Pilates İle Sıkı Bir Vücuda Kavuşmanın Sırları

Via Bruce Mars / Pexels

Spor yapmak isteyenler genel olarak iyi bir vücuda sahip olmayı ya da sağlıklı olmayı amaçlar. Bu iki amaç nedeni ile insanlar spora büyük önem veriyor. Vücudun güzel bir görünüme sahip olması için yapılan sporlardan biri de pilates olarak ön plana çıkıyor. Pilates, vücut sıkılaştırması konusunda en etkili olan sporlardan biridir. Vücudunun daha sıkı olmasını isteyen kişiler, pilates yaparak bunu sağlayabilir.

Düzenli antrenmanlar ve iyi bir beslenme programı ile pilates yapılarak sıkı bir vücuda sahip olunabilir. Sıkı bir vücut için pilates yapmak birçok spor eğitmeni tarafından tavsiye ediliyor. Pilates sporu kapsamında hem spor salonuna hem de evde yapılan egzersizler yardımı ile vücudun daha sıkı olması sağlanabilir. Bu yazıda etkili bir şekilde pilates yaparak daha sıkı bir vücuda nasıl sahip olunur bunun hakkında bilgiler edineceksiniz.

 

Hareketleri Doğru Yapmaya Önem Verin

Pilates yaparken en fazla dikkat edilmesi gereken şey, hareketlerin doğru yapılmasıdır. Eğer daha sıkı bir vücut için pilates yapılıyor ise hareketlerden maksimum verim alınması gerekir. Yapılan hareketlerin faydalı olabilmesi için de doğru olması gerekir. Hareketin nasıl yapıldığını tamamen öğrenmek ve kavramak, pilates ile sıkılaşmak isteyenlerin yapması gereken önemli bir şeydir.

Hareketin yanlış yapılması, sporu yapan kişi için zararlı olabilir. Yanlış hareketler fayda sağlamayacağı gibi aynı zamanda sakatlık gibi kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle pilates hareketlerinin doğru yapılmasına çok fazla önem verilmesi gerekir.

 

Doğru Nefes Kontrolü Sağlamak

Pilates çok faydalı ve etkili bir spordur. Sıkı vücut sahibi olmak isteyen kişilerin çok sık yaptığı bu sporda önemli olan faktörlerden biri de nefestir. Nefes alma ve verme kontrolü doğru bir şekilde yapılmalıdır. Yanlış nefes alışverişi pilates yaparken alınacak verimi azaltabilir. Bu yüzden sıkı bir vücut sahibi olmak isteyenlerin nefes kontrolüne de kesinlikle önem vermesi gerekir.

Via Harvard.edu

Hatta nefes kontrolü kötü olan kişiler, pilates yapmaya tamamen başlamadan önce bu konuda bir eğitim alabilirler. Çünkü egzersizlerin en iyi şekilde yapılması ve verimli olması için nefes kontrolünün doğru yapılmasına gerek duyulur. Nefes kontrolü iyi yapıldığı takdirde iyi ve sıkı bir vücuda sahip olmak daha da kolaylaşır.

 

Düzenli Bir Şekilde Egzersizlere Devam Edin

Pilates yapmak ve vücudunu daha sıkı bir hale getirmek isteyenlerin yapması gereken birçok önemli şey bulunur. Bunlardan biri de pilates sporunu bir düzen içinde yapmaktır. Haftada 2 veya 3 gün pilates yapmak oldukça idealdir. Yani her hafta 2 veya 3 gün pilates yapmanız, sıkı bir vücuda sahip olmanızda büyük bir etkiye sahiptir. Daha sık antrenman yapmak istiyorsanız genel performans seviyenizi artırmak için kreatin kullanabilirsiniz. Kreatinin nasıl kullanıldığı ve miktarını tercih ettiğiniz ürün etiketinden öğrenebilirsiniz. Pilates sporunu düzenli bir şekilde yaptığınız takdirde zaman içinde vücudunuzun daha sıkı olduğunu göreceksiniz.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Yeni Başlayanlar İçin Fitness Programı

 

Yediklerinize Dikkat Edin

Sıkı bir vücuda sahip olmak için pilates yapmak tek başına yeterli değildir. Bununla birlikte beslenme düzenine de dikkat edilmesi gerekir. Çünkü her sporda beslenmenin önemi büyüktür. Sıkı ve fit bir vücuda sahip olmak için pilates ile birlikte doğru beslenmek gerekir. Doğru besinlerin alınması ile hem sağlıklı hem de sıkı bir vücuda sahip olunur. Bununla birlikte vücudun gerekli vitaminleri ve enerjiyi de alması sağlanır.

Doğru Beslenme
Via Daria-Yakovleva / Pixabay

Egzersizleri destekleyen besinler ile vücudun daha kısa sürede sıkılaşması sağlanabilir. Bu yüzden pilates sporu yapan kişilerin beslenme düzenleri ile de özel olarak ilgilenmesi ve gerekli besinleri alması gerekir. Bunun içinse hangi vücut tipine sahip olduğunuzun bilinmesi gerekir.

 

Uzman Bir Eğitmen Eşliğinde Çalışın

Pilates çok faydalı bir spordur. Ancak hareketlerin doğru ve düzenli bir şekilde yapılması, beslenmenin ayarlanması, nefes kontrolü gibi şeylere önem verilmesi gerekir. Bir eğitmen eşliğinde çalışan kişilerin daha iyi sonuçlar aldığı gözlemleniyor. Bu yüzden sağlıklı ve etkili bir şekilde vücudu sıkılaştırmak için uzman eğitmen desteği almak faydalıdır.

 

Sabırlı Olun

Pilates emek ve sabır gerektiren bir spordur. Bu sporu yaparken sabırlı olduğunuz takdirde vücudunuzdaki değişimi görebilirsiniz. Vücudunuz zaman içinde daha diri ve sıkı bir hale gelir. Pilates bu faydası ile çok fazla yapılan bir spordur. Tavsiyelere ve kurallara uyulduğu halde sıkı bir vücuda sahip olmak kesinlikle mümkündür.

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir