İp Atlayarak Kilo Vermek Mümkün mü?

İp Atlayarak Kaç Kalori Yakılır?
İp Atlayarak Kaç Kalori Yakılır?
Via Mensjournal

Ülkemizde ve tüm dünyada kilo problemi yaşayan birçok insan vardır. İnsanlar çeşitli yollarla kilo vermeye çalışıyor. Kilo hem bayan hem erkeklerin ciddi bir sağlık sorunudur. Eğer insanlar kilo veremezler ise birçok hastalığa sebebiyet verebiliyor. Kilo insanlarda birçok hastalığın tetikçisi olabiliyor. Bu yüzden bilinçli olan herkes sağlıklı bir şekilde kilo vermeyi deneyebilir. Kilo vermek için diyet ve spor yapmak yeterli olabiliyor. O yüzden iyi bir diyetisyenden yardım almamız şart. Spor yaparak kilo verebilirsiniz. Kilo verebileceğiniz birçok spor yöntemi bulunmaktadır. İp atlamak da bunlardan biri.

İp atlayarak nasıl kilo verilir? Kaç kalori yakılır? İp atlamanın antrenman yoğunluğu nasıl ayarlanmalıdır? Hepsi yazımızda.

 

İp Atlama ile Kilo Verilir Mi?

Herkesin evde yapabileceği spor türü vardır. İnsanlar evlerinde spor yaparak kilo vermeyi hedefler. Evinizde yapabileceğiniz spor yöntemlerinden bir tanesi ip atlamaktır. İp atlayarak kilo verilir mi? İp atlayarak ciddi derecede kilo vermeniz mümkün. Diyet ile destekleyerek daha fazla kilo verebilirsiniz. İp atlamak spor arasında yapılan tüm vücudu çalıştıran kardiyo antrenmanlarından bir tanesidir. Profesyonel sporcular ısınma aşamasında ip atlıyorlar. İp atlayarak vücutlarını spora alıştırıyorlar.

 

İp Atlamanın Avantajları

İp atlamak insan sağlığına birçok avantaj sağlıyor. Başlıca avantajları arasında;

  • Kilo vermeyi kolaylaştırması
  • Vücudun daha sıkı bir hale gelerek sarkmasının önlenmesi
  • Metabolizmayı hızlandırması

Her gün ip atlayan bir kişinin vücudunda sıkılaşma ve yağ kaybı sağlanır. İp atlamak metabolizmayı hızlandırır. Hızlanan metabolizmada kolay bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur. Gün içinde belirli aralıklar ile ip atlamayı deneyebilirsiniz. İp atlamak bütün vücudu harekete geçirir ve bütün vücudun çalışmasını sağlıyor. Bu sayede Vücutta yağ yakımı meydana geliyor. Adrenalin seviyesinin her zaman üst seviyede oluyor. Kan akışını hızlandıran kişi daha kolay bir şekilde kilo verebiliyor veya yakıyor. İp atlamanın insan sağlığına daha sayamadığımız birçok avantajı bulunuyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve forma girmek istiyorsanız işe ilk olarak ip atlama ile başlayabilirsiniz. Peki, ne kadar sürede ne kadar ip atlamanız gerekiyor?

Via 12019 / Pixabay

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Hangi Egzersiz Kaç Kalori Yaktırır?

 

İp Atlamaya Kaç Sayıda Başlanmalı

Her zaman için spora başlamadan önce kendi vücudumuzu tanımamız gerekiyor. Vücut yapımızda ve kilomuza göre doğru orantılı olarak spor yöntemlerinin sayısını belirleyebiliriz. Çok kilolu bir insan ve hiç spor yapmayan bir insan bir anda spora aşırı derecede yüklenirse kaslarında veya fiziki yapısında birçok soruna yol açabilir. Bilinçsizce yapılan her türlü spor, birçok fiziki problemleri getirir. Bu yüzden kesinlikle spor yapmadan önce ya vücudumuzu tanımalı ya da profesyonel bir kişiden yardım almamız gerekiyor.

İp atlamak doğru yapıldığında kilo vermeye yardımcıdır. Kesinlikle doğru sayılarda ve doğru yöntemlerle ip atlanması gerekiyor. İp atlamaya başlamadan önce doğru zeminde olmalı ve spor ayakkabı kullanılması gerekiyor. İp atlamaya ilk olarak düşük sayılardan başlanması doğrudur. İlerleyen zamanlarda bu sayı arttırarak çoğaltabilirsiniz. Kendinize haftalık olarak ip atlama planı yapabilirsiniz. Her gün belirli bir hedef koyarak daha çok bir ip atlamaya yönelebilirsiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: En Hızlı Gelişen Kas Hangisi?

 

İp Atlamak İle Kilo Verme Süreci

Kilo vermek için ilk olarak sağlıklı beslenmeyi öğrenmek gerekiyor. Sağlıklı beslenme ek olarak spor yapmak kilo vermeyi destekler. Bu yüzden sağlıklı beslenme ilk adım attığınızda kilo vermeye başlıyor olacaksınız. Fakat kiloların daha sağlıklı ve yağdan verilebilmesi için sporda şarttır. Spor olarak evde kolay yapabileceğiniz ip atlamayı seçtiğiniz zaman hızlı bir şekilde kilo vermeye başlarsınız. Diyet ile birlikte yapılan ip atlamalar kalıcı olarak kilo vermenizi sağlayacaktır. İp atlayarak istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

Via tremaestro / Pixabay

 

İp Atlamak Kaç Kalori Yaktırır

İp atlamanın insan sağlığına faydası çok büyüktür. Kalori yakımı sağladığı için kilo vermeye yardımcı oluyor. İp atlamak düzenli olarak yapıldığı zaman kilo verdirir. Her vücutta değişik sayılarda kalori yakılıyor. Kilosu yüksek olan kişiler belli sayıları ip atladığı zaman, kilosu az olan kişilerden daha çok kalori harcar. 72 kilo birisi için 1 saatlik ip atlamak yaklaşık olarak 700 kalori yaktırıyor. Sonuç olarak şu bir gerçektir ki kilo vermek isteyenler için ip atlamak idealdir. Herhangi bir fiziksel veya sağlık probleminiz yok ve kilo vermek istiyorsanız ip atlamak sizin için çok iyi bir seçenektir. Sizler de her gün belirli sayılarda kendi fizik yapımızı uygun olarak ip atlayarak zayıflayabilirsiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Sabahları Yorgun Mu Kalkıyorsunuz? O Halde Bunları Yapın

 

İp Atlama ile Kas Kazanırsınız

İp atlamak ile yağ yakabildiğiniz gibi kas da kazanırsınız. Tüm vücudu çalıştırdığı için kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Kilo verdikten sonraki süreçte ise vücut kaslarımızın direncini arttırmak adına yapılabiliyor. İşte bu zaman bacak, kalça ve kol kaslarınız çalışıyor. Düzenli yapıldığında ise kas sayınız artıyor. İp atlamayı hem kilo vermek hem de kilonuzu korumak için düzenli olarak yapabilirsiniz. Ayrıca tüm vücut kaslarını çalıştırmak için de ip atlayabilirsiniz. Sağlıklı bir vücut için spor yapmak şarttır. Spor yöntemlerinin en kolay ve en ucuz maliyetli olan ip atlamaktır. Sizler de evinizdeki spor yapmak, form tutmak ve zayıflamak istiyorsanız ip atlamayı tercih edebilirsiniz.

İp Atlarken Daha Hızlı Yağ Yakımı Sağlamak İçin L-Karnitin Ürünlerini Buradan İnceleyebilirsiniz

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir