Vücut Geliştirmede Motivasyonunuzu Tavan Yaptıracak Filmler

Motivasyonunuzu Artıracak Filmler
Motivasyonunuzu Artıracak Filmler
Via Bokskapet / Pixabay

Vücut geliştirmenin kasların gelişimini sağlayarak genişlemesinin dışında, insanların farklı duyguları yaşamasına neden olduğu da bilinir. Bunun için vücut geliştirme sadece bir spor değil, adeta bir tutkudur. Bahsedilen spor kişilerin sadece vücutlarını değil, aynı zamanda ruhlarını da etkiler. Bu durum vücut geliştirmenin farklı alanlarda kendisini göstermesine neden olur. Özellikle sinema sektöründe bu durum net olarak görülmekte ve bu alanda farklı yapımlar gösterime girmektedir.

Vücut geliştirme ve fitness ile motivasyon sağlayan bu filmlerin bazılarının çok daha iyi olduğu ve insanları fazlasıyla etkilediği bilinen bir gerçektir. Bu yazımızda en iyi fitness ve vücut geliştirme motivasyon filmleri listesini sizlerle paylaşacağız.

 

1. Pumping Iron

Belgesel türünden bir yapım olan Pumping Iron, sinema ve vücut geliştirme dünyasının en önemli isimlerinden birisi olarak kabul edilen Arnold Schwarzenegger’i daha yakından tanımamızı sağlamıştır. Bu filmde Schwarzenegger hakkında genel bilgiler verilmiş ve vücut geliştirme sporundaki kariyerinden bahsedilmiştir. Bunun haricinde Schwarzenegger denildiği zaman akla gelen farklı yapımlar da vardır. Bunlardan bahsedilmemesi, bir anlamda saygısızlık olacağından Conan ve Terminatör filmlerinin de vücut geliştirmeyle ilgili olduğunu belirtiyoruz. Ünlü aktörün rol aldığı bu filmlerde, vücut geliştirme sporlarının sonucu olan kaslar çok önemli bir yer tutmakta ve adeta bu sporla ilgilenecek kişileri motive etmektedir.

 

2. Pain & Gain

Ben fitness’a inanıyorum gibi iddialı bir açılış cümlesi ile hafızalarda yer edinin bu yapımın başrollerinde The Rock lakaplı Dwayne Johnson ve Mark Wahlberg yer almaktadır. Özellikle Johnson’un kaslarının ön planda olması ve vücut geliştirme sporlarına yapılan atıflar, bu filmi çok özel bir konuma getirmektedir. Ünlü aktörler filmde Floridalı iki ünlü vücut geliştiriciyi oynamaktadır. Aksiyonun ve heyecanın sürekli üst seviyede olduğu bu film, vücut geliştirme sporları yapan kişiler için ilham kaynağı niteliğindedir. Gerçek bir hikayeden esinlenerek yazılan senaryosu ise ayrı bir motivasyon noktasıdır.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Vücut Geliştirmede Başarılı Olmuş 5 Hollywood Ünlüsü

 

3. Rocky

Vücut geliştirme denildiği zaman insanların aklına ilk olarak kaslı vücutlar gelir. Bu noktada Sylvester Stallone adeta bir efsanedir. Uzun zaman vücut geliştirme sporları ile ilgilenen Stallone, rol aldığı filmlerde bu özelliğini öne çıkarmıştır. Rocky, bu anlamda en önemli yapımlardan birisidir. Sıfırdan zirveye uzanan hikâyeyi anlatan bu yapım, bir boksörün başarı basamaklarını tırmanışını anlatmaktadır. Gerçek bir klasik olan filmde yer alan antrenman sahneleri oldukça etkileyicidir. Bir sinema klasiği olan Rocky, seri şeklinde bir yapımdır. Son filmin gösterime girmesinin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen halen zihinlerdeki yerini koruması, yenisinin yakın zamanda çekilmesine neden olabilir.

 

4. Never Back Down

Farklı bir kente gelen gencin yaşadığı zorlukları konu alan bir yapım olan Never Back Down ya da Türkçe ismi ile Asla Pes Etme, Amerikan rüyasının aslında gerçek olmadığını ispat etmektedir. Vücut geliştirme ve dövüş sporları ile ilgisi olmayan, ancak sahip olduğu mücadeleci ruhla dikkat çeken Jack, bir kavgada kötü bir şekilde dayak yer. Bu durum zaten iyi olmayan imajını daha da dibe çeker ve adeta alay konusu olur. Daha sonra vücut geliştirme ve dövüş sporları ile ilgilenerek adeta tekrar ayağa kalkar. İlk defa vücut geliştirmeye başlayacak olanlar için son derece önemli bir yapımdır.

 

5. Generation Iron

Vücut geliştirme filmleri denildiği zaman akla ilk gelen yapımlardan birisi Generation Iron’dur. Bu yapımın konusu direkt olarak vücut geliştirme olup, belgesel türünde bir filmdir. 2013 yılında gösterime giren filmin konusu, 2012 yılında yapılan Mr. Olympia için rekabet eden vücut geliştirme sporcularının hikayeleridir.

  • Phil Heath,
  • Kai Greene,
  • Şube Warren,
  • Dennis Wolf,
  • Victor Martinez,
  • Hidetada Yamagishi,
  • Ben Pakulski
  • Roelly Winklaar

Gibi isimlerin vücut geliştirmede zirveye çıkmak için verdikleri uğraşlar, yaptıkları antrenmanları yakından görmek için izlenmesi gereken bir filmdir. Vücut geliştirme yapanların ya da yapacaklar olanların mutlak surette görmesi gereken bir yapım olduğunu söylemek yanlış olmaz. Pumping Iron tarzında bir belgesel olduğu söylenebilir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Profesyonel MMA (Kafes DÖvüşçüsü) Murat Kazgan

 

6. In Hell

Amerikalı bir mühendis olan Kyle, karısının öldürülmesi ile farklı bir maceraya sürüklenir. Karısının katilinin serbest bırakılması üzerine intikam alan ve bunun üzerine hapishaneye düşen Kyle, burasının hiçte tahmin etmediği gibi bir yer olduğunu fark eder. Hapishanenin son derece kötü olması ve buradaki müdürün mahkumları Sparka adını verdiği dövüşe zorlaması, vücut geliştirme ustası olan Van Damme, yeteneklerini sonuna kadar sergilemeye başlar. Dövüşçülerin neredeyse tamamının kaslarının belirgin olması, vücut geliştirmek isteyenler için ilham kaynağı olacaktır.

 

7. Undisputed 3

Serinin üçüncü filmi olan Undisputed 3; geri dönüşün, küllerinden doğmanın ve dramın olduğu bir yapım olarak dikkat çeker. Dövüş sahnelerinin olduğu filmde, farklı duyguları bulmak mümkündür. Bahse konu yapım, vücut geliştirme sporcuları için ilham kaynağı olabilir. Serinin ilk iki filmine göre çok daha etkileyicidir ve mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında yer alır.

Sizin de spora başlamanıza vesile olan ve motivasyon kaynağınız olan bir film varsa lütfen yorum kısmında paylaşın.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir