Glukozamin!

Glukozamin

Vücut, az miktarda glikoz şekeri içeren basit bir molekül olan glukozamin üretmektedir. Glukoz ve aminden oluşan bir amino şekeridir.Vücut , eklem ve bağ dokularında zedelenmeyi önlemek ve güçlendirmek için bulunan glukozamini kullanır. Glukozamin insülin tarafımndan uyrılarak glikoz taşıyan proteinler sayesinde hücre içerisine geçer. Glukozamin, fosforillenerek glukozamin-6fosfata dönüşür. Son yıllarda glukozamin bir besin takviyesioalrak da kullanılmaya başlandı. Glukozamin sülfat ve N-asetil-glukozamin(NAG) olmak üzere çeşitli formaları satılmaktadır. Glukozamin sülfat midede ayrışıp %90-98 oran arasında ince bağırsakta emildiğinden dolayı daha etkilidir.

Glukozamin kıkırdak zedelenmesine sebebiyet veren enzimleri inhibite eder bu yüzdeneklem ve kıkırdak sıvısını tamir etmek için gerekli olan en önemli maddedir. Ayrıca eklemlere sülfür girmesine yardımcı olur.

Artirit ve diğer koşullar içi olağan doz günlük 1500mg veya günde 3 kez alınacak olan 500 mg. glukozamin sülfattır. Bu miktar tüm bireyler için en güvenli ve en etkili olan dozajdır. Uzun vadeli kullanım gerektirir. Ağrı ksiciler ya da antiinflamatuarlar kadar hızlı etki göstermesede(genellikle 2 ile 8 hafta arasında etki gösterir)faydaları daha fazla ve uzun sürelidir.Sindirim rahatsızlığını en aza indirgemek için öğüleriniz ile beraber glukozamin tüketmenizi tavsiye ederim. Glukozaminin antiarterit etkileri, kondroitin sülfat,niyasinamin(B Vitaminin niasin formu) yada S_adenosilmetionin(SAM) gibi metionin amino asit formlarından olan supplementlerden biriyle birlikte kullanılarak arttırılabilir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir