Neden Kırmızı Et ?

Kırmızı et; protein, demir ve B grubu vitaminler yönünden en zengin gıdalardan biridir. Eğer gün içinde kasları yoracak aktivite içerisindeysek doğru bir şekilde kırmızı et kullanırsak, vücudumuza eksik olan preteini ve demiri sokmuş oluruz. Sadece kırmızı et yiyerek beslenilmesinden bahsetmiyoruz. Tabiki sebze, meyve ve baklagillerde kesinlikle beslenme düzeninde kullanılmalıdır. Peki nedir bu kırmızı et? Büyük ve küçük baş hayvanlardan elde ettiğimiz etlere biz kırmızı et diyoruz.
hayvanadam alopro

Kırmızı eti kesinlikle öneriyoruz fakat belirli bölgelerini. Bildiğimiz gibi kırmızı ette ayrıca hayvansal yağlarda mevcuttur. Yenilecek bölgelerini iyi seçersek ve yağsız kısımlarını kullanırsak vücut geliştirme yapan sporcular için her öğüne koyulabilecek bir gıdadır. Biraz bütçe konusunda sıkıntı yaratsada kırmızı etteki elzem amino asitler büyüme için çok önemlidir.

beeefalopp

Protein bulunan bitkilerde mevcut olsada hayvansal protein olmadan büyüme için gerekli elzem amino asitleri karşılayamazlar. Bu besinlerde hayvansal proteinlerle birlikte yüketilmelidir. Hayvansal proteinler vücutta çok daha iyi kullanıldıkları için “iyi kalite protein” olarak adlandırılırlar.

Etin ekstra yararlarıda mevcuttur. Mesela içerisinde bulunan mineraller sayesinde kansızlığı önler. Yani kan yapıcı özelliği vardır. Zihinsel gelişmede büyük yararı vardır. Et ile beslenen canlılar daha zeki ve çevik olurlar. Lifli olmasının ayrıca bir avantajı vardır. Diyet zamanlarında yağsız kırmızı et kullanımının bazal metabolizmayı hızlandırma etkisi olduğundan yağ yakımına yardımcı olduğu ve kas kaybınıda engellediği kanıtlanmıştır.

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir