Protein Almak Zararlı Mı?

Sporla ilgilenen veya ilgilenmeyen herkesin aklındaki temel soru olan protein tozu almak zararlı mı? sorusu, ciddi oranda ilgi gördüğü gibi; net bir cevaba ulaşmanın da medyanın etkisiyle birlikte zorlaştığı gerçektir. Hayatın hangi aşamasında olursanız olun, spor yaparken ihtiyacınız olan proteini karşılamamanız sonucunda, vücudunuzun ciddi oranda zarar gördüğünü, vücudun tüketecek proteine ulaşamadığı zamanlarda da kendi kendini yiyip bitirecek seviyeye geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Detaylı bir şekilde zararlı veya zararsız olduğunu inceleyeceğimiz protein tozlarının farklı amaçlarda kullanılmadığını, tek bir amaç ve gereksinimde kullanabileceğinizi de hatırlatmakta yarar var.

Protein Tozu Hangi Amaçla Kullanılmaktadır?

Protein tozunun zararlı olup olmadığına geçmeden önce, protein tozunu neden ve hangi sıklıkla kullanmamız gerektiğine bakalım. Protein, kas gelişimi en önemli gıda kaynağıdır. Yani protein tozu kullanın veya kullanmayıp, özellikle vücut gelişimiyle ilgileniyorsanız, kesinlikle belli miktarda günlük protein almanız gerekmektedir. Kırmızı et veya yumurta proteinin en yoğun olduğu gıdalardır. Günlük belli miktarda tüketilen yiyeceklerin yeterli olmadığı zamanlarda, günlük 25 gram gibi düşük miktarda protein tozu almanızla beraber, vücudun harcanan enerjiye kavuşmasını, kas yakmaya geçmeden önce protein kullanmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle, gelişecek olan vücudunuzun sağlıklı kas yapmasına da yardımcı olursunuz.

Yumurta Ne Kadar Zararlıysa, Protein Tozu O Kadar Zararlıdır..

Çok net bir şekilde söyleyebiliriz ki; günlük hayatınızda aldığınız gıdalar ne kadar zararlıysa, protein tozu da o kadar vücuda zarar vermektedir. Kas gelişimine etki eden ek gıda olarak bilinen protein tozu, kimyasal bir madde olmadığı için, içerisinde farklı bir katkı maddesi olmadığı ve diğer gıdalara oranla şeker ve tuz oranının minimuma çekildiği için, normal gıdalardan daha az zarar verdiğini söyleyebiliriz. Temel amacının kas yapmaya zemin hazırlama olması sebebiyle, kas gelişiminde etki sağlaması demek, sizleri olağanüstü güçlü ve kaslı yapacağı anlamına gelmemektedir.

Günlük tüketiminizle karşılayamadığınız protein miktarını ayarlamanızı sağlayan en önemli içeriklerden birisi olması sayesinde, yalnızca vücuda giren protein miktarının kontrolünü sağlamaktadır. Vücudunuzun gelişmesinde büyük rol oynamaz, şişkin ve eşsiz kaslara sahip olmanızı sağlamaz veya devasa bir vücuda ulaşmanız için sizlere yardımcı olacak kesin ürün değildir. Kimyasal olmamasının ve içerdiği yalnızca şeker ve tuz miktarını bile dikkate aldığınız zamanlarda, diğer gıdalardan daha az zararlı olduğunu söyleyebiliriz.

Protein tozu hakkında detaylı bilgi almak için “Protein Tozu Nedir, Ne İşe Yarar? Kullanımı, Yararları Ve Zararları” makalesini inceleyebilirsiniz.

Protein Tozu Kalbi Büyütür mü?

Aslında tüm sorulara cevap verdiğimizi düşünüyorum ancak; et, yumurta veya diğer protein içeren gıdalar ne kadar kalbi büyütüyorsa, protein tozu da o kadar kalbi büyütüyor dememizde fayda var. Profesyonel sporcuların vücutlarında zarar görmemeleri, yoğun çalışmaları sonucunda kas erimesine ulaşmamaları için kullandıkları protein tozu, kalp büyütme etkisi sağlamamaktadır. Yani yeterince protein aldığınız zamanlarda ihtiyacınız bile olmayacak olan protein tozu, kalp konusunda sizlere bir rahatsızlık vermeyecektir. Tamamen yanılmalar sebebiyle problem yaratan açıklamalardan ziyade, kesin ve bilimsel açıklamalara kulak vermenizde fayda var diyebiliriz.

Protein tozu ile ilgili diğer yardımcı kaynak makaleleri;

Protein Tozu Almak Sağlığa Zararlı Mı ?

Protein Tozu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Protein Tozu Kullanmadan Vücut Geliştirme Yapabilir Miyim ?

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir