Süreci

kol kasları
Image by Skeeze / Pixabay

Uzun bir süre yürüdüğünüzde ve bir şey taşıdığınızda bacak ve kollarınızdaki yorgunluğu hemen hissedersiniz. Bu durum buradaki kasların hızlı çalışmasından kaynaklıdır. Yorgunluk kas çalışmasının ilk aşamasıdır. Yoruldukça kas yapma oranı artar. Ama karın ya da sırt kaslarınızı düşünürseniz buralardaki yorgunluk ve karıncalanma hissi daha azdır. Genel olarak ağrı ya da sancı hissedebilirsiniz ama karın kaslarınızın yorulduğunu hissetmeniz daha zordur. Bu da onları çalıştırmanın ve germenin daha uzun sürmesinden kaynaklıdır. Çok uzun bir süre spor yapmış olsanız da bunlardaki yorgunluğu hissetmeniz kol ve bacaklardan çok daha uzun bir zamanı gerektirir.

 

Sağlıklı Bir Kas Gelişimi

Kaslarınızı çalıştırmak ve vücudunuzun kas oranını arttırmak için düzenli spor yapmak ve sağlıklı beslenmek iki anahtar çözümdür. Ancak bunu da abartıya kaçmadan ve düzenli olarak yapmanız daha  iyidir. Sadece protein takviyesi yapmak için ilaç ve farklı besinlere yoğunlaşmak yerine daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir beslenme tarzını benimsemelisiniz. Böyle bir beslenme kas oranınızın artmasını sağlar.

Ayrıca vücudunuza birdenbire yüklenme de olumsuz sonuçlara yol açabilir. Hem beslenme hem de spor konusundaki en önemli mesele düzendir. Hayatınıza bu ikisi açıdan bir düzen getirmek vücudunuz ve kaslarınız için yapabileceğiniz en iyi şeydir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Vücut Geliştirmede Uykunun Önemi

 

Düzenli ve Uzun Süreli Egzersiz

Image by Cesar Galeão / Pexels

Düzenli egzersizi bir yaşam tarzı haline getirdiğinizde kısa bir sürede vücudunuzdan olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Kol ve bacak kaslarınızın çalışma oranı ve uzama oranı daha kısa bir süreç gerektirdiği için buralarda çok daha kısa sürede bir sonuç alabilirsiniz.

Düzenli olarak ve ağırlıklarla yapılan bir egzersiz sonucunda buradaki kasların gelişimini hemen fark edebilirsiniz. Ancak karın ve sırt kasları için daha uzun süreli egzersizler gerekebilir. Karın kaslarınızı çalıştırmak ve karnınızda istediğiniz görüntüye ulaşmak için çok daha uzun süreli ve düzenli bir egzersiz programını takip etmelisiniz. Aslında her zaman korkmadan gösterebileceğiniz karın kasları için düzenli olarak spor yapmayı hiç bırakmamalısınız. Aynı durum sırt kaslarınız için de geçerlidir. Sırt kaslarınızın gelişmesi için de çok daha uzun bir zamana yayılmış bir egzersiz programı takip edilmelidir. 

Kaslı ve fit görünümlü bir vücuda kavuşmak hem emek hem de sabır isteyen bir konudur. Bunu hiç unutmamalı ve çabuk sonuç almak için sağlığınızı tehlikeye atacak yöntemlere başvurmamalısınız. Hem düzenli spor hem de sağlıklı beslenme konusunda uzman birisinden yardım alabilirsiniz. Vücudunuzu iyi tanımalı ve ihtiyaçlarınızı ona göre belirlemelisiniz. Ama en önemli nokta sağlıklı bir yaşam tarzından hiç vazgeçmemektir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir