Glukozamin Eklem Ağrıları İçin İyi Gelir Mi?

Glukozamin Faydaları
Glukozamin Faydaları
Via Medicalnewstoday.com

Glukozamin protein ve şeker kompleksinden oluşan bir tür bileşiktir. Amino şeker ismi ile de adlandırılabilir. Kemik suyu gibi doğal besinlerden üretilmektedir.  Bu bileşik eklem arası kıkırdaklarda bulunur. Yaşlanma ve iltihaplanma karşıtı olan bu bileşiğin vücudumuza yararı çok fazladır.  Eklem aralarının kayganlığının artmasını sağlar. Eklemlerde ve kaslarda oluşan ağrıları azalttığı için günlük hareketlerinizi kolaylaştırır. Eklem ağrılarını azaltmada kullanılan en güvenilir yöntemdir. Vitamin takviyesinden çok daha fazlasıdır. Yapısı itibari ile bulabileceğiniz en doğal takviyedir. Özellikle ilerleyen yaşlarda hareketlerin acı vermemesi ve vücut ağrılarının azalması için önemlidir. Genellikle yetişkinler tarafından kullanılan vitamin türüdür.

 

Glukozamin Nasıl Kullanılır?

Glukozamin 3 formda üretilir. Toz, kapsül ve sıvı şeklinde glukozaminler bulabilirsiniz.  Günlük alınması gereken doz vücut kitle indeksine göre 1500 – 2500 miligram arasında farklılık göstermektedir. Glukozaminin günlük dozu tek seferde alınmamalıdır. Alınması gereken miktar gün içine yayılmalı ve öyle kullanılmalıdır. En güvenilir glukozamin formu glukozamin sülfattır. Güvenmediğiniz markaların ürünlerini kullanmamaya özen gösterin.

 

Glukozamini Kimler Kullanabilir?

Eklem ağrılarından şikâyet eden, yaşlanmayı geciktirmek isteyenler ve vücut geliştirme gibi ağır tempolu spor yapan kişiler kullanmaktadır. Yaşam kalitenizi artırabilmek için kullanabilirsiniz, uzun süreli kullanım gereksinimlerinde doktorunuza danışınız. Glukozamin takviyesinin insan sağlığına olumsuz etkileri ile karşılaşılmamıştır. Sağlıklı yaşam tarzını benimseyen ve diyet uygulayan kişilere de takviye olarak önerilmektedir.

Via Taokinesis / Pixabay

 

Glukozamin Nereden Temin Edilir?

Glukozamin vitaminine olan talebin artması sektörde farklı markaların oluşmasına neden olmuştur. Glukozamin kullanmaya karar verdiğinizde eczane, sağlık ürünleri satan firmalar ve gıda mağazalarından temin edebilirsiniz. Kaliteli ve gerçek glukozamin ürünü satan markaları almaya özen gösteriniz.  Güvenilir olmayan internet sitelerinden alışveriş yapmamanızı öneriyoruz. Aloprotein.com gibi; orijinal, onaylı ve bandrollü ürün satan sitelerden alışveriş yapabilirsiniz.

 

Glukozaminin Faydaları Nelerdir?

Glukozamin vitamini tüm vücut sistemini olumlu etkileyen bir vitamindir. Vücudumuza olan faydalarını sıralayacak olursak;

  • Eklemler arasındaki kıkırdakları besleyerek eklem sağlığını korur.
  • Vücutta var olan eklem ağrılarını azaltır.
  • Eklemlerdeki hasarların engellenmesinde yardımcı olur
  • Eklem sıvısının azalmasını önler

Glukozamin doğru dozda ve doğu formda kullanıldığı sürece fayda sağlayan bir besin takviyesidir. Yanlış ve aşırı doz kullanımı sonucunda alerjik etkileri olabilir.

 

Glukozaminin Kan Şekerine Etkisi Nedir?

Glukozaminin insülin metabolizmasının üzerindeki etkileri uzun yıllardan beri araştırılmaktadır. Uygulanan laboratuvar çalışmalarında kan şekeri değerini çok fazla değiştirmediği görülmüştür. Tip 2 diyabet hastalarında üç ay ve üç yıllık düzenli kullanımlar sonucunda glikolizlenmiş hemoglobilin seviyesini etkili bir şekilde düşürdüğü gözlenmiştir. Uygulanan rutin tahlillerde açlık kan şekerini ve glikoz tolerans testinde bir değişikliğe yol açmamıştır. Sonuç olarak bakıldığında glukozamin kan şekeri üzerinde herhangi bir etkiye sahip değildir. Tip 1 diyabet hastalarına olan etkisi kesin olarak bilinmediğinden bu hastalar doktor gözetiminde kullanmalıdır. Tip 2 diyabet kişinin metabolizmasına ve beslenme alışkanlığına bağlı olarak geliştiği için kullanımı önerilir.

Araştırmaların gösterdiği veriler bu şekildedir ancak hangi sağlık problemine sahip olursanız olun besin takviyesi kullanmadan evvel mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Via Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

 

Doktor Tavsiyesi Eşliğinde Kullanım

Glukozamin dışarıdan alınabilen en doğal vitamin türü olsa da doktor tavsiyesi olmadan kullanılmaması gereken bir üründür. Kullanım şekli ve kullanım dozu kişinin vücut kütlesi ve var olan hastalıkları dikkate alınarak doktor tarafından belirlenmelidir.  Eklemleriniz de ve bağırsaklarınızda tıbbi sorunlar oluştuysa ilk önce gereken tedaviyi almalı sonrasında ise doktorunuzun tavsiyesine göre glukozamin takviyesine başlayabilirsiniz. Vücudunuzun ihtiyacını karşılamak için doğru doz ve doğru kullanım şekli ile almanızı tavsiye ederiz.

 

Glukozamin Kilo Aldırır Mı?

İçerik olarak vitamin grubundan oluştuğu için tek başına kilo aldırma gibi bir etkisi yoktur. Dengesiz, düzensiz beslenen ve hareketsiz yaşam süren kişiler glukozamine bağlı kilo aldığını düşünebilir. İçerik olarak bakıldığında vücutta yakılan ve vücudun ihtiyacını karşılayan bir vitamin olduğu için kilo aldırması söz konusu değildir. Uzman diyetisyenler yoğun diyet yapan ve kilo vermek isteyen kişilere vücudun bağışıklık sisteminin düşmemesi için glukozamin takviyesini diyetle önerebilmektedir.

 

Glukozamin İçeren Bitkiler Nelerdir?

Yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilen ve glukozamin içeren tek bitki kuşburnudur. Kuşburnu bitkisi içerdiği yüksek glukozamin değeri sayesinde bilinen en iyi bitkisel ağrı kesicilerdendir. Bu bitkinin değeri tam olarak bilinmemekle birlikte ülkemizde çok sık tüketilmektedir. Diz kapağı ve diz arkasında ağrıları olan kişilere kuşburnu çayını sık sık tüketmeleri tavsiye edilir. Bitkiyi uzun süre yüksek ateşte kaynatmadan sadece sıcak suyun içinde demleyerek tüketmenizi öneririz.

Kampanyalı Glukozamin Ürünleri İçin Tıklayın.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir