Hayatınızı Değiştirecek 20 Motivasyon Cümlesi

Motivasyon Arttırma
Motivasyon Arttırma
Via Free-Photos / Pixabay

Hayat, herkese aynı şartları sunmaz. Bazıları, doğuştan istedikleri yaşama sahipken, çoğunluk ise istedikleri yaşam için mücadele etmeli ve çalışmalıdır. Bazen ise farklı hedeflerin gerçekleştirilmesi için böylesine durumlara ihtiyaç duyulabilir. İşte bu tür anlarda insanlar bazen kendilerinde yeteri kadar güç olmadığını düşünebilir ve mücadeleyi bırakabilir. Bunun sonucu ise hayal kırıklığından başka bir şey değildir. Mücadelenin en zor anlarında insanların farklı bir motivasyona ihtiyacı olabiliyor. İşte tam bu anlarda geçmişte söylenmiş ve zihinlere kazınmış olan motivasyon cümleleri akla geliyor. Bu yazımızda, hayatınızı değiştirecek 20 motivasyon cümlesi paylaşacağız.

 

1. Hayat herkese yapmak istedikleri için günlük 24 saat verir. Ne az, ne de daha fazla.

Hayatta başarılı olanlar da başarısız olanlarda günlük 24 saat kullanır. Önemli olan bu zamanın nasıl değerlendirildiğidir. Eğer çalışmaz ve sadece yatarsanız, hayattan istediklerinizi almanız da mümkün olmaz.

 

2. Başarıya ulaşmak için bazen yüzlerce kez reddedilmek gerekebilir.

Başarıya giden yol, sanıldığı kadar kolay değildir. Başarılı olabilmek için yanlış olan yolları da denemeniz gerekecek ve çok kez ret yiyeceksiniz. Fakat bunlar sizi yıldırmamalıdır. Çünkü en başarılılar bile yüzlerce kez başarısız olduktan sonra başarıya ulaşmıştır.

 

3. Ufacık sorunlar, hayatınızın tamamını etkileyebilir. Bunlardan kurtularak hayatınızı güzelleştirebilirsiniz.

Bazen yaşamınızdaki küçük olarak ifade edilecek sorunlar, hayatınızın büyük kısmını olumsuz etkileyebilir. Bu sorunları fark etmeniz ve daha sonra da bunları çözmeniz, yaşam kalitenizi artıracaktır.

 

4. Başkasının parasının yarısı kadarını kendiniz kazanarak, çok daha mutlu olabilirsiniz.

Hayatta mutluluğun anahtarı çok para kazanmak değildir. Bütün gün çalışarak, önemli paralar kazanabilirsiniz. Fakat bu paraları harcayacak, bunlarla keyif yapacak zamanınız olmadığında, bu paraların hiçbir önemi kalmaz. Önemli olan sevdiğiniz işi yapmanız ve kendinize zaman ayırmanızdır.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Motivasyonunuzu Tavan Yaptıracak Filmler

 

5. İstediğinizi elde etmek için çalışmıyorsanız, aslında hiçbir şey istemiyorsunuzdur.

Hayat, siz istemedikten sonra size hiçbir şey vermez. Eğer hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız, bunun için çalışmalı ve gerektiğinde de fedakârlıklar göstermelisiniz. Aksi takdirde bir şey istediğinize kendinizi de hayatı da inandıramazsınız.

 

6. Büyük hedeflere ulaşmanın ilk adımı, küçük basamaklardır.

Önünüze çıkan küçük fırsatları sakın kaçırmayın. Eğer bu fırsatlar, sizi hedefinize çok az da olsa yaklaştıracaksa bunu değerlendirin. Unutmayın, büyük hedeflere ulaşmak için önce küçük adımlar atmanız gerekir.

 

7. Aynı şakaya defalarca gülmek ne kadar mantıksız ise, aynı sorunlara defalarca ağlamak da mantıksızdır.

Hayat bazen sürekli aynı sorunları karşınıza çıkarabilir. Bu tür durumlarda kesinlikle umutsuzluğa kapılmamalısınız. Nasıl daha önce bu sorunu çözmüşseniz, yine üstesinden gelebilirsiniz. Kendinize güvenin ve sorunlar karşısında yılmayın.

 

8. Sorunları yarın değil, şimdi çözmeye başlayın.

Yaşamış olduğunuz sorunları ertelerseniz, daha da büyümelerine neden olabilirsiniz. Hatta yarın diye bir güne uyanacağınız bile garanti değildir. Bundan dolayı sorunlarınızı şimdi çözmeye başlayın ve kesinlikle ertelemeyin.

 

9. Ayaklarınız dibe ulaşmadan yükselemezsiniz.

Yaşam bazen sizi en dibe doğru iter ve bundan kaçamazsınız. En dibe ulaştığınızda artık bundan kötüsü olmadığını fark eder ve tekrar yükselmeye başlarsınız. Unutmayın, ayaklarınızdan kuvvet almak için dibe dokunmanız gerekir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Karın Kaslarım Neden Belli Olmuyor?

 

10. Zaman tükenmeden kullanın.

Hayatın size verdiği en değerli armağan zamandır ve asla geri alınamaz. Size verilen zamanı doğru olarak harcamazsanız, ileride duyacağınız pişmanlığın dahi hiçbir anlamı yoktur.

 

11. Mutluluk yokuşa karşı yapılan bir savaştır ve sadece iyi ayakkabılarla kazanılır.

Mutluluğu elde etmek için sürekli çalışmalı ve yukarı doğru tırmanmalısınız. Eğer doğru şekilde kendinizi hazırlamaz iseniz, hayal kırıklığı yaşamanız kaçınılmaz olacaktır.

 

12. Sevgi yoksa hayat bir boşluktur.

Hayattan zevk almak için sevgiyi hayatınızın her alanında kullanın. Ayakkabılarınızı sevin, köpeğinizi sevin, eşinizi sevin, onlar da sizi sevsin.

 

13. İşler ters giderken, siz ters gitmeyin.

Hayatta bazen her şey istendiği gibi gitmez. Böyle durumlarda işlerin yolunda gitmesi için pozitif olun ve sorunların aşılacağına inanın.

 

14. Bir köpek yavrusu, bazen mutluluğun ta kendisidir.

Mutluluğu yakalamak bazen tahmin ettiğinizden çok daha kolay olabilir. Bir köpek yavrusu, kendinize aldığınız bir eşofman takımı ile mutlu olabilirsiniz. Mutluluğun karlı dağların arkasında olduğunu düşünmeyin.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Müzik Dinlemek Egzersiz Performansınızı Ne Kadar Artırıyor?

  

15. Mutluluklar paylaşarak çoğalır.

Etrafınızda sizin mutluluklarınızla mutlu olacak insanların olmasını sağlayın. Bu insanlar sizin mutluluğunuza mutluluk katacaktır.

 

16. Mutluluk reçel gibidir. Kendine almadan yayılmaz.

Mutlu olduğunuz durumlarda bunu göstermelisiniz. Böylece etrafınızda bulunan diğer insanlar da bu durumdan etkilenecek ve böylece yaşadığınız mutluluk daha da artacaktır.

  

17. Sinirlendiğinde mutluluğun azalmaya başlar.

Herhangi bir olay karşısında sinirlendiğinde mutluluğunuz azalmaya başlar. Eğer sinirlerinizi kontrol edemezseniz bu durum daha da hızlanır. Bundan dolayı sinirlerinizi kontrol etmeyi ve bu durumu atlatmayı hedefleyin.

 

18. Büyük düşünseniz de küçük şeylerden zevk alırsınız.

Büyük düşünceler sizi motive etse de aslında küçük şeyler sayesinde mutlu olursunuz.

 

19. Mutluluk için çaba gösterilmesi, mükemmel mutluluktur.

Bütün şartların sağlanması ve bu sayede mutlu olmanız, mükemmel bir durum olarak ifade edilebilir.

 

20. Her anın içinde mutluluk vardır.

Mutlu olmak için etrafınıza bakmanız ve size mutluluk verecekleri görmeniz mümkündür. Bundan dolayı her an mutlu olabilecek sebepler bulabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir