Glutamin Hakkında Genel Bilgilendirme

Glutamine.aloprotein

– Glutamine nedir?
En basit anlatımıyla vucudumuzun uretebildigi fakat yinede disaridan desteklememiz gereken bir aminoasittir. Yani bir aminoasit turudur fakat temek olmayan aminoasittir.

Glutamine neden kullanılmalıdır?
Antrenman yapan ve kas gelişimi hedefleyen sporcuların glutamin desteğine kesinlikle ihtiyacı vardır. Çünkü besin sindiriminden metabolizma hızlandırmasına, yağ yakımından protein sentezi düzenlemesine kadar katkısı olan bir aminoasit vücut tarafındanda yeterli miktarda üretilemiyorsa(ki spor yapan ve yanında diyet yapan arkadaşlar bilirler) bunun desteklenmemesi sadece hata olur.

– Glutamine’in antrenmanlara katkısı?
Glutaminin bence en önemli katkısı vücudun nitrojen taşıyısı olmasıdır. Bunun anlamı kaslara stres anında (kasılma yada antrenman sırasında) ihtiyaci olan enerjiyi vermesidir. Eksik olmasi durumunda kaslara gerekli enerji verilemeyeceginden kaslarda belirli bir atrofi olusacagindan eksikligi oraninda kas kaybi olur diyebiliriz.

– Glutamine kullanımı nasıl olmalı?
Glutamine kullanimi kisiden kisiye kas durumuna ve calisma siddetine gore degisir. Benim tavsiyem (yinede sedenter ve sedenter olmayan sporcularda değişir) antrenman sonrasında 5-10 gram ve gece yatmadan önce 5 gram kullanılması yönünde. Çünkü antrenman sonunda alacağımız proteinin sentezlenmesinde rolu çok büyüktür.

Yazdığım yazılar tamamen kendi bilgim, okuyup araştırdığım ve de tecrübe ettiğim bilgilerdir. Yine de beslenme, antrenman ve supplement seçimi kişiden kişiye değiştiği için uygulamadan önce bir hocaya danışmanız sizin için daha iyi olur. FAZLIC

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir