Kattlebell Nedir?

Crossfit antrenmanları, fonksiyonel antrenmanlar, hipertrofi antrenmanları yada metabolik antrenmanlar… Hepsine entegre edebileceğimiz ve bizi hız, kuvvet, çeviklik, denge ve güç açılarından geliştirecek bir aparattır kattlebell. Buna girya da denmektedir. Bize özel olmasının bir sebebi daha var ve herkes tarafından bilinse şuan her spor salonunda kesin bulundurulurdu. Osmanlı padişahlarının güçlenmek için kullandıkları bir spor aletiydi. Ayrıca orduda da kullandırılıyordu. Bu yüzden osmanlı ordusu bu kadar güçlü birliklere sahipti.

Çok ciddi mali harcamalar gerektiren bir çok spor aletinin yerine, tek başına, her türlü amaca hizmet verebilmektedir. Bir defa alınacak olan Girya’lar ömür boyu kullanılması, diğer aletler gibi bozulmadan, bakıma ihtiyaç duymadan ve elektirik harcamadan yıllarca bize hizmet etmesi, mali olarak da çok büyük kazanımdır.

Girya, Kettlebell faydaları nelerdir?
1. Kettlebell swing hemen hemen vücudunuzun tüm bölgelerini– bacaklar, kalça, core, sırt ve omuzlar başta olmak üzere – çalıştıran ve bu bölgelerdeki kas gücünü ve dayanıklılığını arttıran çok etkili bir egzersiz.
2. Karın kaslarınızı etkili bir biçimde çalıştırıp şekillendiren egzersizlerden biri olan kettlebell swing “six pack” hayali kuranların yapıp kısa sürede sonuç alacağı bir egzersiz.
3. Özellikle egzersize alıştıktan sonra yüksek sayıda tekrarlar yapmaya başladığınızda, kettlebell swing kalp ve akciğerlerinizin de daha çok çalışmasını sağlayacak ve aerobik solunum kapasitenizi arttıracaktır. Egzersizi yaparken nefes alış-verişlerinizin düzenli olmasına özen gösterin.
4. Birçok dayanıklılık egzersizinin aksine, kettlebell swing sırtın alt ve üst kısmında kasları aynı anda çalıştırarak sırt ve bel bölümündeki ağrıların ve sakatlık riskinin azalmasına yardımcı olur.
5. Yüksek şiddetli ve tüm vücudu çalıştıran bir egzersiz olmasından ötürü, kısa sürede forma girmenizi sağlar ve yağ yakımını hızlandırır.

kettlebell-aloprotein-fazlic

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir