Kas Oluşumunda Etkili Proteinli Tarifler

Vücudun kas oluşturması, kilo almaktan veya kilo vermekten oldukça farklı ve zor bir iştir. Ciddi çalışmalar yapmanız, yediğiniz ve içtiğiniz gıdaların yanı sıra; uyku düzeniniz ve spor alışkanlıklarınızın da sürekli hale getirilmesi gerekecektir. Her zaman daha iyi bir vücuda sahip olmak isteyen insanların, kas oluşumunda en önemli yapı maddesi olan protein tüketimine de özel göstermesi, daima daha fazla kullanımla daha iyi sonuçlar almaktan ziyade; yeteri kadar tüketimle birlikte, vücudun eksikliğini kapatması yeterli olacaktır.   Her zaman protein tüketimi sağlıklı bir hal almasa da, kas üretimi için gerekli olan temel proteinden geçmektedir. Yeni spora başlayan veya uzun süredir sporla ilgilenen insanlar arasında hiçbir şekilde fark etmeksizin, her zaman daha net sonuçlar alabilmek için protein kullanımı söz konusu olacaktır. İnsanların protein ihtiyaçlarını karşılamaları içinde, her zaman ekstradan protein tozu almaları gerekmez. Yediğiniz her yemekte veya aldığınız her gıdada zaten protein bulunması sayesinde, günlük düzeni sağladığınız ve ihtiyacınız olan yapıya ulaştığınız takdirde, sorunsuz olarak protein tüketimi sağlamış olacaksınız.

Ekstra protein almak istediğiniz zamanlarda sizlere yararı olacak farklı shake tarifleri içinde, yine doğal gıdalara başvurmanız gerekecektir. Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz, meyve, kahvaltılık ürünler, süt ve süt ürünleri gibi farklı gıdalarda protein bulunurken, sizlere sunacağımız shake tarifleriyle de, ihtiyacınız olan en iyi orandaki proteinlerle beraber, kas gelişimini de sağlamış olacaksınız. Kas gelişiminde direkt olarak etki eden shake tariflerine geçelim.

Etkili Proteinli Tarifler

Tarçınlı Protein Shake Tarifi

Vereceğimiz bu tarifi uygulamanız ve tüketmeniz sonucunda, toplamda 19 gram protein, 45 gram ise; sağlıklı karbonhidrat almış olacaksınız. 19 gram protein değeri, oldukça ideal ve sağlıklı bir değerdir.

Kullanılması gereken malzemeler;

– Yarım kilogram tam yağsız süt,

– Bir çorba kaşığı tarçın,

– 1 tatlı kaşığı bal,

– Bir adet kivi,

– 1 adet muz

Tüm malzemeleri mutfak mikser kabının içerisine döktükten sonra, 20 saniye civarında karıştırmanız gerekmektedir. Gerekli kıvama ulaştığını gördüğünüz anda bardağa boşaltıp, içmeye başlayabilirsiniz. Tamamen bitirdikten sonra, vücudunuza 19 gram protein girmiş olacaktır.

Her zaman orta değerde protein shake tariflerini tüketmeniz, günlük diğer besinlerden aldığınız proteinlerle birleşmesi sonucunda, yeterli miktara ulaşmanızı sağlayacaktır. Ancak buna rağmen, günlük yeterince protein alamadığınızı düşünüyor, daha fazla çalışma yaptığınızı ve yüksek oranda proteine ihtiyacınızın olduğunu söylüyorsanız, şimdiki tarif tam size göre.

Bol Malzeme İçeren Protein Shake Tarifi

Oldukça yüksek protein değerine sahip olan bu shake, toplamda 62 gram civarında protein almanızı sağlamaktadır. Bu oranı yükseltmek veya azaltmak, kullanacağınız malzemelere göre mümkün olacaktır.

Kullanılması Gereken Malzemeler;

– 400 gram civarında yarım yağlı süt,

– 2 adet haşlanmış yumurta,

– 200 gram civarında lor peyniri,

– 1 adet büyük boy muz,

– 1 çay kaşığı bal,

– 2 çay kaşığı kakao,

– 3 – 4 adet badem,

– Bir miktar tuz ve bir miktar zeytinyağı..

Tüm malzemeleri, diğer shake tariflerinde olduğu gibi mikser haznesine doldurun. Daha sonra, tam kıvamını alana kadar, yaklaşık 30 saniye civarında karıştırın. Kıvamını yakaladığınız zaman karıştırmayı bırakabilirsiniz. Ardından bardağa alarak içmeye başlayabilirsiniz ve toplam 62 gram protein aldığınızı da sakın unutmayın. Bu sayede, daha fazla spor yapabilir ve günlük ihtiyacınızın neredeyse tamamına sorunsuz olarak erişebilirsiniz.

 Çilekli Böğürtlenli Protein Shake Tarifi

Yapacağınız bu Shake ile birlikte, kazanacağınız ortalama protein miktarı 15 gram olacaktır. Hem lezzetli, hem de farklı bir tat sunmasıyla da, istediğiniz kaliteye ulaşabilirsiniz.

Kullanılması gereken malzemeler;

– 1 su bardağı boyutunda, demlenmiş ve soğutulmuş yeşil çay,

– 5 – 6 adet büyük boy çilek,

– 10 adet böğürtlen,

– 1 adet muz ve birkaç parça buz.

Hazırlanış aşamasında, yine tüm malzemeleri bir karıştırıcının içerisine döküp, 15 20 saniye civarında karıştırmanız gerekecektir. Daha sonra, bardağa koyacağınız karışımın içerisine birkaç parça buz atarak, hem serinleyip; hem de daha lezzetli bir tarife ulaşabilirsiniz.

Ispanaklı Protein Shake Tarifi

Protein değeri oldukça ideal seviyede olan, yanında demir eksikliğine de iyi gelecek derecede demir içeren Ispanaklı Protein Shake Tarifini yaparak, 30 grama yakın protein almanız mümkün olacaktır. Farklı bir tadı olsa da, tükettiğiniz zaman olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

Kullanılması gereken malzemeler;

– 1 su bardağı süt,

– 2 bardak dolacak şekilde ıspanak,

– 1 adet muz,

– 2 kaşık badem yağı,

– 2 çay kaşığı miktarında vanilya,

– Çeyrek ölçek protein tozu,

– 1 bardak buz.

Tüm malzemeleri bir kaba boşaltıp, tamamen Shake halini alana kadar karıştırmalısınız. Bu kap, yine mutfak mikseri olabilir. Daha sonra, yeterli kıvama gelince, bardağa boşaltarak içine buz atıp tüketebilirsiniz. Yüksek protein oranı sayesinde, kas gelişimine etki edecektir.

Muzlu Kremalı Shake Tarifi

Oldukça doyurucu bir yapıya sahip olan, yerken de keyifle tüketebileceğiniz özellikleriyle ön plana çıkan Muzlu Kremali Shake, oldukça besleyici ve yüksek protein değeri içermektedir. İçerisindeki malzemelere bakınca, kalitesini anlayabileceksiniz.

Kullanılması gereken malzemeler;

– 1 fincan süt,

– 2 ölçek protein tozu,

– 1 adet tam muz,

– 1 kase süzme yoğurt,

– 1 kase ıspanak,

– Yarım fincan yulaf

– Kırılmış buz.

Tüm malzemeleri karıştıracağınız kabın içine koyun. Shake kıvamına gelinceye kadar karıştırdıktan sonra, bardağa dökebilirsiniz. Ardından, istediğiniz gibi etrafını meyvelerle süsleyip, içerisine de ekstradan buz atarak tüketebilirsiniz. Yoğun protein içermesi ve doyurucu etkisiyle, oldukça kaliteli bir shake’e erişmiş olacaksınız.

Aperatif olarak kullanmak istiyor veya tariflere düzen uyduramayıp yapamıyorum diyorsanız Protein Shakeürünlerini inceleyip güvenilir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir