Kilo Almanıza Yardımcı Kahvaltı Sofranız

Günün en önemli öğünü olan kahvaltı, her koşulda sağlam bir şekilde yapılmalıdır. Vücudun direncinin düşmemesi için oldukça önemli olan kahvaltı sofralarınızı ne kadar fazla donatırsanız, o kadar sağlıklı bir güne başlayacağınıza emin olabilirsiniz. Kilo almak isteyen insanların her zaman kahvaltıdan başlayarak, gün içinde yayacakları farklı yiyecekler sayesinde daha sağlıklı ve daha net kilolar alabileceği gibi; kahvaltıda tercih edeceğiniz yiyeceklerde çok önemlidir. Her zaman kahvaltı sofralarında karbonhidrat ağırlıklı ve yulaf tercihleri yapmanız sonucunda, daha rahat bir kilo artışına erişebileceğiniz gibi; fazla kiloları direkt olarak yağ şeklinde almak yerine, istediğiniz gibi spor yaparak, bu sağlıksız dokunun da vücudunuzda kalmasını engelleyebilirsiniz. Önemli bir yer eden ve yaşam şartlarınızı doğrudan etkileyen kilonun ne fazla olması, ne de çok düşük olması sizlere fayda sağlamayacaktır.

Belirli bir seviyede tutacağınız ve sağlıkçılar tarafından açıklanmış olan boy kilo endeksini yakalamanız sonucunda sağlıklı bir ortama ulaşabileceğiniz kilo oranınızı belirli bir şekilde arttırmak için, kahvaltı sofralarınıza ekleyeceğiniz birkaç yiyecek sizlere yardımcı olacaktır. Her zaman direkt olarak yeyip, hiçbir şey yapmadan kilo almayı beklemek oldukça sağlıksız olsa da, spor yaparak kilo almanın vereceği hazzı ve vücudunuzun kendini toplamasını izlemenizde önemlidir. Kahvaltılarda tüketeceğiniz yiyeceklerin sizlere kilo aldırmasını istiyorsanız, kesinlikle bu bilgilere ihtiyacınız olacaktır.

Kilo Almak İçin Kahvaltı Besinleri

Fazla Yulaf Tüketimi Kilo Aldırır

Genellikle kilo verme konularında karşımıza çıkan yulaf, normal seviyede tüketildiği zaman metabolizmaya direkt etki ederek kilo verilmesini sağlar. Ancak kahvaltı sofralarında pişirerek tüketebileceğiniz yulaf ezmesi sayesinde, sizlerde kilo almaya başladığınızı hissedebilirsiniz.

Yulaf ile ilgili makalemize deYulaf Ezmesinin Vücut Geliştirme Sporunda Önemi Ve Tarifigöz atabilirsiniz.

Ekmek ve Poğaça Her Zaman Önemlidir

Ekmek tüketimi her ne kadar sağlıksız olarak lanse edilmiş olsa da, günlük 2 3 dilim ekmek tüketimi sonucunda, vücuda karbonhidratın yoğun bir şekilde gireceği için, kilo alma konusunda da yardım almış olacaksınız. Bunun yanı sıra, kahvaltılarda tüketebileceğiniz diğer bir hamur işi ise; poğaçalardır. Sabah kahvaltılarında fırından alacağınız bir iki adet poğaça, kilo almanızı direkt olarak etkileyecektir.

Çaydan Uzak Durun, Tam Yağlı Süt Tüketimine Özen Gösterin

Sabah kahvaltısında çay içmek, kilo almak isteyenler için oldukça zararlıdır. Aksine kilo verme konusunda da içerdiği maddelerle yardımcı olan çay tüketimi bitirerek, tam yağlı süt tüketmeye başlayabilirsiniz. Tam yağlı sütün 1 litresinde 600 civarında kalori olması sebebiyle, kilo alma konusunda da yardımcınız olacaktır.

Fındık Ezmesini Her Gün Tüketin

Çok fazla tükettiğimiz her gıdada olduğu gibi, fındık ezmesini de anormal şekilde olmasa bile, sabah kahvaltılarında tüketerek elde edeceğiniz kilolara sahip olabilirsiniz. Kaliteli ve kalıcı kilolara sahip olmak, sağlık açısından oldukça önemlidir. Fındık ezmesi, kahvaltıyla başlayan “kilo alma” serüveninin ilk ayağı diyebiliriz.

Tamamen Doğal Sıkma Meyve Suları

Hazır meyve sularından bahsetmiyoruz. Sağlıklı ve doğal sıkma meyve sularını kahvaltılarda tüketmeniz, kilo almanız aşamasında sizlere yardımcı olacaktır. Kahvaltı masasında kesinlikle bir bardak bulunması ve tüketmeniz gereken bu içecek, sizlere yardımcı olacaktır.

Tahin ve Çikolata Tüketimi Kilo Almaya Yardım Ediyor

Günlük olarak kahvaltıda tüketeceğiniz 100 gram tahılın içinde 600 kalori bulunmaktadır. Kilo almak isteyenlerin alternatif tüketebileceği ve özen göstereceği yiyecekler arasında bulunan tahıl, önemli bir kilo kaynağıdır. Bunun yanı sıra, normal sütlü çikolata tüketiminiz de yüksek kalori ve protein içerdiği için, kilo almanızı sağlayacaktır. Bitter çikolata tüketmeniz, normal çikolataya göre daha az kalori içerdiği için, kilo almanızı tam olarak etkilemez.

Yağlı Beyaz Peynir Yardımcınız Olacaktır

Son olarak, kahvaltı sofranızda bulunduracağınız yağlı beyaz peynir sayesinde, kilo almaya başlayabilirsiniz.

Günlük kahvaltı listenizi kendiniz ayarlayabileceğiniz gibi, istediğiniz başarılı sonuçlara da sorunsuz olarak erişmeniz mümkündür. Ama sporu bırakmamak, en önemli şartlardan birisidir. Yoksa, sadece yağlı bir vücuda sahip olursunuz.

Kilo alma ile ilgiliKilo Almanın Yolları Nelerdir? Nasıl Kilo Almalıyım?yardımcı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Not: Protein ve karbohidrat değeri yüksek olduğu kilo almak için sporcu gıdaları “karbonhidrat tozu“ürünlerini tercih edenlerde bulunmaktadır.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir