Hacim Kazanmak İçin Ne Yapmalıyım?

Vücut geliştirme sporuyla ilgilenen herkesin amacı, hacim kazanmak ve göze hoş görünen bir vücuda sahip olmaktadır. Hacim kazanmak için çoğu insan yanlış bir yol izlerken, aslında yaptığınız sporun sizlere fayda sağlaması için tüm işlemleri eksiksiz yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekir.

Beslenme, uyku düzeni ve ardından gelecek spor çalışmalarıyla birlikte, doğal yollardan hacim kazanmanız uygun olacaktır. Ancak bunların hepsi tek bir halka olduğu için, birini atlamanız demek; hacim kazanmanızı zorlaştıracak ve geciktirecek bir yapıya bürünmeniz anlamına gelecektir. Beslenmeden yapılan spor, uyumadan yapılan spor ve sadece yorgunluk getirecek spor, hacim kazandırmaz. Aksine, çok fazla yorulacağınız için kaslarınızın eridiğini ve aslında eksiye indiğinizi de görebilirsiniz. Bunun haricinde, istediğiniz hacme ulaşabilmek için tam çalışma ve düzene sahip olmanızla birlikte, gerçek vücut ölçülerinize kavuşabilir, aradığınız başarıya da sorunsuz biçimde ulaşabilirsiniz.

Hacim Kazanmak

Hacim kazanmak için izlemeniz yol haritasını çizerek, doğru çalışma sonucunda, başarıyı elde edebilirsiniz.

Şimdi gelelim hacim kazanmak için nelere dikkat etmeliyiz, neleri yapmamalıyız? kısmına. Bu kısımla birlikte, doğru teknikler ve kısa zamanda hacim kazanmanız mümkün olacaktır.

* Beslenmeye Her Zaman Özen Gösterin;

Elma, yağları kasa dönüştürmede hacim kazanmada yardımcı besin kaynağı

Her gününüzü protein ve kilonuza göre karbonhidratlarla dolu yiyeceklerle geçirmeniz gerekir. Özellikle günün en önemli öğünü olan kahvaltıyla başlayıp, sağlam bir güne giriş yaptıktan sonra, öğünler arasını da asla 4 saatin üzerinde boşluk bırakmadan geçirmeniz gerekir.

Elbette hacim kazanmanızda beslenme de çok önemli tüketeceğiniz proteinlerden tutunda, karbonhdirat alımlarınızı vücudunuzun ve çalışmanızın işlemine göre tüketebilirsiniz.

Hacim ve kilo desteğinize yardımcı olacak takviyelerde kullanabilirsiniz, hacim kazandırıcı ürünler karbonhidrat tozu ve protein bir arada bulunması hacim kazanmaya, aynı zamanda protein ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur. Hacim kazandırmaya yardımcı ürünleri inceleyebilir, ürünler hakkında bilgi alabilir ve güvenli şekilde alışveriş yapabilirsiniz; https://www.aloprotein.com/kilo-ve-hacim/hacim-urunleri

* Günlük En Az 8 Saat Uyku Şart;

Günlük olarak uyku düzeninizi oturtmanız gerekmektedir. Her zaman sağlam bir uyku sırasında kaslarınızın geliştiğini görebilir, aslında kaslarınızın dinlenirken hacim kazandığını da söyleyebiliriz. Bu nedenle, belli bir saatte uyuyup, belli bir saatte uyanmanız oldukça büyük bir önem arz eder. Her zaman kaliteli ve sağlıklı bir uykudan yana olun ve uyuduğunuz alanı, uykunuzu bölecek her şeyden uzaklaştırın.

Uyku, sporun olmazsa olmazı, adapte sorunu yaşarsanız, yapacağınız spor zor hale gelecektir.

* Set Sayısını Azaltıp, Tekrar Sayısını Arttırın;

Normal bir sürede, 1 buçuk saatten fazla spor salonun vakit geçiren sporcu, ya fazla set yapıyordur; ya da yaptığı setler arasında verdiği mola çok fazladır. Bunu ayarlayarak, aslında tam 1 buçuk saat gibi bir sürede, sporunuzu tamamlamanız gerekir. Setlerinizi azaltıp, tekrar sayınızı çoğaltarak, hacim kazanmanızı hızlandırabilirsiniz. Aynı şekilde; setler arasındaki süreyi 90 saniye olarak ayarlayıp, diğer bir harekete de çok fazla soğumadan geçmeniz gerekir.

* Sağlıklı Yağlar Tüketmelisiniz;

Her zaman aldığınız kalori sayısına dikkat etmelisiniz. Unutmayın, yağları kasa çevirmek her zaman daha zordur ancak, belli bir alt yapının olması ve belli bir kiloya da ulaşmanız gerekir ki; orantılı hacme ulaşabilesiniz. Eksik kaldığınız noktalarda, az miktarda yağ tüketimi sağlayabilirsiniz.

* Bacak Antrenmanını Asla Atlamayın;

Bacaklarınızı kademeli çalıştırın

Çoğu vücut geliştiricisi, özellikle yeni başladıkları zamanlarda sadece üst bölgeye çalışınca üst bölgenin hızlı gelişeceğini düşünerek hataya düşer. Ancak bacak antrenmanı yapmayan sporcuların, sağlam bir alt yapıya sahip olmaları da zordur. Göğüs, omuz, karın veya kol kası yapmak için, bacak kaslarınızı da beraberinde geliştirmeniz gerekmektedir. Vücudunuzun bir kısmına çalışma yükleyip, diğer kısmını boş bıraktığınız zamanlarda, orantısız ve zor gelişen bir vücut oluşturursunuz.

 

* Antrenmanda Partner Çok Önemlidir;

Spor salonuna sürekli beraber gideceğiniz, birlikte çalışacağınız bir çalışma arkadaşınızın olması, yapacağınız zor hareketlerde ağır kilolarda sizlere yardımcı olacağı gibi; sizi motive etmeye de yardımcı olacaktır. Hem sizlere dışarıdan bakarak gelişiminiz konusunda destek olup, hem de hareketler konusunda ve sporu aksatmamanız için dürtecek bir etken olacaktır. Bu nedenle, partner çok önemlidir.

* Dinlemeye Önem Verin ve Atlamayın;

Her ne kadar çok çalışarak çok iş başaracağınızı bilseniz de, haftanın belli bir gününü, en azından bir gününü dinlenmeye ayırmalısınız. Dinlenme, kasların dinlendirilmesi, hacim kazanmak için en etkili yöntemlerden birisi olacaktır. Ancak dinlenmeyi abartmanız, zorlaştırır. Aradaki ince çizgiyi yakalamanız gerekmektedir.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir