Ketojenik Diyet Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Yüksek kiloya sahip olan insanlar, sağlık konusunda da her zaman problem yaşar. Kilonuz fazla ise; birçok diyet yöntemi denemişsiniz ve memnuniyetsizliğinizi de ispatlamış olduğunuz problemsiz olarak ortaya koymuşsunuz demektir. Aradığınız başarıya, hızlı kilo verme şansına ulaşmak için, ketojenik diyetini deneyebilirsiniz. Ketojenik diyetiyle birlikte, daha hızlı kilo verebilir ve vücudunuzdaki enerji düzenine sorunsuz olarak destek olabilirsiniz. Düşük karbonhidrat, yüksek oranda sağlıklı yağ ve orta düzeyde protein kullanımınıza bağlı olarak sağlamlık gösteren bu diyet türüyle beraber, sizlerde en önemli ihtiyacınız olan sağlıklı yaşama ulaşabilirsiniz.

Ketojenik, birçok diyetisyenin tercih ettiği ve tavsiye ettiği bir yöntem olması sayesinde, hızlı kilo vermekten ziyade; normal seviye de “sağlıklı kilo verme” şansını sizlere sunuyor. Sağlıklı ve fit kalabilmek için sağlıklı beslenmek, kilo oranınızı da belirli bir seviyeye çekmek oldukça önemlidir. Vücudun enerjisini belli bir düzeyde tutmak, spor yapmak için yeterli gücü kendinizde bulabilmeniz için yapılan ketojenik diyeti, olumlu sonuçlarıyla ortaya çıkıyor.

Her zaman diyet yapmaktan zorlandığınızı belirtebilir ancak sahip olduğunuz kilolardan da bir şekilde kurtulmak istiyorsanız, ketojenik diyet sayesinde fazla kilolarınızdan kısa zamanda arınmanızı sağlayabilirsiniz.

Ketonejik Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

Ketojenik diyetin temelinde, düşük karbonhidrat olması yatar. Vücudun daha fazla enerji üretmesini sağlayacak unsurlara sahip olması, daha iyi sonuçlara ulaşabilmek için gerekli olan bu yapıyı temel almış olan

  • Ketojenik diyet, çok düşük oranda karbonhidrat tüketimi, orta seviyelerde tüketeceğiniz protein ve en az seviyede yağ tüketimine bağlı olarak yapılan bir diyet türüdür.
  • Vücudun enerjisinin büyük bir kısmını karhonhidrattan almasının, karbonhidrat tüketimindeki düşüklüğe zarar vereceği gibi; diğer etken maddelerle bu açık kapatılan diyette, hem açlık hissini daha az hisseder, hem enerji dolu olur; hem de daha hızlı kilo vermeniz sağlanır.
  • Ketojenik diyetinde yer almayacak olan ve kesinlikle azaltılması gereken yiyeceklerin başında makarna, pirinç, ekmek, ve karbonhidrat içeren meyveler yer alırken; balık, et, tereyağı ve zeytinyağı gibi enerji verecek başka gıdalara yönlenmek gerekmektedir.

Daha fazla yağa ve özellikle sağlıklı yağa sahip olacak vücudumuz, bu sayede daha fazla spor sonucunda yağ yakımın hızını arttırması sonucunda, kilo vermenizi de kolaylaştıracaktır. Ayrıca, Ketojenik diyeti içerisinde yer alan metabolizma hızlandıran gıdalarında tüketilmesi sonucunda, daha hızlı çalışan metabolizmanızın, daha hızlı kilo vermeye odaklanması sağlanmaktadır.

Ketojenik Diyetinin Faydaları Nelerdir?

Ketojenik diyet yaparak, vücudunuzun düzene girmesini sağlayabileceğiniz gibi; farklı faydalara da sorunsuz olarak erişmeniz mümkündür. Birbirinden değişik ve etkili faydalar içeren Ketojenik diyetinin faydaları genel olarak şu şekildedir;

Epilepsi;

Tıbbi olarak geliştirme aşamasında olan ve bu sayede bulunmuş olan Ketojenik Diyet, epilepsi hastalarında yoğunlukla kullanılan ve aç bırakılması gerektiği zamanlarda uygulanan oruç ile aynı özelliklere sahip olması sebebiyle, yerine kullanım sağlanmaktadır. Vücudu aç bırakmaya yönelik bu çalışma sayesinde, aç kalmadan aynı sonucu almak mümkün.

Diyabet;

Diyetin temelinde yatan karbonhidrat azatlımı kanunu sayesinde, diyabet hastalarının şeker seviyelerini aşağı çekerek, yüksek değerde olan insülini de aşağıya çekmektedir. Diyabet 2 tipi hastaların kullanımında fayda sağlayacak bir unsurdur.

Stabil Enerji Akışı Sağlama;

Vücuttaki enerji akışını düzenleme etkisine sahip olan Ketojenik diyetle birlikte, dalgalanmaların giderilmesi ve ani yorgunlukların da önüne geçebilirsiniz.

Yağ Yakımı;

Kilo vermek için ciddi oranda fayda sağlayan yağ yakma işleminin hızlanmasını sağlayan ketojenik diyet, ciddi miktarda yağın hızlıca yakılmasına da destek olmaktadır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir