Kasık Yağlarını Nasıl Eritebilirim?

Kasık Yağları Nasıl Erir?
Kasık Yağları Nasıl Erir?
Via alexceban / Pixabay

Kasık bölgesindeki yağlanma kadın ve erkeklerin ortak sorunudur. Özellikle genetiğinizde bölgesel yağlanma sorunu varsa hayatınızın belirli döneminde bu sorunu yaşayabilirsiniz. Erkeklerde dengesiz ve düzensiz beslenme kadınlarda ise hamilelik sonrasında çok sık görülmektedir. Alkol gibi zararlı alışkanlığı olan kişilerde de yine kasık bölgesinde yağlanma görülür.

Kasık yağları kısa sürede oluşan ancak zor yakılan yağ tabakalarından oluşur. Kasık bölgenizde oluşan yağlardan kurtulmak için diyet ve spor ikilisini birlikte uygulamanız gerekir. Spor ile yaktığınız yağları diyet ile desteklemezseniz bu yağ tabakalarından kesinlikle kurtulamazsınız. Yağ yakan içecekler, ürünler ve yiyecekleri doktora danışmadan kullanmayınız. Bölgesel yağları eritmek için karın çevirme, ters mekik, mekik, bacak çekme egzersizlerini yapabilirsiniz.

 

1. Ters Mekik Hareketi

Ters mekik hareketi ile alt karındaki yağ tabakası çalıştırılır ve yakılır. Setler halinde yapılan bu egzersiz başlangıçta 15 defa 3 set halinde önerilir. Doğru uygulandığı sürece yağ yakımını hızlandırır. Hareketin yanlış uygulanması bel sağlığınızı olumsuz etkileyerek zarar verebilir. Bu nedenle hoca eşliğinde uygulanmasını tavsiye ederiz.

 

2. Yürüyüş Yapmak

Yürümek tüm vücut sistemlerini çalıştıran etkili bir egzersizdir. Düzenli ve uzun süreli yürüyüşlerde vücudun genel yağ tabakası çalışır ve erir. Özellikle yemek sonrası yapılan yürüyüşler kasık bölgesindeki yağların yakımı için etkilidir. Etkili kalori yakımı için tempolu yürüyüş yapmanız gerektiğini unutmayınız. 

 

3. Karın Eritme Hareketleri

Karın eritme hareketleri tüm abdomen bölgeyi ve bacak kaslarını etkileyen bir harekettir. Uygulanan hareketler arasında sizi en çok zorlayan hareket olabilir. Bu nedenle ilk başta vücudunuzun izin verdiği kadar yapmaya çalışın. Düzenli uygulamada ilk bir ay içerisinde gözle görülür fark oluşur.

 

4. Mekik Hareketi


Mekik karın bölgesinin tamamını çalıştıran, yağ yakımını ve kasların görünmesini sağlayan en yararlı egzersizdir. Kadın ve erkek herkesin zorlanmadan yapabildiği ve spora başlayan herkesin ilk olarak yaptığı harekettir. Zaman geçtikçe uygulama sayısı arttığı için yağ yakımı da hızlanacaktır.

 

5. Bacak Egzersizleri


Bacak kaldırma egzersizleri alt karın bölgesinin çalışmasını sağlar. Özellikle kaldırdığınız zaman beklerseniz o an oluşan yağ yakımını hissedebilirsiniz. Bacak hareketleri uzun süre uygulandığında karın bölgesinde etkili olabilir. Kısa süre ve set sayıları ile yapılan egzersizler etkili değildir.

Kasık bölgenizdeki yağların yakılması için uyguladığınız bu hareketlerin periyotlarını zaman içerisinde artırmanız gerekir. Vücudunuz hareketlere alıştıktan sonra tekrar sayılarını artırmazsanız yağ yakımında istediğiniz sonucu alamazsınız. Kasık bölgesinin istediğiniz şekle girmesi için saymış olduğumuz bu hareketleri düzenli olarak yapmanız gerekir. Hareketleri düzensiz uygularsanız beklediğiniz sonucu alamazsınız.

 

Kasık Bölgesindeki Yağlanma Nedenleri Nelerdir?

Kasık bölgesindeki yağlanma nedenlerini sıralayacak olursak;

  • Düzensiz ve dengesiz beslenme
  • Protein ve karbonhidrat kompleksi yerine tek yönlü beslenme
  • Alkol gibi sağlığa zararlı maddelerin aşırı tüketilmesi
  • Ailesinde bölgesel yağlanma sorunu olması ve genetik faktörler
  • Spor yapmamak ve hareketsiz yaşam
  • Yoğun stres altında olmak ve kortizon hormonunun vücutta artmasıdır.
  • Kronik hastalıkların varlığı ve ilaçlarının kullanılması
  • Hormon bozuklukları ve hormon ilaçlarının uzun süre kullanılması

Vücudumuzdaki yağ oluşumunun en önemli iki nedeni yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam tarzıdır. Sağlığın sürdürülmesi ve kaliteli yaşam sürmek için bu iki kritere dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Via Li Sun / Pexels

 

Kasık Bölgesindeki Yağlar Sağlığı olumsuz Etkiler Mi?

Vücuttaki yağ kütlesinin artması tüm metabolizmayı ve vücut sistemlerini olumsuz etkileyen bir durumdur. Özellikle kasık bölgesindeki yağlanma insan vücudu için yüksek tehlikeler içermektedir. Diyabet ve kolesterol gibi kronik hastalıkların oluşmasını tetikler. Genital bölgeyi baskıladığı için cinsel organ gelişimini olumsuz etkiler. Vücut şeklini bozduğu için kişilerde özgüven eksikliğine neden olur. Psikolojik gelişimi olumsuz etkiler.

Kasık bölgesindeki aşırı yağlanma sorunu bağırsaklara baskı yaptığı için sindirim sisteminin çalışmasını bozar. Hemoroid ve fistül gibi rahatsızlıkların oluşumunu tetikler. Sağlığınız bozulmadan önce yağ birikimine dur demenizi tavsiye ederiz. Yaşın ilerlemesi ve farklı hastalıkların oluşumu nedeni ile egzersiz yapmanız zorlaşabilir. Bu nedenle erken dönemde önlem almanızı tavsiye ederiz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Bacak Kasları İçin En Etkili 6 Egzersiz

 

Kasık Bölgesindeki Yağları Ne Zaman Yakmalıyız?

Aynaya baktığınızda vücut şeklinizde oluşan farklılaşmalar sizi rahatsız ediyorsa, kendinizi mutsuz hissetmeye başladıysanız kasık bölgenizde oluşan yağları yakma zamanınız gelmiş demektir. Genç yaşınıza rağmen diyabet ve tansiyon gibi sağlık sorunları görülmeye başlandıysa kasık bölgesindeki yağlanmanız artmış olabilir.  Yağ tabakası çok fazla genişlemeden yakmaya başlamalısınız.

Aşırı yağlanmalarda yağ tabakası inatçı bir hale gelir ve istediğiniz cevabı alamazsınız. Kasık egzersizleri yaparken aç olmaya özen göstermelisiniz. Yemekten 2 saat sonra uygulanan egzersizler en faydalı egzersizlerdir. Tok karnına yapılan egzersizlerde çabuk yorulacağınız için egzersiz süreniz kısalır. Vücutta artan şeker uyku hali yapar. Bu nedenle tok karnına egzersiz yapılması önerilen bir durum değildir. Sağlıklı yaşamın ilk şartı olan hareket ve dengeli beslenme kurallarını yaşam şekliniz haline getirirseniz mutlu bir hayat sürebilirsiniz.

Kasık Yağlarını Daha Hızlı Eritmek İçin Yağ Yakıcı Ürünleri Buradan İnceleyebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir