Kilo Verme Ve Yağ Yakmak Arasındaki Farklar

Her insanın vücudunda belli miktarda bir yağlanma mevcuttur. Ancak bu yağ oranı belirlenen düzeyin üzerine çıktığı zaman, hem sağlık açısından; hem de görüntü bakımından olumsuzlukları beraberinde getirir. İnsanlar kilo vermekle yağ yakmanın aynı şey olduğunu bilirler, fakat değildir. Her iri, kilolu olan insanda yağ kütleleri olmayacağı gibi, yüksek kas oranına sahip olan insanların hepsinin de iri değil, ufak tefek olmaları bu mantıkla beklenirdi. Kilo vermek, vücutta yer alan fazlalıkların giderilmesi amacıyla yapılan bir eylemdir. Yağ yakmak ise; kilo vermek yerine, vücutta yer alan yağların kasa çevrilmesi için yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen sert ve iyi görüntüye meyil veren işlemdir.

Belli bir boy oranının üzerinde olan tüm insanların, belirlenen standartların üzerindeki kiloya sahip olmaları gerekir. Ancak yağ ile yapılmış kiloyla, kas ile yapılmış kilo aynı şey olmadığı için, bu gibi insanlara kilolu demek mümkün olmayacaktır. Sarkık bir vücuda sahip olan insanın fazlalıkları yağlılıktan geldiği için, her zamankinden daha sorunlu bir hal alırken; tamamen fit ve sıkı bir vücuda sahip olmakta, yağ oranının az olduğunun habercisidir.

Yağ Yakmak Nedir, Ne İşe Yarar?

Spor yapmayan ve vücuttaki yağların yakılmasını sağlamayan insanların genelinde olan yağ kütleleri, özellikle basen bölgelerinde, kollar, göbekler ve belinizin yanlarında bulunmaktadır. Yağ yakmak demek, vücudunuzda yer alan yağların yakılarak kasa çevrilmesi anlamına gelmektedir. Vücutta yer alan yağların azalması demek kilo vermeniz anlamına gelmeyecektir. Haliyle, kilonuz aynı kalırken; vücudunuzun şeklinin değiştiğini ve aslında yağlı bir vücuttan kaslı bir vücuda geçmiş olduğunuzu da sizlerde hissedebilirsiniz. Her zaman spor çalışmaları, vücuda alınan gıdalar ve yapılan işle orantılı olarak gelişen yağ yakma işlemi oldukça zahmetli olduğu gibi, vücuda girecek olan karbonhidrat ve kalori yerine, proteinin yapı malzemesi olduğu kasların gelişmesiyle meydana çıkacaktır.

Yağ yakmak için yürüyüş, koşu, kardiyo hareketleri ve ağırlık çalışmaları en bilindik yöntemlerdir. Ayrıca limonlu su tüketimini arttırmanızda, yağ yakılması konusunda sizlere destek olacaktır.

Kilo Vermek Nedir, Nasıl Yapılır?

Kilo vermek, vücudun kütlesinin değişmesi anlamına gelmektedir. Tartı üzerindeki sayıların değişmesi anlamına gelen kilo vermek, insanların sahip oldukları kütlenin azalması, aynı zamanda yağ veya kas fark etmeksizin, vücuttan gitmesi anlamına gelmektedir. Her zaman yağlı olan insanlar kilolu olacak diye bir bakış açısı olsa da, kaslı insanların kilolu veya kaslı kilosuz olan insanlarında sayısı azımsanmayacak kadar azdır. Kilo, boyunuzla orantılı olarak ayaklarınızın taşıyacağı yük anlamına gelen değerdir. Yani vücudunuzda yer alan herhangi bir kütlenin azalması sonucunda, kilo vermiş olursunuz. Bu durum ise, vücutta yer alan ve yeni girecek olan tüm besinlerin kontrol edilmesiyle sağlanır. Yani vücudunuza, protein, karbonhidrat, kalori veya diğer tüm yapı maddelerinin alımını azaltmanız halinde, kilosuz bir hal alabilirsiniz. Boyunuzla orantılı olmasına özen göstermeniz gerekir.

Fit bir vücuda sahip olmak için kilo vermek yerine, yağ yakmanız gerekir.

Her zaman yağsız vücut kaslı olacaktır diye bir durum söz konusu değilken; hiçbir yağlı vücutta kas hücreli yoğunlukla da bulunmayacaktır. Buradan da anlayacağınız üzere, her zaman kilo vermekten yana olmayıp, yağ yakmaktan yana bir düzen seyretmelisiniz.

Kilo Vermek mi Sağlıklı Yağ Yakmak mı?

Her zaman sağlık açısından değerlendirmeniz gereken hareketleriniz veya yapmak istediklerinizi, kilo vermek ve yağ yakmak konusunda da dikkate almanız gerekir. Fazla kilo vermek sağlıksız olacakken; yağ yakmak her zaman sağlıklı sonuçlar doğurmaktadır. Vücut kütlenizi doğru bir oranda tutmanız ve kilo oranınızı da her zaman boyunuzla orantılı bir seviyede durdurmanız oldukça önemlidir. Ancak yağ konusunda her zaman yakılması gereken ve vücuda yüksek bir yararı olmayan kütle olduğu için aynı şey söylenmemektedir. Yani yağ yakmak, yakılan yağları da mümkünse kasa çevirmek her zaman sağlık açısından tavsiye edilen yöntemdir. Sizlerde hem zayıflayıp, hem de doğru yöntemlerle sağlıklı bir vücuda ulaşmak için, yağ yakmaya yönelmelisiniz.

Yağ yakıcı özelliği yardımcı sporcu gıdalarını inceleyebilir ve ürünler hakkında bilgi alabilirsiniz; https://www.aloprotein.com/l-karnitin-cla

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir