L-Carnitine Gerçeği

L-carnitine aminoasitlerin akrabası olarak bilinen yağ yakıcı özelliği olan vitaminlere benzer etkilere sahip hücrelerde enerji üreten kaliteli bir supplement çeşididir. Doğal olarak avokado, et, süt, balık gibi ürünlerde bulunur. İskelette ve kalp kaslarımızın yapısında daha fazladırlar. Böbrek, karaciğer ve beyinde de oldukça bulunur ve bu sayede besinler enerji şeklinde metabolize edilir.

L-carnitine’in en büyük özelliği pahalı olmayan ve gerçek anlamda etkili bir destek ürünüdür. Normalde zaten hücrelerimizde bulunan, yağ yakımında kullanılan ve salgılanan bir maddedir. Ekstradan dışarıdan alınması durumunda yağ yakımını kolaylaştırır. Erkekler için antrenman öncesinde 3.5 gram alınırsa yağ yakımına çok büyük etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Vejeteryanların da dışarıdan kesinlikle alması gereken bir maddedir.

L-carnitine eksikliğinde dokuların yağ bağlaması, yorgunluk hissi, bağışıklık sisteminin zayıflaması, protein sentezinde ve sperm hareketlerinde yavaşlama, iyileşme süresinin uzaması, kalp ve kaslarda fonksiyon bozukluğuna sebep olur.

Doğal bitkisel yağ yakıcı adı altında piyasada satılan haplarla karıştırılmamalı ve kıyaslanmamalıdır.

-Uraz FAZLIĆ

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir