Obezite Hastaları Ağır Spor Yapabilir Mi?

Obezite Hastaları ve Vücut Geliştirme
Obezite Hastaları ve Vücut Geliştirme
Via OpenClipart-Vectors / Pixabay

Obezite hastalarının sağlıklarına kavuşabilmesi için yapabileceği ağır olmayan egzersizler vardır. Hareket etmekte zorlanan obezite hastaları için yapılabilecek hareketler hem sağlıklı hem de oldukça basittir. Fazla kilolu olan kişilerin sağlıklı olarak hayatlarına devam edebilmeleri için basit hareketleri yapmalarında fayda vardır. Küçük ve yavaş hareket yaparak eski sağlıklarına kavuşabilmek için adım atabilirler. Obez kişilerin yavaş hareket ettikleri bir gerçektir. Bu noktada daha yorucu olmayan basit sporları yapmaları önerilir.

Özellikle yeni spor yapmaya başlayacak kişilerin mutlaka uzmanların yazılarını okumaları gerekir. Bir anda kilo vermek çok sağlıklı bir karar olmayabilir. Bu nedenden dolayı alanında uzman doktorların yazmış olduğu makaleleri okuyarak ve videoları izleyerek bilgi alabilirler. Ardından doğru bir program ile kilo vermeye başlayabilirler. Tabi ki spor salonlarında yer alan ağır egzersizler de yapılabilir. Ancak bunun için bir süre küçük egzersizler yapmanız gerekir.

 

En Basit Spor: Yürümek

Obezite hastalarının da yapabileceği ve tüm vücudu çalıştıran yürüyüş egzersizi uzun vadede kilo vermenizi sağlar. Ancak yine de ağır spor kategorisinde yer almaz. Obezite hastaları ağır sporları yapabilmesi için belirli bir zaman çalışmaları gereklidir. Ardından kilo verme durumlarına göre ağır sporları yapabilirler. Spor vermeye karar veren kişilerin spor salonuna yazılması tavsiye edilmektedir. Spor salonlarında belirli bir saat sınırlaması olduğundan dolayı disiplinli olarak hazırlanmanızı sağlar. Bu sayede kendinizi disiplinli olmaya alıştırabilirsiniz. Aynı zamanda spor salonuna gitmeden önce basit yürüyüş egzersizleri yapabilirsiniz.

Yürümek, insan sağlığı açısından oldukça önemli bir egzersizdir. Bu nedenden dolayı küçük adımlar ile yavaş yavaş yürüyüş yapabilirsiniz. Bu yürüyüşü yaparken kendinize bir zaman belirleyebilirsiniz. Ardından bir süre sonra bu zamanı arttırabilirsiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Sabahları Yorgun Mu Kalkıyorsunuz? O Zaman Bunları Yapın

 

Zaman En Büyük Yardımcı

Obezite hastalarının spor yapmaya başladıktan sonra kısa sürede sonuç almaları mümkün değildir. Öncelikli olarak yürüme egzersizleri yaparken belirli bir tempoda başlamak gerekir. Ardından kilo verdiğinizi hissettiğinizde temponuzu biraz daha arttırabilirsiniz. Spor yaparken mutlaka terlemeniz gerekir. Vücuttan atılan su, kilo vermede yardımcı olan hormonların çalıştığını göstermektedir. Kilo durumunuza göre kendinize bir plan belirleyebilirsiniz. Ancak belirlenen bu plana uyum göstermeniz son derece önemlidir. Spor yaparken insanların sabırsız ya da sıkılgan olması nedeniyle birçok program yarım kalmaktadır.

Gerçekten kilo vermek isteyen kişilerin sabırla programlarına uyması gerekir. Daha az hareket ederek yapabileceğiniz yürüyüş, birçok anlamda sizi motive edebilir. Yürüyüş yapabilmek için en doğru zamanlardan birisi, sabah saatleridir. Kahvaltı yaptıktan bir saat sonra yürüyüş için yola çıkabilirsiniz. Akşam yemeğini yedikten sonra da hareket etmek için yürüyebilirsiniz.

Via Tumisu / Pixabay

 

Motivasyon Önemli Bir Konudur

Spor yapabilmek için insanın belirli bir motivasyonda olması gerekir. Spor yapabilmek için asıl amacınızı sürekli kendinize hatırlatmanız tavsiye edilir. Kimi zaman insan hiçbir eylem yapmak istemeyebilirsiniz. Bu durumda kendinize asıl amacınızı hatırlatmak üzerinizdeki rehaveti kaldıracaktır. Tekrar spor yapabilmek için gerekli motivasyonu topladığınızda spor yapmaya başlamalısınız.

Spor yapmak için kendinizi bireysel olarak ikna edebileceğiniz gibi çevrenizde olan kişilerin de olumlu düşünmeleri gerekir. Çünkü insan çevresindeki insanların düşüncelerinde de etkilenebilir. Bu nedenden dolayı sizi mutsuz eden kişilerden uzak durmanız gerekir. Mutlu olduğunuz insanlar ile daha fazla zaman geçirebilirsiniz. Bu şekilde kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

 

Grup Egzersiz Sporları Yapabilirsiniz

Obezite hastalarının sağlıklı olarak spor yapabilmeleri için motive olması gerekir. Motivasyon düzeyi yüksek olan kişiler daha kısa sürede kilo vermektedir. Bunun için spor salonunda yapılan grup egzersiz programlarına katılım sağlayabilirsiniz. Grupta yer alan kişilerin sağlık durumları sizinle benzer olduğu için kendinizi bu şekilde motive edebilirsiniz. Aynı zamanda asıl amacı kilo verip eski sağlığına kavuşmak olan kişiler bir arada olduğu için enerji de yüksektir.

Bu ortamları kaçırmayarak program saatlerini takip edebilirsiniz. İnsanların bir arada olması, iletişimi de güçlü kılar. Her şekilde kendini motive eden bireyde özgüven duygusu yükselir. Özgüvenli olmanızı sağlayacak bu tür etkinliklere katılım gösterebilirsiniz. Etkinliklerde başarısız olan pek çok kişi olabilir. Her birey birbirini motive ederek enerjileri ile iyi hissedebilir. Bunun için diyalogların sağlam olması gerekir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Vücut Geliştirmede Başarılı Olmuş 5 Hollywood Ünlüsü

 

Güç Egzersizleri Yapabilirsiniz

Obezite hastalarının sağlıklı kilo verebilmeleri için spor salonlarına kayıt olmaları tavsiye edilir. Sizin bilgilerinize göre belirlenen programa uyum sağlamanız halinde kısa sürede kilo verebilirsiniz. Çevrenizde bulunan spor yapan kişilerin tavsiyelerini de dikkate alabilirsiniz. Spor yapmak sadece kaslarınızı çalıştırır. Aynı zamanda beslenme programı da hazırlamanız gerekir. Uzman eşliğinde hazırlanan beslenme programı da kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Obez olan kişilerin ağır egzersizleri yapabilmeleri mümkündür. Ancak kas yapısına göre öncelikli olarak basit hareketlerin yapılması gerekir. Basit hareketleri kısa periyotlarda yapabilirsiniz. Kaslarınızın çalıştığını bu şekilde hissedebilirsiniz. Belirli bir süre ağır hareketleri yaptıktan sonra hiç olmadığınız kadar yorgun hissedebilirsiniz. Bu yorgunluğunuzu çıkarabilmek için birkaç gün ara verebilirsiniz. Ya da ağrıyan bölgelerinizi çalıştırmayabilirsiniz.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir