Konsantrasyonunuzu Artırmak İçin 7 Etkili Yöntem

Konsantrasyonunuzu Nasıl Artırırsınız?
Konsantrasyonunuzu Nasıl Artırırsınız?
Via alexceban / Pixabay

Egzersiz yapmanın farklı faydaları vardır. İnsanlar, bu faydalardan bazıları için fitness ya da vücut geliştirme sporları yaparlar. Bazen kilo vermek, bazen sağlıklı olmak, bazen de kas yapmak için egzersiz yapabilirler. Fakat yapılan antrenmanların devamlılığının sağlanması, sanıldığı kadar kolay değildir. Bir süre sonra isteğinizi kaybedebilir ve egzersiz yapmayı bırakabilirsiniz. Bunun önüne geçmenin en etkili yöntemi ise konsantrasyonunuzu sürekli en üst seviyede tutmaktır.

Konsantrasyonu artırmak için uygulanması gereken bazı yöntemler vardır. Bu yöntemleri uyguladığınızda, daha etkili sonuçlar alacaksınız. Spor yapma isteğinizi kaybetmeyecek ve böylece egzersizlere devam edebileceksiniz. Yazımızın devamında konsantrasyonunuzu artırmak için 7 etkili yöntem hakkında kapsamlı bilgiler bulabilirsiniz.

 

1. Sevdiğiniz Egzersizleri Yapın

Egzersiz yapmaya başlamadan önce bir program belirlemeniz gerekir. Yani düzensiz bir şekilde çalışmak, beklentilerin tam olarak karşılanması noktasında etkisiz olacaktır. Bundan dolayı belirlenen amaca ulaşmak için uygun bir egzersiz programının yapılması çok önemlidir. İşte tam bu noktada konsantrasyonun artması için programın, sevilen egzersizlerden oluşması sağlanmalıdır. Son derece önemli bir husustur. Eğer yaptığınız egzersizden zevk alırsanız, bırakma ihtimaliniz daha düşük olacaktır. Ayrıca egzersizi uzun bir süre bıkmadan yapacağınız için bunun geri dönüşünü de istediğiniz gibi alacaksınız.

Eğer programda bir değişiklik yapılmasına karar verirseniz ya da hocanız böyle bir şey isterse, yine sevdiğiniz egzersizleri tercih edin. Zorunlu olan egzersizler dışında seçim yapma hakkınız olacağını ise asla unutmayın.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Hangi Egzersiz Kaç Kalori Yaktırır?

 

2. Kendinize Bir Hedef Koyun

Egzersiz yapıyorsanız, bunun için bir hedefiniz vardır. Yukarıda da ifade edildiği gibi kilo verme, kas yapma ya da daha farklı bir amaç için egzersiz yaparsınız. İşte belirlemiş olduğunuz hedefi, küçük hedeflere bölerek, kendinizle yarışın. Örneğin; 20 gün için kol kaslarımın genişliğini 1 cm arttıracağım tarzında küçük hedefler belirleyin. Böylece egzersiz yaparken, çok daha üst düzey bir konsantrasyona sahip olacaksınız.

Belirlediğiniz küçük hedefler, motivasyonunuzun da artmasını sağlar. Bir süre sonra ise bu durum bir hırsa dönüşür. Bütün bunların sonucunda ise egzersiz yapma konsantrasyonunuz üst düzey olacaktır. Böylece kısa bir süre içinde egzersizlerin bırakılması gibi bir durum söz konusu olmaz.

 

3. Egzersiz Yaparken Müzik Dinleyin

Egzersiz yaparken motivasyonu ve konsantrasyonu artırmanın en etkili yöntemlerinden birisi de müzik dinlemektir. Yaptığınız hareketlere uygun, hareketli ve ritmik bir müzik, sizi motive edecektir. Müzik eşliğinde spor yapmak daha kolay olacaktır.

Müzik ile birlikte hareket etmek, sizi rahatlatır. Bu ise konsantrasyon konusunda sorun yaşamanızın önüne geçer. Ayrıca daha farklı düşüncelere dalabilir ve daha farklı duygulara dalabilirsiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Müzik Dinlemek Egzersiz Performansınızı Ne Kadar Artırıyor Dersiniz?

 

4. Aynaya Bakın

Egzersiz yaptığınızda, bir süre sonra vücudunuzda bir takım değişimler meydana gelir. Yapılan hareketlere göre bunlar bazen kol bölgesinde, bazen karın bölgesinde, bazen de daha farklı noktada görülebilir. İşte bu değişimleri takip etmeniz, size ekstra bir motivasyon sağlar. İnsanlar, yaptıkları bir çalışmanın sonucunu görmek ister. Eğer uzun süre egzersiz yapar ve bunun sonucunu fark etmezseniz, motivasyonunuzda önemli bir düşüş meydana gelir. Bu ise egzersizleri bırakmanıza neden olabilir. İşte bunun engellenmesi için sürekli aynaya bakmanız ve kendinizdeki değişimi görmeniz gerekir.

Via Scottwebb / Pixabay

 

5. Sosyal Çevre Edinin

Yaptığınız egzersizlerle ilgili sosyal medya hesaplarını takip etmeniz, önemli konsantrasyon kaynaklarından birisidir. Çünkü burada yapılan paylaşımlar sayesinde nasıl bir süreç geçireceğinizi görebilirsiniz. Bunun dışında ise yine buradan yapılan paylaşımlar sayesinde yeni hedefler oluşturabilirsiniz. Diğer insanların başardıklarını gördüğünüzde, sizin de başarmaya olan inancınız artar. Bütün bunlar sayesinde yüksek bir motivasyona sahip olacaksınız.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Spinning Egzersizi ile 1 Saatte 900 Kalori

 

6. Doğru Beslenin

Beslenme, egzersizlerin başarılı olması için çok önemli bir husustur. Özellikle protein içeren besinleri tüketmek birinci önceliğiniz olmalıdır. Çünkü kas yapmak için protein ağırlıklı beslenmek şarttır. Fakat burada farklı bir husus daha söz konusudur. Eğer beslenme programınız, size yeteri kadar kalori vermezse yağlarınızı yakarsınız ve gerekli enerjiyi buradan sağlarsınız. Fakat tamamen yağ yakma ile enerji elde etmeyi denemek, çok büyük bir hata olacaktır. Bu durum, egzersiz yapmaya enerjiniz olmamasına neden olabilir. Bundan dolayı beslenme dengesini doğru olarak ayarlamanız gerekir.

 

7. Küçük Molalar Verin

Egzersizlerde dikkatiniz dağıldığında küçük molalar verin ve dikkatinizi toplamaya çalışın. Hedeflerinizi ve başarmak istediklerinizi düşünün. Böylece kaybettiğiniz dikkati ve konsantrasyonu tekrar kazanabilir ve aynı şekilde egzersizlere devam edebilirsiniz. Fakat burada vereceğiniz aralar çok sık olmamalıdır. Ayrıca mola sürelerinin çok kısa olmasına fazlasıyla özen gösterin.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir