Hastayken Antrenman Yapılır Mı?

Malum önümüz kış ve çoğunuz çalıştığı için çevresel faktörler yüzünden basit gribal enfeksiyonlar kapabilirsiniz. Bu durumdayken bile aklımıza beslenmemiz ve antrenmanlarımızın gelmesi kadar normal birşey yok. Vücut direncimizin düşüp metabolizmamızın mikroplarla savaştığı bu süreçte kas gelişimi en son uygulanacak fiziksel reaksiyon olacaktır. Beslenmemizde de küçük pürüzlerin oluşacağınıda düşünürsek zaten yeterince kilo kaybıda yaşayacağımızdan dolayı rahatsız olduğumuz bu dönemlerde dinlenmemiz en akıllıcası olacaktır.

Dinlenmezsek ne olur?

Hastalığınızı kaale almayıp antrenmana giderseniz ilk başınıza gelecek şey gücünüzün çok fazla düşmüş olacağıdır. Çalıştığınız kiloların daha alt kilolarıyla çalışacaksınız yani. Tekrar sayılarınız düşecek ve daha çabuk tükeneceksiniz. Nabzınız olması gerekenden daha fazla yükselecek ve sizi rahatsız edecektir. Etrafınıza saçtığınız mikroplarıda varsayarsak kesinlikle insanlar için küçük çaplı bir tehdit oluşturacaksınız. Ve kendinizi antrenmanda yorduğunuz için vücut direnci biraz daha fazla düşerek mikroplarla daha güçsüz bir şekilde savaşacak daha geç iyileşeceksiniz.

İlaçlarınızı için ve dinlenin. İyileşene kadar hem vücudunuz hem kaslarınız dinlensin. Kendinize iyi bakın. Bir tane vücudumuz var yedeği yok! 🙂

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir