Fit Bir Vücut İçin Yapılması Gereken 10 Şey

Fit Bir Vücut Nasıl Yapılır?
Fit Bir Vücut Nasıl Yapılır?
Via Li Sun / Pexels

Özellikle yaz aylarına girilen şu günlerde fit bir vücuda sahip olmak kadın erkek herkesin hayalidir. Fakat ne yazık ki kilo vermek ve sağlıklı bir metabolizmaya ulaşmak ve o vücudu aynı verimde tutmak, kilo almak kadar kolay değildir. Bu nedenle her insan fit bir vücut için yapılması gereken 10 şeyi bilmek ve düzenli uygulamak zorundadır.

Fit vücut sadece zayıf olmaktan ibaret değildir. Fit kelimesi anlamı itibari ile de sıkı, sağlıklı terimlerinden oluşmaktadır. Yani sadece zayıf olarak ya da zayıf kalarak fit bir vücuda sahip olması düşünülemez. Sağlık için zayıflıktan çok daha fazlası gereklidir. Vücuttaki yağ dokusunun artması ve kas kütlesinin azalması ile zayıflamak, fit olmakla alakalı değil, tam tersi sağlıksız bir vücudun göstergesidir. Bu nedenle fit olmak isteyen kişiler öncelikle vücuttaki kas kütlesini arttırıp, yağ kütlesini azaltmalıdır. Fit bir vücuda sahip olmak için yapılması gerekenler arasında basit uygulamalar yer alıyor. Bu uygulanması basit tavsiyeleri düzenli hale getirirseniz, kilo diye bir probleminiz artık olmayacak.

 

1. En Önemlisi Su İçmek

Fit ve sağlıklı bir vücuda kavuşmak için edinilmesi gereken ilk alışkanlık günlük tüketilen su miktarını arttırmaktır. Sağlık kaynağı olan su vücutta, yağ dokusunun üstünde biriken ödemleri atarak yağ yakımının hızlanmasını sağlar. Ayrıca tüketilen su vücuda girdiği andan itibaren bütün organlara ulaşarak, deri altında ve doku aralarında biriken toksik maddelerin temizlenmesini sağlar. Bu nedenle su tüketimine çok dikkat edilmelidir. Gün içerisinde içilen diğer içecekler su yerine geçmez.

 

2. Düzenli Yapılan Egzersiz

Sağlıklı bir vücut için gelişmiş, sıkı kas kütlesi gerekmektedir. Bu kas kütlesi, sadece sağlıklı beslenme ve kalori alımını azaltma ile gelişmez. Kas kütlesinin yağ kütlesinden fazla olduğu bir vücut için haftada 3-4 gün düzenli olarak egzersiz yapılmalıdır. 1 saatlik tempolu yürüyüş ve hafif koşu, vücuda yüklenen fazla enerjiyi atmakta yardımcı olabilmektedir.

 

3. Sağlıklı Beslenme

Fit bir vücut için beslenmenin önemi çok büyüktür. Vücuda giren besinler genellikle karbonhidrat yağ ve protein grubunu içermektedir. Karbonhidratlar vücutta ilk yakılan besin grubudur. Karbonhidratlardan sonra yağ grubu gelir. Proteinler ise vücuttaki kas dokusuna yerleşerek vücudu dirençli ve sağlam bir hale getirir. Bu nedenle fit kalmak isteyenler genelde protein ağırlıklı beslenmelidir.

 

4. Yeşil Sebze Tüketimi

Yeşil yapraklı sebzeler içerdiği lifler sayesinde metabolizmayı canlı tutar. Metabolizma hızını arttırarak kilo kontrolünde yardımcı olmaktadır. Ayrıca yeşil yapraklı sebze tüketen kişi farkında olmasa bile çok iyi detoks yapmaktadır.

 

Via Daria Shevtsova / Pexels

 

5. Düzenli Uyku

Uykunun fazlasının zararlı olduğu herkes tarafından bilinir. Fakat bilinmeyen, az uykunun da zararlı olduğudur. Yeteri kadar ve düzenli uyumayan kişiler gün içinde enerjisiz kalır ve daha fazla besin tüketmeye meyilli hale gelir.

 

6. Kardiyo Çalışmak

Kardiyo egzersizleri genelde güç geliştirmeye dayalıdır. Kardiyo egzersizleri ağırlık kadar olmasa da kas kütlesini destekler, özellikle yağ yakımı için en etkili egzersizlerdendir. Ancak bu egzersizlerinde belirli periyotlarda yapılması gerekiyor.

 

7. Esneme Hareketleri ve Yoga

Fit bir vücut aynı zamanda esnek olmalıdır. Eklem ağrıları ve kas ağrılarının fit vücutta yeri yoktur. Antrenman öncesinde ısınma ve sonrasında soğuma hareketleri yaparak vücut geliştirme sakatlıklarının da önüne geçebilirsiniz. Yoğun egzersizlerin yanında haftanın belli günlerinde yapılan birkaç saatlik yoga bu durumu ortadan kaldıracaktır.

 

Via AloProtein Library

 

8. Hareketli Yaşam

Evde veya spor salonunda yapılan egzersizler bazı durumlarda yeterli olmamaktadır. Tüm gün oturarak ve hareketsiz bir yaşam sürmek istenilen fit vücuda kavuşmayı zorlaştırır. Hareketli yaşam daha fazla kalori yaktırır ve spora daha kolay adapte olunmasını sağlar.

 

9. Ter Atmak

Ter atmak toksinlerden kurtulmak için ideal bir yöntemdir. Yağ yakımını hızlandırır. Ayrıca cildin yenilenmesi için de önemlidir.

 

10. Beyaz Gıdalardan Uzak Durmak

Tuz, un, şeker gibi gıdaların fazla tüketimi kilo vermeye ve sağlıklı bir vücuda engeldir. Bu 3 gıda vücutta zehirli madde birikmesine neden olur. Günlük beslenmede, bunlardan mümkün olduğunca uzak durmak gerekir.

Fit Bir Vücuda Kavuşmanızı Destekleyen Yağ Yakıcı Ürünlerini İncelemek İçin Tıklayın

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir