Lübnan Kebabını Denediniz mi?

LÜBNAN KEBABI

Hiçbir şey şişteki et kadar lezzetli bir protein kaynağı olamazken, hiçbir lezzette çeşitli ot ve baharatlarla aromalandırılmış lezzeti bir et kadar mükemmel olamaz diyorsanız Lübnan kebabını deneyin derim. Potasyum, demir, kalsiyum, manganez açısından zengin olan kekik ve maydanozun dışında, defne yaprağı ve naneyle de lezetlendireceğimiz etin tarifini yazmadan önce alt bilgi vereyim. Defne yaprağı, çeşitli kanser hastalıklarına karşı direnç sağlar ve antibakteriyel özelliği vardır. Sindirimi kolaylaştırır, diyabeti kontrol altına alır. Nane ise harika bir kan temizleyicidir. Bakteri ve mikropların gelişimini engeller. Şimdi de tarifimize gelelim. Vereceğim malzemelerden 4 kişilik servis çıkartabilirsiniz.

Malzemeler:

450 gr. dana kıyma ( kasabınıza SATIR KIYMASI olarak hazırlamasını söyleyin)
4 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 diş ezilmiş sarımsak
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 büyük boy soğan
½ tatlı kaşığı toz acı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 defne yaprağı
Taze nane
Taze maydanoz

Hazırlanışı:

Soğanı rondodan geçirip neredeyse püre haline getirin. İçerisine zeytinyağı, limon suyu ve kabuğu, sarımsak, nane, kırmızı biber, kimyon, kekik, defne yaprağını da ekleyip tekrar rondoyu çalıştırın.

Satır kıymanıza hazırladığınız harcı ekleyip yoğurun. Kilitli poşede alıp hava almayacak şekilde 1 gece buzdolabinda bekletin.

Marine sosunuzu bir tavaya döküp suyu buharlaşıncaya kadar pişirin.

Etinizi küpler halinde şişlere geçirip ızgarada pişirin. Çevirdiğinizde marinasyon sosunuzdan şişlere sürün.Tabağa alıp kalan sosla beraber servis edin.

Besin Değerleri (porsiyon başı)

Kalori 271 kcal
Protein 32 gr.
Karbonhidrat 0 gr.
Toplam Yağ 17 gr.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir