İstanbul’daki En Konforlu Vücut Geliştirme Merkezleri

Spor Salonları
Spor Salonları
Via Leon Martinez / Pexels

Vücut geliştirme; kasların tamamının ayrı ayrı çalıştırılarak hacimlerini artırma olarak ifade edilebilir. İnsanlar güçlü olmak ya da genel görünümlerini değiştirmek için vücut geliştirme yaparlar. Kasların hacminin artması, fit bir görünüm elde edilmesine yardımcı olduğu gibi kişinin gücünün artmasını da sağlar. Bu şekilde kaslarını geliştirmek isteyen kişilerin planlı ve programlı bir şekilde bu spora başlaması çok önemlidir. Bunun için en iyi seçenek vücut geliştirme salonlarından başkası değildir. Vücut geliştirme salonlarındaki imkânlar sayesinde kişiler, hedefledikleri vücuda çok daha kolay bir şekilde sahip olabilirler.

Vücut geliştirme için uzun bir zamana ihtiyaç vardır. Bu zaman diliminde kasların farklı aletlerle çalıştırılması, sporcuya uygun bir beslenme programının yapılması ve farklı noktalarda sporcunun desteklenmesi gerekir. Eğer bunlar tam olarak sağlanamazsa yapılan çalışmaların karşılığı tam olarak alınmaz ve vücuttaki kaslar istenilen ölçüde gelişmez.

Bunun için hizmet veren vücut geliştirme salonlarında her türlü imkân vardır. Kasların etkili olarak çalışmasını sağlayan spor aletleri ve sporcuların antrenmanlarında rehberlik edecek hocalar, bu imkânların başında gelir. Fakat söz konusu vücut geliştirme salonları arasında da kalite farkı vardır ve burada doğru seçim yapmak son derece önemlidir.

Hangi vücut geliştirme merkezini tercih etmeliyim? İyi bir spor salonunda hangi imkânlar olmalı? Tüm bilmeniz gerekenler yazımızda.

 

Vücut Geliştirme ve Fitness Arasındaki Fark

En bilinen vücut geliştirme merkezleri hakkında detaylı bilgi vermeden önce bazı konulara açıklık getirilmesi faydalı olacaktır. Bunlardan birisi vücut geliştirme ve fitness arasındaki farktır. Normalde çoğu insan bunların aynı anlama gelen ifadeler olduğunu düşünür, fakat bu doğru değildir. Fitness ile vücut geliştirme arasında bir takım farklar vardır. Bu farkların başında ise vücut geliştirme için kaslara normalden çok daha fazla yük yüklenir ve az tekrar yapılır. Fitness ise daha az yükün kaslara yüklenmesi ve çok tekrar özelliklerine sahiptir. Dolayısıyla da bunların arasında fark olduğunun bilinmesi gerekir. Peki, fitness salonları ile vücut geliştirme merkezleri arasında fark var mıdır?

Her ne kadar fitness ve vücut geliştirme farklı anlama gelen ifadeler olsa da spor salonlarındaki aletlerin önemli bir kısmının ortak olduğu söylenebilir. Bundan dolayı her iki spora ait salon da genel hatları ile aynıdır. Fakat bazı farklılıklar da söz konusudur. Bu noktada spor salonunda yer alan hocaların uzmanlıkları son derece önemlidir. Eğer hocanın alanı vücut geliştirme ise bu noktadaki beklentilere daha iyi yanıt verecektir. Vücut geliştirmede hocaların etkisi son derece fazladır.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Spor Salonunda Uyulması Gereken Görgü Kuralları

 

Via Renee Fisher / Unsplash

 

İyi Bir Vücut Geliştirme Salonunun Özellikleri

Vücut geliştirme salonu, tek başına farklı spor aletlerinden oluşan bir salon olarak ifade edilemez. Çünkü acemi birisinin söz konusu spor aletleri ile bilinçsiz bir şekilde çalışması, elde ettiğini sonuca ulaşmasına imkân vermeyecektir. Vücut geliştirme için belirli hareketlerin belirli sayıda yapılması gerekir. Üstelik bu bile tek başına yeterli değildir. Bunun haricinde sporcuların düzenli bir şekilde beslenmesi gerekir. Buradaki düzenli beslenme ifadesi, normal insanlar için geçerli olan beslenme şekli değildir.

Vücut geliştirmede protein ağırlıklı beslenilmesi gerekir ki, bu noktada profesyonel yardım alınması gerekir. Kişinin vücut yapısı ve kilosu dikkate alınarak bir beslenme programı hazırlanır ve bu programa göre ilgili kişi beslenmesini düzenler.

Yukarıda yer alan hususlar dikkate alındığında vücut geliştirme merkezlerinin farklı bir yapısı olduğu ve adeta bir eğitim merkezini andırdığını söylemek yanlış olmaz. Bahse konu hususlar sebebiyle vücut geliştirme merkezi seçimi yapılırken son derece dikkatli olunması gerekir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Kas Oluşumunda Etkili Proteinli Tarifler

 

İstanbul’daki En Popüler Vücut Geliştirme Merkezleri

Aşağıda yer alan vücut geliştirme merkezleri ve bunlar hakkındaki genel bilgiler, neden buraların daha fazla tercih edildiğini açıkça ortaya koymaktadır. Fakat bunların haricinde de farklı merkezler olduğu ve bunların da son derece kaliteli olduğu bilinmelidir. Siz de yerleşim merkezinizdeki vücut geliştirme merkezlerini ziyaret ederek, bunlardan hangisinin çok daha kaliteli olduğunu çok rahat bir şekilde anlayabilirsiniz. En fazla tercih edilen vücut geliştirme salonlarından öne çıkanlar şunlardır:

 

Massport Health Club

Fitness ve vücut geliştirmenin birlikte yapılabileceği bir salondur. Burada görev alan hocaların uzmanlık seviyeleri çok yüksektir. Aranılan her türlü spor aleti burada vardır. İstanbul/Maslak’ta yer alan bu spor salonu, toplamda 13.000 metrekarelik alana sahiptir. Kapalı yüzme havuzu, pilates, spinning gibi farklı grup dairesi imkânları sayesinde, spor yaparken keyifli zaman geçirebilirsiniz.

 

Mercure Hotel Pasifik Fitness

Via MuscleFitness

Vücut geliştirmek isteyen sporcuların beklentilerini en üst seviyede karşılayan bir merkezdir. Bu tesis 2 kattan oluşmakta ve içerisinde sauna, yüzme havuzu, Türk hamamı gibi farklı bölümler bulunmaktadır.

 

Carrera Fitness Bellevue Residence


Son çıkan spor aletlerinin yer aldığı bu spor salonunda, beklentilere cevap verecek kalitede hocalar görev yapar. Hocaların hazırladığı çalışma ve beslenme programı sayesinde hedeflerinize çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Gym ve kardiyo ekipmanlarının yer aldığı tesisin toplam alanı 4.000 m2’dir. Ayrıca burada grup dersleri imkânı da bulunmaktadır.

 

Holiday Inn İstanbul Airport Fitness & Spa

Son derece modern bir salon olan Holiday Inn, erkek ve bayan sporcuların rahatlıkla vücut geliştirme yapabileceği ve kaliteli hizmet alacağı bir salon olarak dikkat çeker. Burada buhar odaları, kadın ve erkek saunaları gibi bölümler vardır.

 

Bomonti Divan Pasifik Fitness

Divan rezidans içerisinde yer alan Bomonti Divan Pasifik Fitness, toplamda 2.000 m2’lik alanı ile dikkat çeker. Olimpik yüzme havuzundan son teknoloji kardiyo ve gym ekipmanlarının yer aldığı bir merkezdir.

Buradaki salonların haricinde, farklı merkezlerde benzer kalitede salonlar yer almaktadır. Ayrıca her geçen gün yeni bir vücut geliştirme merkezinin açıldığı da unutulmamalıdır. Sizler de çok beğenip tavsiye edebileceğiniz spor salonlarını aşağıda yorum olarak belirtebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir