Günlük Spor Yapma Süresi Ne Kadar Olmalı?

Günlük Spor Süresi - AloProtein
Günlük Spor Süresi - AloProtein
Image By Victor Freitas / Pexels

Günlük spor yapma süresi kişilerin kilosuna göre değişir. Ancak bu noktada kısa sürelerden oluşan küçük egzersiz hareketleri ile spor yapmaya başlayabilirsiniz. Spor yapmanın insan psikolojisinde birçok olumlu etkisi vardır. Bu etkilerden birisi de mantıklı karar vermeyi kolaylaştırmaktır. Sporu yapabilmek için ortama ihtiyacınız olur. Bu ortamı ne kadar iyi bir şekilde hazırlarsanız o kadar keyifli olarak spor yapabilirsiniz. Spor yaparken vücut çeşitli hormonları salgılar. Bu salgılanan hormonlar sayesinde daha aktif ve de mutlu hissedebilirsiniz.

Sağlıklı bir insan vücudu için günde en az 15 dakikalık basit egzersizler yapılmalıdır. Bu egzersizleri yaparken kendinizi sıkmadan olduğu gibi yapmanız gerekir. En basit örnek vermek gerekirse kısa ayak hareketleri ile eklem açılmalarını sağlayabilirsiniz.

Ayaklarınızın adım atma esnasında burkulma duruma maruz kalmaması adına bu durumu her gün tekrarlamanız gerekir. Günlük rutinlerinizi oluştururken bu durumu göz önünde bulundurarak yeni bir plan hazırlayabilirsiniz. Bu bağlamda günlük olarak spor yapma süresi kişilerin kilo ve cinsiyet durumuna göre değişkenlik gösterir.

 

Kısa Egzersizler İle Fit Vücut

Günlük rutinlerinizde kısa kısa egzersiz yaparak motivasyon düzeyinizi arttırabilirsiniz. Spor yaparken daha iyi bir şekilde motive olabilmek adına müzik eşliğinde yapabilirsiniz. Bir spor salonuna kayıt olamayan kişiler için kısa hareket videoları oldukça yarar sağlar. Bu noktada daha iyi bir vücut için spor salonlarına gitmenize gerek kalmadan istediğiniz görünümü yakalayabilirsiniz. Bu spor konusu son derece önemli bir konu olmasından dolayı her zaman insanların üzerinde durduğu sağlıklı hayatın olmazsa olmazıdır.

Kaliteli bir hayat yaşayabilmek adına günlük olarak spor egzersizleri yapabilirsiniz. Ev hanımları için iyi bir motive kaynağı olan bu spor için tüm vaktinizi ayırmanıza gerek kalmaz. İşlemlerinizi tamamladıktan sonraki iş olarak günlük rutininizin bir parçası olan hareketleri yapabilirsiniz. Bu noktada kişilerin yaşına göre de spor süresi değişir.

Genç yaştaki bireyler spor yapabilmek için vakitlerinin tümünü bu uğurda harcayabilirler. Ancak orta yaşlı ya da yaşlı kategoride bulunan kişiler bu aktiviteler için belirli zaman ayırabilir. Bu noktada insan vücudunun ilerleyen yaşlarda getirdiği problemler de göz önünde bulundurularak spor aktivitelerinin süreleri azaltılmalıdır.

 

Spor İle Adım Adım Sağlıklı Bünye

Image by Alfredson Jr / Pexels

Spor yaparken sporun getirmiş olduğu kurallara da uymanız gerekir. İyi bir spor yaptıktan sonra tüketmemeniz gereken bazı gıdalar bulunur. Bunun yanı sıra aşırı yağlı gıdaları sürekli tüketmeniz halinde bir takım sağlık sorunları ile karşılaşmanız olasıdır. Ayrıca spor yapmadan önce tok olmanız sizin için avantaj olacaktır. Yemek yedikten sonra belirli bir süre aç kalmanız durumunda vücudunuzda biriken toksinleri daha kısa sürede atabilirsiniz. Genel anlamda yemek yedikten ortalama 2 saat sonra antrenmana başlamak uygun olacaktır.

İyi bir görünüme sahip olabilmek kimi zaman giysilerle oluşturulur. Bu anlamda giysilerin vereceği etki de bir noktada sona erer. Ancak sıkı bir görünüm için günlük rutininiz içerisinde spor yapmak için zaman da eklemeniz gerekir.

Aktif olarak çalışan kişilerin bu spor için vakitleri kalmayabilir. Bu nedenden dolayı evde de yapabileceğiniz basit hareketler ile her zaman zinde kalabilirsiniz. İlerleyen dönemlerde bu adım sayılarını arttırabilirsiniz. Göbek bölgesinde oluşan yağlardan şikâyetçi olan kişiler sürekli olarak bu egzersizleri yapmalıdırlar. Kilo vermek ve yağ yakmak birbirinden farklıdır, kilo verirken kas kütlesinden de kaybedebilirsiniz, tam da bu yüzden direkt yağ yakımına odaklanmanız ideal bir vücut için daha fazla önem arzeder. Sürekli olarak uygulama yapıldığında yağların yakım süresi hızlanır. Bu sayede amacınıza ulaşabilirsiniz.

 

Spor Yaparken Önemli Gıdalar Tüketin

Spor yaparken sağlıklı gıdaların tüketilmesi son derece önemlidir. Sağlıklı olan gıdaları tüketerek kısa sürede kilo verebilirsiniz. Günlük olarak belirli bir miktarda su içilmesi de önemli olan diğer bir konudur. Uzun süre spor yaptıktan sonra su içmeniz önerilir. Yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor ki su içmek insan sağlığı açısından önemli yere sahiptir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Hangi Vücut Tipine Sahipsiniz ve Buna Göre Nasıl Beslenmeniz Gerekiyor?

 

Image by Rawpixel / Pixabay

Günlük en az 2 litre su içilmesi vücutta biriken toksinlerin atılmasında etkili olmaktadır. Bu nedenden dolayı yanınızda sürekli olarak su şişesi bulundurarak içim sağlayabilirsiniz. Her insan su içerken bu durumdan hoşlanmayabilir. Bazı bünyelerde oluşan mide bulantısı için suyun içerisine birkaç limon damlatabilirsiniz. Limon suyu, kilo vermeniz için gereken etkiyi gösterecektir.

Özellikle ağırlık çalışanlar için protein ağırlıklı beslenme programı şarttır. Kas gelişimini desteklemek adına iyi bir kahvaltı ile güne başlamalısınız.

Spor yaparken kendi planlarınıza göre olan hareketler ile süreyi siz belirleyebilirsiniz. Yine de ortalama bir değer vermek gerekirse ağırlık antrenmanlarında 2 kas grubu çalışanlar için ısınma ile de birlikte 1 – 1,5 saat aralığı ideal olacaktır. Egzersiz ve kardiyo içinse 30 – 45 dakika aralığı ideal bir tercihtir. Süreyi belirledikten sonraki adım olarak istikrar göstermeniz gerekir.

Yağsız Vücut Gelişimini Destekleyen Karnitin Ürünleri için Tıklayın.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir