Günlük Yürüyüş Yapmanın Vücuda Yararları

Yürüyüşün Faydaları
Yürüyüşün Faydaları
Via Composita / Pixabay

Düzenli olarak yapılan her şeyin faydası olduğu gibi, günlük olarak yapılan ve bir alışkanlık haline getirilen yürüyüşün de vücuda pek çok yararı vardır. En basit, en etkili spor hareketi ve egzersizi olarak kabul edilen yürüyüş, her kesimden her insanın ve her yaş grubunun yapabileceği ve mutlaka yapması gereken bir egzersiz türüdür.

Özellikle de kilo kaybetmek isteyenler için büyük ölçüde fayda sağlayan günlük yürüyüş, yaşlanmayı da erteleyen bir egzersizdir. Ömür uzatan egzersiz olarak bilinen yürüyüşte, vücutta bulunan bütün kaslar çalışır. Özellikle de her gün düzenli hale getirilen yürüyüş, kalbin ve akciğerlerin korunmasına da yardımcı olur.

 

Günlük Yürüyüş Kilo Kontrolünde Etkili Bir Yöntemdir

Günlük olarak düzenli bir şekilde yapılmaya devam edilen yürüyüş, zamanla kilonuzu kontrol altına almanıza yardımcı olur. Özellikle de hızlı hızlı ve sık adımlar atılarak yapılan yürüyüş, zayıflamak isteyenler için oldukça önemlidir. Günlük olarak yalnızca 20-25 dakika yürüyüş yapmak, alınan fazla yağların yakılmasına ve vücuttan daha kolay atılmasına yardımcı olur.

Yürüyüşlerin çok düzenli ve ritmik olmasına da dikkat edildiği takdirde, kilo kontrolünü dilediğiniz gibi sağlayabilirsiniz. Vücudunuzun duruşuna ve yaptığınız hareketlere de yürüyüş boyunca dikkat etmeli ve yürüyüşü tam anlamıyla gerçekleştirmeniz ekstra fayda sağlayacaktır.

 

Günlük Yürüyüş Stres Yönetimine Yardımcı Oluyor

Çok fazla çalışmak, hayatın getirileri ve götürüleri gibi durumlar insanları strese sokabilir. Stresten tamamen uzak bir yaşam sürmek elbette mümkün değildir. Ancak stresi olabildiğince aza indirmek ve daha sağlıklı bir yaşam sürebilmek mümkündür. Bu mümkünlük ise elbette günlük yürüyüş ile elde edilebilir.

Via Pixabay / Pexels

Günlük düzenli olarak yürüyüş yaptığınız takdirde, hem vücudunuz açılmaya başlar, forma girer ve kilo kontrolü sağlanır hem de zihniniz açılmaya ve çok daha hızlı çalışmaya başlar. Çalışan tüm kaslar sayesinde zihin kontrolünü de ele alabilir ve günlük yürüyüş sayesinde her geçen gün daha huzurlu hissetmeye başlayabilirsiniz. Strese bire bir olduğu bilinen yürüyüş, kan basıncının düzene girmesine yardımcı olur ve mutluluk hormonunun salgılanmasında oldukça önemli bir rol oynar. Günlük yürüyüş ve vücut geliştirmenin özgüveni artırdığı da bilinmektedir.

 

Günlük Yürüyüş İştahınızı Kontrol Etmenizi Sağlar

Günlük yürüyüş kilo kontrolünün yanı sıra iştahınızı da kontrol altına almanıza yardımcı olur. Günlük düzenli olarak yer verilen yürüyüş zamanla metabolizmanın daha sağlıklı ve daha hızlı bir şekilde çalışmaya başlamasını sağlar. Üstelik günlük düzenli olarak yürüyüşe devam ettiğiniz sürece, durup dinlendiğiniz zamanlarda dahi metabolizmanız hızlı bir şekilde çalışmaya devam eder ve kilo verimi sağlanır. Aynı zamanda yüksek tansiyonun düşmesine de yardımcı olan yürüyüş, kanınızdaki kolesterol seviyesinin de azalmasına yardımcı olur. Özellikle de şeker hastaları için son derece önemli olan günlük yürüyüş, şeker seviyesinin düşmesine ve dengelenmesine yardımcı olur.

 

Günlük Yürüyüş Uyku Düzeninizi Destekler

Uyku problemi çekenler için de en önemli adım günlük yürüyüşe başlamaktır. Hem vücudun rahatlamasına hem zihnin rahatlamasına olanak sağlayan günlük yürüyüş, uykuların düzene girmesine yardımcı olur ve geceleri uykulara daha derin dalmanızı sağlar. Aynı zamanda kalp krizi, göğüs hastalıkları, felç ve mide hastalıklarına karşı da oldukça sağlıklı bir şekilde kalkan oluşturmayı sağlar.

Via Pixabay / Pexels

Günlük olarak yürüyüşlere devam etmek kemiklerin güçlenmesine de yardımcı olur ve yaşlanma belirtilerinin ertelenmesini sağlar. Prostat gibi kanser türlerine karşı riskleri de en aza indiren günlük yürüyüş, bacak ve kalça kaslarınızı güçlendirmenizi sağlar.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Vücut Geliştirmede Uykunun Önemi

 

Günlük Yürüyüş Sağlıklı Cilde Sahip Olmanızı Sağlar

Günlük yürüyüş vücudun yanı sıra sağlıklı bir cilde sahip olmanızı da sağlar. Vücutta yer alan zararlı toksinleri günlük olarak düzenli yürüyerek atabilirsiniz. Yürüyüşe devam ettiğiniz sürece kanınızda yer alan kırmızı hücrelerin sayısı artmaya başlar ve hem bilişsel hem duyuşsal yetenekleriniz de gelişmeye başlar.

Karaciğerde yer alan atık maddeler de vücuttan çok daha kolay bir şekilde uzaklaştırılmaya başlar ve daha düzenli nefes almaya başlarsınız. Aynı zamanda günlük olarak düzenli bir şekilde yapılan yürüyüş, ağrılı bölgelerin ağrılarında azalmalar sağlar. Yürüyüşle birlikte doğal kimyasallar vücuda salgılanır ve özellikle baş ağrısı sorunu ortadan kalkar. Tüm bu faydalar dikkate alınarak ve daha sağlıklı yaşam için günlük yürüyüşe devam edilmelidir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir