Karbonhidrat Tozu Kilo Aldırır Mı? Zararı Var Mı?

Normal yollardan kilo almakta zorluk çeken herkesin, aralıklarla farklı ek gıda etkenlerine başvurması olağan bir durum olarak bilinmektedir.

Karbonhidrat tozu ise; kilo alamayan insanların sıklıkla başvurdukları ek gıda olarak bilinmektedir. Toz halinde ve protein tozu gibi belli bir içecekle karıştırılarak tüketilen karbonhidrat, vücuda alındığı andan itibaren kilo alma umuduyla tüketilmektedir. Normal şartlarda kalorisi yüksek ve karbonhidrat değeri yüksek olan gıdaların tüketilmesi sonucunda kilo alma işlemi başlar. Fakat bu kilo alma işlemi, yağ, kas veya ödem olarak gerçekleşmektedir. Ödem, istenmeyen bir kilo çeşididir. En fazla tercih edilen kas olmakla birlikte, yağlanarak kilo almayı da çoğu insan istemez. Ancak kas olarak kilo almak isteyen insanların temelinde protein tozuyla birlikte karbonhidrat tüketiminin sağlanması gelmektedir. Bununla beraber, tüketilen karbonhidrat içeren gıdalarla beraber yapılan sporda, aslında kilo almak için yeterlidir. Fakat süreci hızlandırmak isteyen ve günlük yeteri kadar beslenmediğini düşünen insanlar için karbonhidrat tozu da bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Genel olarak salon sporlarıyla ilgilenen, vücut geliştirme sporuna başlayan Karbonhidrat Tozu İçmeye Başlar Başlamaz Kilo Yapar mı? ve kilosu konusunda şikayetçi olan insanların tercih ettiği karbonhidrat tozu, destek konusunda iyi bir seçim olabilir. Normal şartlarda aldığınız karbonhidrat miktarının yetersiz olması sonucunda ek olarak tüketilebilecek olan karbonhidrat tozu, kilo almayı kolaylaştırırken; vücutta farklı bir sonuç ortaya çıkarttığı da henüz görülmemiştir. Sporla birlikte yapıldığı zaman faydasını ortaya çıkartacak olan karbonhidrat tozu, anında kilo almanızı sağlamaz. Ancak düzenli beslenme, uykunuza önem vermeniz ve diğer tüm spor aktivitelerini yerine getirdikten sonra tüketmeniz sonucunda, belli bir süre sonunda kilo aldığınızı göreceksiniz. Özellikle metabolizması ciddi manada hızlı çalışan insanların direkt olarak yöneldiği bu toz, spor aktiviteleri sayesinde kas olarak vücutta belli bir kütleye ulaşmanızı ve hacim kazanmanızı sağlayacaktır. Bununla ilgili olarak spor yapmayıp, sadece kilo alma yolunda ilerlediğiniz zamanlarda yağ olarak oluşacak kilolarınız rahatsızlık verecek görüntülere bürünmenize sebep olabilir.

 Tek Başına Karbonhidrat Tozu Fayda Eder mi?

Normal şartlarda çalışan bir vücuda yükleyeceğiniz aşırı yiyecek yükü ve ek gıdalar, her zaman yağ veya ödem olarak geri dönecektir. Spor yapmadan, yalnızca karbonhidrat tozu tüketmeniz demek, hiçbir aktiviteye katılmadan yalnızca yemek yemeniz ve bu sayede kilo almanız anlamına gelmektedir. Yani nasıl ki; fazla yiyecek tüketmeniz sonucunda oluşacak kilolar sağlıksız ve görüntüde kötülük sunacaksa; karbonhidrattaki mantıkta aynıdır. Sizlerde aldığınız kiloyu hacme çeviremez ve sadece yağ olarak kalmasını sağlarsanız, kesinlikle sorunlar yaşarsınız. Ayrıca spor yapmayı bıraktığınız andan itibaren, vücut yoğun çalışmayı bırakır ve sarkmaya başlar. Bu konuda karbonhidratın bir sorun yaşatmadığını söylememiz gerekir.

Çoğu insan, spor yaparken kullanılan karbonhidratın, bırakıldıktan sonra vücuda zarar verdiğini belirtse de, bulgular aksini göstermektedir.

Sporla birlikte tüketilen tüm yiyecekler amacınıza ve diyetinize göre sonuç verirken, sporu bırakan tüm insanlar kilolu veya kilosuz olsun; vücudunun saldığını ve artık eskisi kadar sert olmadığından şikayet edecektir. Bununla ilgili olarak, düzenli spor ve yaşamınızı düzene sokmanız sonucunda, karbonhidrat yardımıyla kilo almanız olağandır.

Karbonhidrat Tozlarının Zararı Var mı?

Boy/kilo indeksine ulaşmak için yapılan çalışmalar sonucunda elde ettiğiniz kilolar için yeterli olan karbonhidratı doğal yollardan almanızla, toz şeklinde almanızın hiçbir farkı yoktur. Yani sizlerde normal beslenme yoluyla edindiğiniz kiloların vereceği zararla, karbonhidrat tozuyla edineceğiniz kiloların zararı aynı olacaktır, yani zararsızdır.

Zararlı olan kısım; aşırı dozda alınacak tozdan geçmektedir. Yani her şeyin fazlası zarar sözüne baktığımız zaman, karbonhidrat konusunda da aslında fazla tüketim, yeterince alınan besinlere ek olarak alınan karbonhidrat tozunun da zararı olacaktır. Yeterince ve vücudunuzun taşıyabileceği kadarını tüketmeniz, kullanmanız sonucunda asla sorun yaşamayacağınıza emin olabilirsiniz. Kesin olarak söyleyebiliriz ki; karbonhidrat tozu, normal yiyeceklerden yeterince alınamayan eksikliği kapatmak için kullanılır. Bu düşünceyle, direkt zararı olduğu söylenemez.

Karbonhidrat tozu ile ilgili detaylı bilgilereKarbonhidrat Tozu (Gainer) Ne İşe Yarar? Kullanımı, Faydaları ve Zararlarımakalemizden ulaşabilirsiniz.

 

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir