Protein Tozsuz Protein Shake Tarifleri

Standart bir sporcunun, normalde hiç spor yapmayan insanların vücutlarına göre daha fazla proteine ihtiyaç duymaları sonucunda, günlük tüketeceğiniz protein miktarını da dengelemeleri gerekir. Her zaman daha sağlıklı bir vücuda sahip olmak için ihtiyacınız olan besin değerlerini dengede tutmanız için gerekli olan gıdaları tüketmeniz gerekirken, eksikliği gidermek için protein tozuna başvurmanız da kaçınılmazdır. Ancak protein tozu kullanmak istemeyen sporcular içinde, spor yapmadan önce veya sonra tüketebilecekleri, protein tozu kullanmadan yapılabilecek farklı shake tarifleri sayesinde, spor yaptığınız ihtiyaç duyulan protein miktarına da sorunsuz olarak erişmeniz mümkündür. Birbirinden farklı lezzetlere ulaşmak, her zaman kolay bir hal almaktadır. Sizlerde protein tozu kullanmadan lezzetli shake tariflerini gerçekleştirerek, vücudunuzun ihtiyacı olan proteine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Özellikle vücut geliştirme sporuyla ilgilenenler için özel olarak hazırlanan shake tarifleri sayesinde, ihtiyaç duyduğunuz, kaslarınızın gelişmesi için gerekli olan yapıya ulaşabileceğiniz protein miktarının yüksek olduğu shakeler, oldukça rahat hazırlanmaktadır. İstediğiniz zaman kaliteli ve sorunsuz shake yapabilmeniz için en önemli malzeme, mutfak mikseri olacaktır. Çünkü malzemeleri belirlenen kıvama getirmek için iyice karıştırmanız gerekecektir. Dilerseniz şimdi, protein tozsuz shake tariflerine geçelim.

Protein Tozsuz Shake Tarifleri ve Hazırlanışı

1. Vereceğimiz tarifle birlikte, 42 gram protein, 28 gram sağlıklı karbonhidrat içermektedir.

Malzemeler;

– 200 gram civarında lor peyniri,

– 1 veya 1 buçuk adet muz,

– 10 gram kakao(1 yemek kaşığı),

– 1 çay kaşığı civarında tarçın

– Kıvamını yakalayacağınız kadar su veya süt.

Malzemeleri ayarladıktan sonra, hepsini mikserin içine doldurun. Daha sonra, 20 saniyeyi aşmayacak ve belirlenen kıvamı yakalayacak şekilde hepsini karıştırın. Daha sonra, istediğiniz boyutta bir bardağa dökerek, içebilirsiniz. Birazda serinletsin isterseniz, bir iki adet buz atmanız yeterli olacaktır.

2. Diğer bir shake tarifinde ise; toplamda 10 gram civarında protein tüketimi sağlamanız mümkün olacaktır. Oldukça lezzetli ve bir o kadarda besleyici olan bu shake tarifleri sayesinde, protein tozu almadan proteine ulaşmanız kolaylaşacaktır.

Malzemeler;

– 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi,

– 7 – 8 adet fındık,

– Küçük bir kalıp beyaz peynir,

– Bir yemek kaşığı yoğurt,

– Bir miktar yulaf ezmesi ve isteğinize göre muz veya farklı bir meyve.

Tüm malzemeleri mikserinizin içerisine döküp, 20 saniye civarında karıştırmanız gerekecektir. Daha sonra, belirlenen kıvama geldikten sonra, bardağa dökerek içmeye başlayabilirsiniz.

Baktığımız zaman protein tozuna ihtiyaç duymadan istediğiniz miktardalar da protein içerek shakelere ulaşabilmeniz de mümkündür. Daha yüksek protein alma ihtiyacınız olduğu zamanlarda, bunu farklı gıdalardan veya protein tozundan elde edebileceğiniz gibi; protein değeri yüksek malzemeler kullanarak da kendiniz shakeler yapabilirsiniz. Oldukça rahat ve pratiklik sağlayan bu shake tarifleri sayesinde, hiçbir koşulda sorun yaşamayarak, spor yaptığınızda ihtiyaç duyduğunuz protein miktarına da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Aynı zamandan “protein shake” ürünlerine göz atabilirsiniz.

Protein Shake diğer tarifler;

Ev Yapımı Protein İçeceği Hazırlanışı

Lezzetli Protein Shake Tarifleri

 

 

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir