Protein Tozu Kilo Aldırır Mı?

Vücut geliştirme sporuyla ilgilenen, özellikle yüksek kiloya sahip olan ancak bunları kasa çevirmek isteyen sporcuların protein tozu kilo aldırır mı? şeklindeki şüpheleri oldukça normaldir. Ancak teknik olarak inceleyeceğiniz bu konu sonucunda emin olabilirsiniz ki; spor yapmanın hiçbir vücuda ve hiç kimseye zararı dokunmamaktadır. Protein tozu, vücuttaki kas gelişimini direkt olarak geliştirmek, kas inşa etmek için gerekli olan alt yapıyı sunan, normal gıdalarda almakta zorluk çektiğiniz protein miktarını da vücuda harici olarak almanızı sağlayan bir üründür. Yani asıl amaç kas yapmak olduğu için, kas kilosu dediğimiz bir miktar ağırlık/hacim almanızı sağlayacaktır. Fakat kas yapmak vücudun en fazla zorlandığı aktivite olduğu için, o kadar rahat kilo alacağınızı söyleyemeyiz.

Aylık olarak maksimum 1 kilo civarında hacim kazanacağınız ki, -1 kg kas yapabiliyorsanız, mükemmelsiniz demektir- düşünülürse, kilo artırımından ziyade, kas yapmaya olanak sağladığını görebilirsiniz.

Protein Tozu ile Vücutta Sarkmalar Meydana Gelir mi?

Hangi sporla ilgilenirseniz ilgilenin, dalınız veya alanınız ne olursa olsun, uzun süre spor yaptıktan sonra bırakırsanız ve artık antrenmanlarınızı aksatırsanız, vücut kendini bırakacaktır. Protein tozu alsanız da, almasanız da aldığınız gıdalarla birlikte vücuda giren protein kas gelişimi için büyük rol oynaması sonucunda, sporu bırakmanızın ardından geçecek birkaç yıl içerisinde vücudunuz sarkıklaşmaya başlar. Bunun kilo almayla alakası olmadığı gibi, spor yapan insanların her koşulda normal yaşantısına devam eden insanlardan daha fit olduğu, boy kilo endeksini de en iyi şekilde karşılayan bireyler olduğu ortadadır. Birçok örneği olan ve sporu bıraktıktan sonra sağlık konusunda sorunlar yaşayan insanların temelinde alışılmış sporun eksikliğini hissetmesi gelmektedir. Şimdi kilo konusuna birde farklı bir yönden bakalım.

Protein tozunun etkisi ile ilgili bilgi sahibi olmak için “Protein Tozu Etkisini Ne Zaman Gösterir? Nasıl Kullanmalıyım? makalemizi ziyaret edebilirsiniz.

Protein Tozu Kilo Verdirir mi?

Farklı bir bakış açısıyla inceleyeceğimiz protein tozunun kiloyla etkisi, sizleri şaşırtabilir. Vücudumuza aldığımız tüm gıdaları ve besinleri, vücut belli bir yoğunlukla sentezlemektedir. Protein, vücutta işlenmesi en zor maddedir. Bu nedenle, protein tozunun vücutta işlenmesi sonucunda metabolizmamızın hızlandığı gerçektir. Hal böyle olunca, metabolizmanın hızlanması sonucunda yağ yakma konusunda da vücudumuz gelişeceği ve hızlanacağı için, kilo almaktan ziyade, aslında yüksek kiloya sahip olan insanların kas yaparken, kilo verdikleri de gözlemlenecektir.

Kilo aldırmaktan ziyade, kilo vermeye bile yardımcı olacak olan protein tozu kilo aldırır mı sorusunun cevabını da tamamlamış oluyoruz. Vücuda verilen zarar diğer gıdalarda olduğu kadarıyla sınırlanan protein tozunu aşırı kullanmadığınız sürece çekinmenize gerek yoktur. Kilo konusunda da asla şüpheye düşmeden rahatlıkla kullanmanız, sizlere kilo verme konusunda da avantaj sağlayacaktır.

Protein tozu hakkında detaylı bilgi almak için makalemizi inceleyebilirsiniz; Protein Tozu Nedir, Ne İşe Yarar? Kullanımı, Yararları Ve Zararları

Yazar Hakkında

Benzer yazılar

Yanıt verin.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir