Meyvelerin Vücut Geliştirme İçin Etkileri

Mevsimlik meyvelerin fruktoz oranları ve glisemik indeksleri göz önünde bulundurulduğunda vücuttaki deri altı su tutumu ve insülin direncine etkileri yüzünden hipertrofiye etkileri olacaktır. Bu etkiler bazen power olarak bazende enerji düşüşü olarak karşımıza çıkar.

Kışın hava serin olacağından beslenme konusunda diyet yaparken zorlanma seviyesi düşecektir. Günlük meyve tüketimini eğer belirlediyseniz ve bu meyvenin glisemik indeksini biliyorsanız göz önünde bulundurmanız gereken iki özelliği daha olacaktır. Birincisi lif oranı. Lif oranı ne kadar fazla ise o kadar besleyici olacağından seçtiğiniz meyvenin boyut yada gramajı düşük olsada vücuttaki etkisi maksimum olacaktır. İkinci ise fruktoz oranıdır. Fruktoz meyvenin şekerine verilen addır. Bu şekerinde vücuttaki etkisi aynı şeker gibidir ve kan şekerini ani yükselişle arttırıp daha sonrada kortizol salgılanmasına sebep olur.

Seçtiğiniz meyveyi yediğiniz saat mümkünse öğlen ile akşam saati arasında olmalıdır. Sebebi ise öğünler arasında kan şekerinin oynaması daha sonra bunu sabitleyecek besin değeri yüksek gıdaları tüketmeniz kötü etkisini sıfıra indirecektir. Kışın size önereceğim en güzel meyveler ise ananas, greyfurt ve portakaldır.

kis-meyveleri-21101

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir